Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Chtěla bych se zeptat, zda se vyskytuje někdo ve stejné situaci jako já a potřebovala bych i poradit. Je to jednoduché, je mi 19 a chodím spát čím dál tím déle. Teď chodím nejdřív ve 12, většinou už prodlužuju na 1 hodinu ranní. Na tom by ještě možná nebylo nic tak divného, ale mně se vůbec spát nechce a nejraději bych šla spát třeba v 3, ale jelikož vstávám v půl 7, asi by to nebylo to pravé ořechové. Mám problém, že přes den jsem naprosto nepoužitelná, líná, jen sedím na zadku a nic neudělám. Moje aktivní hodiny nastávají po 11 hodině večerní, ale jelikož zbytek rodiny spí, nemůžu začít dělat denní činnosti, jak bych nejraději chtěla... Každopádně to mám úplně obrácené, přes den cítím v hlavě a celkově v těle, že potřebuju spát, v noci jsem živá až moc... Potřebovala bych být ale živá i přes den, nějak porazit tu únavu, ale nějak se mi nedaří. Piju čaje, větrám, jdu se projít na druhou stranu bytu a stejně jsem tuhá... Svůj režim měnit nechci, vyhovuje mi, že v noci, kdy má člověk klid, se mi nechce spát. Ale chtěla bych alespoň část dne být rovněž tak bdělá...díky moc
Ahoj, mám to stejně celý život. Začínalo mi to kolem 10 let, teď je mi 56 a je to stále horší. Také musím vstávat do práce brzy a ráno chcípám, nevyspání dělá koncem týdne své. Tak musím PO-PÁ vydržet a o víkendech prospím dopoledne a jsem zas srovnaný. Nechci na tom nic měnit, docela mi to vyhovuje. Večer mám prostor pro záliby a klid, víc mi to myslí a jsem i zručnější a mám větší vytrvalost. Když potřebuji světlo na práci, mám přenosné halogeny, když dovolí počasí, dají se i venkovní práce. V zimě mi víkendových dopolední není líto, stejně nejde vylést z baráku. V létě mě to občas štve, že mi začíní sobota ve 13 hodin, ale zas jsou krásné teplé noci. Okolí si už dávno zvyklo a já to neřeším, zvykl jsem si.
Neříká se déle, ale později. Ale jinak to mám stejně. Chodím spát v 1 hodinu a je to příliš brzo. Nicméně vstávám v 6, takže bych měl jinak problém. Když jsem pracoval na volné noze, mohl jsem si dovolit upravit denní režim tak, aby mi to vyhovovalo. V té době jsem byl pracovně nejproduktivnější. V současnosti jsem omezen pracovní dobou zaměstnavatele. Díky tomu nepodávám 100 % výkony. Co se dá dělat, změnit to nechce, takže je sám proti sobě.
Take ozivam s vecerem, pres den mi to nemysli, jsem jak zpomaleny film. Vstanu v 7, ale probudim se v 10 . S tim asi nejde nic delat, kazdy to ma nastavene jinak. Ja jsem schopna zacit v 11 vecer luxovat, nevim proc to ostatni jako nechteji pochopit. Ja zase nechapu proc nekdo vstane rano v 5, kdyz nemusi, to se prece nejlepe spi. Kdyz mam pres den myslet, tak si oplachuju oblicej studenou vodou, trochu zacvicim, ale ze by to teda nejak extra pomahalo, to nemuzu rict.
Neporadím co přesně, ale slyšel, jsem, že ten denní rytmus pomůže narovnat například silné světlo v dobu , kdy máš být už vzhůru.
Zdravím všechny sovy. Jsem na tom stejně. Naštěstí ráno mohu vstávat po osmé. Dopoledne musím dělat nenáročnou práci, páč můj mozek je ještě v těžkém útlumu . po oběde mám volno, k práci usedám tak ve 4 odpoledne a dělám do 3 - 4 do rána.
Za celý život se mi nepodařilo to nějak "přehodit". Naštěstí skoro celý život dělám sama na sebe, takže mi to problémy nedělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.