Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám natažené tříslo ze sportu. K ortopedovi jsem objednán až na konec prosince. Přestože jsem si vědom rizika, potřebuji ještě tři týdny intenzivně sportovat (v rámci možností). Zajímá mne, zda má někdo zkušenost s nějakými babskými radami, čím to tříslo trochu "spravit", do té doby, než se dostanu k odborníkovi. Nějaká mazání, masáže, obvazy, cokoliv Opravdu mám teď důležité období a sportovat potřebuji a nějak si musím poradit i s tímto hendikepem. Rád bych se pokusil tento stav trochu zmírnit. Budu rád za každou radu.
Předem děkuji.
Nejlepší je bezinkové listí, to už bohužel opadalo, devětsilové listí asi též už nenajdete, to ale nevím určitě. Pak bych doporučila listy kostivalu, které léčí kosti, klouby, vazy.
Přikládat teplé zábaly. Menší účinek má hlávkové, bílé zelí, jednotlivé listy naklepat paličkou a nahřát v troubě. Podobně poslouží i kapustové listí.
Jinak koupit si kostivalovou mastičku Traumaplant, která je plná kostivalové šťávy.
Tuhle jsem si namohla koleno, zkusila jsem to přes noc plácnout polotučný tvaroh ten v alobalu, na to igelit a plenu. Pokud byste sehnal kostivalovou, nebo arnikovou tinkturu, lze ji zamíchat do tvarohu.
Trochu to pomohlo, ale chtělo by to tak třikrát.
Jinak určitě na zahradě, nebo v terénu lze najít jitrocel větší a jitrocel kopinatý, případně lopuch velký, nebo kořen lopuchu. Tyto listy, kořen omýt, podrtit a připevnit na postižené místo.
Každopádně nejsou tyto bylinky všelék a bez potřebného klidu nevyléčí, ale přeji, aby alespoň trochu ulevily
Nechejte si nalepit tejp! Najděte fyzioteraúeutku nebo rehabilitační sestru, která to dělá a v čase potřeby k ní zajděte. Všimnul jste si, kolik tenistů a atletů má páskem nebo více pásky náplasti polepené nohy?
Zadejte do počítače - tejpování a vaše město. Něco vypadne.
Tejp se nemá sundávat. Když je místo vpořádku, tejp odpadne sám. Když se mi v rozích odlupoval a kroutil se, ustřihla jsem to, co se odlupovalo. Klidně se s ním sprchujte, asi vanu a saunu nebude mít rád.
Jo, teip je fajn, jen pak jej sundat... Mě fungovalo rozmasírování sportovkou, postupné rozhýbání a na chvilku stahovací trenky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.