Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka jako dárek

Od: jumba odpovědí: 19 změna:

Prosím o radu.

Mám přítelkyni. Jsme ještě studující. Ale o prázdninách i během roku se snažíme vydělat nějaké peníze pro naše aktivity.Každý ještě bydlíme doma. Jsme ze stejné obce. Přítelkyně žije jen s maminkou a sourozenci, kteří ještě navštěvují SŠ a ZŠ. Otec je delší dobu po smrti. Přítelkyně se snaží, aby finančně trochu pomohla mamince. Já zase šetřím na opravu staré stodoly, abychom jednou měli kde bydlet. Ale mám dosti našetřeno a finančně jsem celkem za vodou.

V sobotu jsem z přítelkyni vytáhl, proč je více zamlklá a smutná. Nejdříve zapírala, ale pak mi řekla, že jim odešla pračka. Její maminka moc peněz nevydělává a vše jde na školy a domácnost a nutné opravy domu. V létě se dělala nová střecha. Takže na novou pračku nemá peníze. Pračka se nedá již opravit, byla již dosti stará.

Já bych jim chtěl pračku koupit. Zase to není tak velká položka. Pro její maminku ano. Ale nevím, jak to udělat, jak to její mamince říci. Nechci, aby se cítila jak přítelkyně, tak její maminka nějak špatně nebo zavázaně. |Již týden maminka pere jen v ruce, takže to dosti spěchá. Poradíte mi, jak to udělat nebo co říci, aby ode mne přijali pračku jako dárek k vánocům? Děkuji Jumba

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jumbo, já bych si o takovémto dárku promluvila nejdříve s přítelkyní. Domluvte se nejdříve s ní a dejte do domácnosti takovýto dárek společně. Maminka to pak třeba lépe přijme a nebude se cítit trapně. Se slečnou se máte rádi, tak jí vysvětlete, že Vám záleží na tom, aby jste byl oporou a zároveň dárkem potěšil. Ne urazil, nebo ponížil. Můžete přítelkyni vzít s sebou a vybrat pračku společně, aby se na tom podílela a měla též radost. Pokud s Vámi bude slečna spolupracovat, myslím, že to i její mamka vezme opravdu jako dárek a bude z něho mít radost. Vždyť jí to usnadní práci a bude mít po jedné starosti.

doplněno 30.11.15 15:01:

Není zač. Přeji Vám hodně štěstí a krásné Vánoce!

doplněno 07.12.15 09:43:

Tak to je super zpráva. Díky!*slunce*

jumba
hodnocení

kapkanaděje. Moc děkuji. Jsem trochu moc hrrr a chtěl jsem to hned dnes vyřešit. Ale asi máte pravdu. Počkám, až přijede přítelkyně v pátek domů a pak ji půjdeme koupit a dáme to jako společný dárek. Kdybych to asi koupil sám s tatkou, tak by to asi vypadalo divně a mohla by se cítit poníženě. Sice se bude přítelkyně taky cukat, abych to platil, ale snad ji dokážu přemluvit. Pračku mám vybranou. Indesit vrchní plnění. Něco podobného její maminka měla. Ještě jednou moc dík a ulevilo se mi. Jumba

hodnocení

3x

Myslím, že jak přítelkyně tak budoucí tchýně budou nadšené z tak praktického kluka. Po svatbě je většina dárků také podobná, pokud nejste z lepších vrstev.

Nějakou maličkost.. to je samozřejmé - dáte si láhev vína, šátek, ponožky... a dárek do domácnosti - věc, která se vám právě pokazila nebo se plánuje vyměnit...pračka, myčka, okna, fasáda, střecha...

Jen se s nimi domluvte na typu pračky - je to o zvyku a praktičnosti - boční nebo vrchní plnění, na 5 a více kg, ...

doplněno 30.11.15 10:50:

Pokud znáte přesný typ - máte už vybráno, pak bych to řešil také tak - koupit, přivést, mašličku nahoře. "Maminko, já to s vaší dcerou opravdu myslím vážně a moc rád bych vám dal tento dárek - neuražte se prosím. Ono to stejně už nejde vrátit" :)

jumba
hodnocení

jmlc: Děkuji za odpovědˇ. Maminka přítelkyně se za své finační starosti stydí. Jednou jsem dal klukům po 500,- a její maminka to zjistila a vrátila mi je. Já se pak cítil, jako bych ji urazil, ponížil. To jsem nechtěl. Proto nevím, jak to ted udělat. Vím, jakou pračku koupit. Nejraději bych ji koupil a dovezl k nim jako dárek k vánocům a utekl.

jumba
hodnocení

Asi to tak udělám. Maminka přítelkyně moji rodinu považuje za něco víc. Ale to je pěkná blbost. Přeci to není jen o penězích. Ona je na všechno sama. Počkám, až přijede tatka domů a pojedeme koupit pračku. Mám vybranou Indesit vrchní plnění. Potom ji tam odvezeme a mluvit raději nechám tátu. Dokáže ji i připojit. Tak moc děkuji. Jumba

hodnocení

3x
Domluvil bych se s přítelkyní na typu pračky tu zajel koupit a az by paní nebyla doma bych jí napojil aby byla funkční ,nakonec bych na ní šoupl ozdobný přaní s pěkným prožitím předčasných vánoc a dál to neřešil

pt®
hodnocení

1x

"jumba", přemýšlím, jak bych se cítila já, pokud by mi mládenec dcery koupil pračku. Maminka Vaší přítelkyně je jistě v těžké situaci, když přišla o manžela a je na všechno sama. Záleží ovšem, jaký má pohled na vaši známost, nakolik Vám věří, že to myslíte vážně, nakolik zná Vaši rodinu, jaké jsou vtahy obou rodin. Pokud je již ruka v rukávě a rodiče se občas s maminkou přítelkyně navštěvují, jelikož předpokládají, že budete jednou rodina, tak by neměl být problém se domluvit a pračku, jako dárek koupit. Pokud jsou ovšem vzájemné vztahy "chladné", nedivím se, že maminka Vaší přítelkyně vrátila peníze, které jste dal jejim dětem. Musela se cítit velice poníženě, což těžko chápete, jelikož jste v její situaci nikdy asi nebyl. Takže, takto to vidím já. Poraďte se ještě se svými rodiči.

jumba
hodnocení

pt: Děkuji za radu i názor. S přítelkyni se známe od dětství. Bydlíme ve stejné obci, takže i rodiče se znají dobře. Navštěvujeme se navzájem. Vážně spolu chodíme přes 3 roky. Dříve jen kamarádi. Ale její maminka měla problém uvěřit, že to myslím s přítelkyni vážně ( má menší hendikep) a stále ji říkala, aby se na mne neupínala. Ale to jsme si již vyjasnili. Jen nechce od nikoho nic přijímat. Necítí se asi nejlépe, když ji někdo chce finančně pomoci. Já se ji nedivím, ale stejně budeme rodina. Štědrý den budeme slavit společně a dám přítelkyni zásnubní prstýnek. Bude večeře a potom půjdeme na půlnoční mši. To je celé, nic okázalého. Na Štěpána jdeme na oběd zase k přítelkyni.

doplněno 30.11.15 14:13:

omlouvám se, ale již nemohu dát bod.

pt®

"jumba", pokud je to, jak píšete, tak to dobře dopadne. Maminka přítelkyně jistě bude mít radost z vašeho zasnoubení a určitě v jejích očích stoupnete na vyšší stupínek. To víte, maminky mívají vždy starost o své děti. Tak hodně štěstí. - pt

hodnocení

0x

jj dej ji tu pračku jako od vás dvou od pritelkyně a tebe a vyřešené ..

Jen příště :D nemusíš jim davat 500 kč . :D na bonbony a lizátka stačí 100 kč to ti nevrátí ta jejich máma...

A k vánocum jim kup treba autíčko na ovládání než peníze

jumba
hodnocení

charger: Nedal jsem klukům po 500,- na blboviny, ale aby mohli jet na cyklistický výlet. K vánocům jsme s přítelkyni koupili cyklistické helmy. S autíčky si již nehrají.

uska*
hodnocení

0x

Ještě jedna možnost tu je. Vyberte a zaplaťte pračku, nechejte jí dovézt na adresu vaší přítelkyně (néé na jméno maminky). Musíte zaručit, že přítelkyně bude doma a pračku převezme se vzkazem . od Ježíška.

Tím maminku vyřadíte ze hry. Přítelkyni s humorem řekněte, že chcete se přesvědčit, zda umí prát než si jí vezmete a že si pak pračku klikně může vzít do nového domova*smich*

jumba
hodnocení

uska: Její maminka by to prokoukla ( přítelkyně není přes týden doma) a byla by schopna pračku přivézt na vozíčku k nám. Ne,ne. Raději to udělám, jak radí kapkanaděje. Počkám do pátku na přítelkyni a hned to společně provedeme. Ale děkuji.

jumba
hodnocení

Tak bych Vám chtěl napsat, jak to dopadlo s pračkou. Když jsem přijel i přítelkyně v pátek domů, tak jsem ji řekl svůj nápad. Tedy podle rady kapkynaděje- moc děkuji. Nejdříve nechtěla o tom nic slyšet, ale nakonec jsme se dohodli na kompromisu. Společně si šetříme na naše aktivity a šetřili si na lyžovačku v Rakousku mezi svátky. Tak jsme se dohodli, že nikam nepojedeme a její část peněz jsme použili na koupi pračky. V sobotu se koupila a hned se zavezla k její mamince. Řekli jsme ji, že je to náš společný dárek k vánocům. Pak jsme nechali mluvit mého tatku. Ani nestačila odporovat, jen trochu plakala. Tatka hned pračku zapojil a ještě v sobotu se pralo. Všem moc děkuji za rady i názory. Jumba

*hej* Moc hezký! Gratuluju *palec*

jumba
07.12.15 09:40
hodnocení

Děkuji !

pt®

No sláva, pračka je na místě a maminka má jistě radost. Teď se jí bude před svátky opravdu hodit, že má v čem prát. A jakou jste koupili i se sušičkou, nebo jen pračku?

jumba
hodnocení

Pt: koupili jsme Indesit- horní plnění bez sušičky. Maminka přítelkyně raději suší prádlo venku a pračka má 1200 otáček. Má tam i odložený program a praní na poloviční dávku. Radost má určitě, ale myslím si, že se i cítila ze začátku trapně. Proto jsem raději nechal mluvit tatku a raději se držel opodál. Ale pak bylo super. Pozvala nás na rajskou s knedlíkem. Také Vám děkuji. Donutila jste mne trochu přemýšlet, jak byste se cítila, kdyby Vám přítel dcery, chtěl koupit pračku. Jsem trochu hned hrrr a řeším všechno impulzivně. Chci vyřešit problém hned. Proto jsem dal na radu kapkynaděje a počkal na přítelkyni. Jumba

pt®

Myslím, že naši mladí tu pračku taky měli. To víte bylo to pro maminku překvapení, ale jistě ji to potěšilo, i když byla rozpačitá. Pak jste si pochutnali na jídle a vše je OK. Tak teď jen šťastné a veselé...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]