Nejste přihlášen/a.
Moje přítelkyně si dobrovolně vzala v neděli v práci na celý den přesčas, aby měla víc peněz na vánoce. Já mám v neděli volno, tak jsem si naplánoval sám výlet do Krkonoš, pěší tůru zasněženou krajinou a výstup na Kozí Hřbety 1422m.n.m.a Labskou boudu 1320m.n.m.ze Špindlerova Mlýnu po turistické značce.Při vzestupu zpět se zhoršily sněhové podmínky,zastihla mne sněhová vánice a byla zhoršená viditelnost na cestu,tak jsem raději použil GPS.navigaci.Dolů byla strmá cesta, kamení a kluzký terén se svahem do údolí. Musel jsem jít velmi pomalu a opatrně,abych neuklouzl nebo si nezlomil nohu.Přišel jsem do centra Špindlerova Mlýna o něco později a nestihl autobus do Prahy,tak musel jet za 2hodiny dalším autobusem.Přítelkyně mi vyčítá pozdní příchod domů.Nechápe obtížnost chůze v horském terénu a říká mi, že po Václaváku v Praze umím chodit rychle a z nějaké hory scházím dolů jako podesraný a přitom byla téměř nahoře bílá tma s omezenou viditelností.Proč tohle ženský mozek nepochopí a místo toho,aby byla ráda,že jsem se domů vrátil živej a zdravej,tak se začne nelogicky hádat.Navíc mi vyčetla i utrácení peněz za oběd měl jsem podle ní asi být celý den o hladu a promrzlý.Nic jsem ji nevysvětlil logicky,ženská logika chápe vše úplně jinak.Mám pocit, že už ani nemůžu mít žádný dobrý koníček, když jsem zadanej a musím asi jen sedět doma a čekat jako pes až panička příjde domů.
Já to vidím zásadně jinak, než kolegové. Možná, že je to tím, že oni nezažili strach o milovaného partnera. Já ano. Vím, co to je, když se milovaná osoba nevrátí v tolik, kolik slíbila. Několikrát v životě jsem obvolávala nemocnice a SNB. A mužský, kterého jsem milovala, byl nezvěstný. Musím vám říci, že je to strašný pocit, ten šílený strach, kombinovaný s bezmocí. Tenkrát, v době, o které mluvím, mobily nebyly. Ale vy ho v kapse máte. Jakube, nepovídejte, že jste ho měl vybitý nebo přečerpaný kredit nebo nebyl signál! Možná, že nebyl. Ale po celou dobu?! Moc ráda si poslechnu nebo přečtu, jak vy budete vytočený, až o své přítelkyni nebudete nějakou dobu vědět a navíc, ani nebudete vědět, kde byste ji měl hledat. Přítelkyni navíc vytočilo, že ona v neděli pracuje, abyste měli na vánoce. A vy, za tu dobu pustíte část toho, co ona pracně v neděli vydělala, v hospodě, místo, abyste si vzal svačinu sebou nebo se nějak uskrovnil. Máte své účty oddělené a každý si hospodaříte za své? Pak ano, je blbá, že pracuje. Mohla si zajít k holiči a stejné peníze, jako vy za oběd, utratit tam. A nemyslet na vaše společné vánoce a dárky pro vás.
Z vašeho vyprávění mám pocit, že píše velice mladý chlapec, který neví, co je zodpovědnost k druhé, milované a milující osobě.
Ozýval jsem se několikrát přes mobil, že jsem v pořádku.Dokonce i v autobuse jsem volal a z naštvanosti mi to vytípla.Tam jde spíše o závist a ženskou manipulaci dostat mne pod pantofle.Mne jde spíše o turistiku v rámci zdravého pohybu na čerstvém vzduchu a zároveň i zhubnutí při trochu nadváze.Lepší chodit po horách, než se v hospodě utápět v alkoholu.
Udělal jste něco, s čím nesouhlasila a dala Vám to sežrat. Hrnec bublal, bublal, až po vašem příchodu domů přetekl a stal jste se dobrým terčem, na kterém si vybila ten vzrůstající vztek. Záleží na Vás, jak často se dostáváte spolu do konfliktních situací, jak se dokážete domluvit na běžném provozu domácnosti. Asi jí to vadilo, že ona pracuje a Vy chodíte po horách.
Nepotřebovala třeba pomoci v domácnosti? Co kdybyste příští víkend umyl okna, vyklidil špajz a vše vytřel a urovnal?
Pokud nemáte peníze, můžete si vzít i Vy nějakou víkendovou brigádu.
Nebo nehonit peníze, ale užít si skromné vánoce, záleží na domluvě, nevíme, jak žijete, soužití je náročné na komunikaci. Cítíte nějaké tlaky, že Vás omezuje, chce mít dohled nad Vaším životem? Chce se vdávat, ale Vy do chomoutu neee?
Tak jsem se jenom zamyslela, odpověď, co a jak dále, záleží na Vás, i když jste se na toto neptal.
Ještě mě napadl takový jako hororový scénář. Věřím, že pouze fabuluji. Slečna pracovala pčesčas. V neděli. Už měla všeho plné zuby, byla unavená, těšila se domů. Zastavila se v marketu pro nějaký kus žvance, s těžkou taškou čekala v dešti na zastávce, nic nejelo, v tramvaji bylo plno, nesedla si. Když dorazila domů, přivítal ji nevyvětraný vzduch, na stole nádobí od snídaně, plný dřez, neustláno, na konferáku binec ze včerka, rozházený gauč, nějaké oblečení po nábytku, zmuchlaný mokrý ručník. A Jakub napíše: Vyčítavá, hysterická ženská. Jakube, kecám moc?
dedir, to je mi líto, že máte takovou ošklivou zkušenost. Celý život žiji mezi ženami a poslouchám jejich stesky. A ty jsou takové, jak píšu.
No já bych spíš řekl, že vy nejste schopna pochopit, že ženský, který jsou zlý a vypočítaný opravdu existujou a s největší pravděpodobností je to i případ jeho přítelkyně. Mám podobné zkušenosti. Vždy jsem byl k partnerce milý a pozorný. Každý den snídaně na kuchyňské lince, o víkendech i do postele. Domu jsem nosil spoustu peněz a odvděčila se mi hysterickými výstupy a zlomyslnými naschvály. Po roce letěla z baráku i když pak prosila na kolenou. Ale šrámy na duši zůstali.
* Zůstaly
Asi jí naštvalo, že ona pracuje a vy se bavíte. Pokud to není tak, že ona pracuje, vydělává, dělá přesčasy, a vy jen utrácíte a bavíte se, tak bych si na vašem místě rozmyslela, jestli takovou partnerku chcete do života. Ale takhle těžko soudit, s tím obědem to klidně mohla myslet jen jako ironický vtip a zbytek pramenil ze špatné nálady, kterou si přinesla z práce. Kdo ví.
No vidíte, kdybyste jel radši autem, tak nemusíte čekat 2 hodiny na další autobus.
Po celá staletí ženy při čekání na muže než se vrátí z práce doma myly okna, praly na valše, vytíraly podlahy, vařily nebo pekly a neexistovalo, aby se někde toulaly po venku. A dnešní chlap pracující ženě ani nijak neulehčí, když on je doma a žena v práci, místo aby udělal něco doma (u čeho by taky mohl mít pohyb), jde na hory (přičemž si ani nenachystá svačinu na cestu), a ještě si bude stěžovat, jakou má doma zlou Xantipu.
Já si myslím,že je něco špatně.Zřejmě výčitky typu že z hory byste měl scházet rychleji,neochota partnerky pochopit,že na horách se někdy jedná opravdu o život...To není přece logická výčitka.Asi ji "štvete"jinak,níže to vystihla babkazov.Nerozumíte si v těch normálních věcech a zřejmě o tom ani spolu nemluvíte.Můj názor je,že si nejste určeni a že ani Vy ,ani ona nechápete jeden druhého tak,jak byste měli.Já bych na Vašem místě asi navrhovala velmi si rozmyslet společný život.A věřte,že tolerance,vcítění se a pochopení toho druhého je základ pevných svazků.Přeji Vám,abyste dospěl k dobrému rozuzlení a rozhodl se dobře! S.
- dovedu si ty podmínky docela dobře představit - to je opravdu poněkud jiný kafe, nežli pochodovat po Václaváku - přítelkyně měla asi pořádnej vztek, ne? - ale Vy snad víte, proč s přítelkyní chodíte - a nemyslím, že by Vás k tomu někdo donutil - tak holt musíte "vydržet" ! - nebo si najít takovou, která by na ty hory chodila s Vámi.
Ženské se nic nevysvětluje. Neumějí si totiž příchozí informace dávat do logických souvislostí, jejich operační paměť na výstupu pracuje trošku jinak. Na tomto příkladu se to dělá následovně: Při příchodu a položení dotazu, kde jsem tak dlouho a bla bla bla, podám jednoduchou informaci, že se zhoršilo počasí zlato a proto jsem se zdržel. S údaji o nadmořských výškách a GPS navigacích, barometrickém tlaku a rosném bodu absolutně vůbec neoperuji. Pokud žena není schopná zpracovat tuto jednoduchou informaci, tak řeknu, že uznám JÁ za vhodné, kdy přijdu domů. Tím to končí, nazdar.
Tady v tom vztahu zřejmě vázne komunikace.. Je normální dát své drahé polovičce vědět, že jsem se opozdil, aby se nemusela bát a je normální, když přítelkyně vyčte příteli, že se neozval a že se o něj bála a že jí nepřijde spravedlivé, když ona šetří a chodí na přesčasy zatímco on má zvýšené výdaje.. Je špatně, když oba musí číst mezi řádky co ten druhý tím co říká vlastně ve skutečnosti myslí
Píšete, že Vám ujel autobus do Prahy a čekal jste 2 hodiny na spoj. Již ale nepíšete, že jste poslal SMS, nebo se pokusil přítelkyni zavolat a odůvodnit svůj pozdní příjezd. Nevíme, kde paní pracuje a jestli může v práci přijímat hovory. Jistě si ale telefon po skončení směny může zkontrolovat a zprávu by našla.
Toto je asi největší Vaše chyba.
Vyčítat Vám, že jdete na tůru a dáte si oběd a paní je v práci, nehodnotím, nevíme, jak máte náročné povolání, kolik peněz vyděláte, jestli spolu bydlíte. To si musíte vyhodnotit sám. Ovšem výlet kamkoliv, by mě potěšil s druhou osobou více, než když pojedu sama. Uznávám, že si někdy člověk potřebuje vyčistit hlavu, odpočinout od toho druhého.
Vyčítat druhému, že si dá někde teplý oběd je podle mě jenom zástupný problém, máte jich zřejmě více.
Pro mě osobně i trapné, po tůře je teplé jídlo víc než vhodné, ale ve vzteku se řeknou věci, které později zamrzí.
Kolikrát si říkám, najdi si někoho na stálo, vezmi si ho do domu, at nejsi sama. Ale když pak přečtu takový příspěvek, říkám, zaplat Bůh, že jsi sama, tohleto bych nenesla, aby mi někdo šmíroval kde jsem, koukal kolik jsem utratila, mračil se na mě, vyčítal mi? Já jsem svobodný člověk, tak proč má někdo právo mi něco přikazovat, zakazovat, nejsem přece ničí majetek. Vám radím to té vaší furii pořádně vysvětlil.
Ani mě se nelíbí, že jste se šel v neděli bavit a ona pracovat. Měl jste se s ní o tom dopředu domluvit. A pokud chcete být svobodný člověk, tak klidně, pak ale nebudete mít přítelkyni. To, že vám byla zima a měl jste hlad by mě absolutně nezajímalo, myslíte že ona v neděli v práci si užívala?
ale my opravdu nevíme, jak to mezi vámi vlastně je... jestli ona vydělává (pracuje) mnohem víc než vy a tu neděli musela do práce, i když byla po týdnu unavená, doufala, že po návratu bude doma uklizeno, uvařená večeře a bude ji čekat příjemný večer s vámi - a místo toho doma prázdno, tak se jí ani tak moc nedivím - zvlášť, jestli to třeba není poprvé... tohle opravdu z vašeho dotazu vyčíst nelze, tak se snažím domyslet její motivaci... a nebo je to opravdu vyčítavá a hysterická ženská - kdoví? to už si všechno srovnejte v hlavě sám a podle toho jednejte...
Tak to máte ještě dobré, že jenom křičela. Alespoň jste to vyřešili hned. Mě se stalo něco podobného (sice to nebylo v zimě, ale to není podstatné). Přišel jsem domu o hodinu později, vůbec na mě nemluvila, vzala děti a odjela ke své matce. A nemám prý na ni mluvit, protože by jí to ponižovalo. Přitom jsme se předtím na žádném čase nedomluvili, že bych musel např. vyzvednout děti nebo někde zajít.
Bylo to pouze jednou a žádné pravidelné "akce" typu hospoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.