Nejste přihlášen/a.
Můžete mi napsat, co si osobně myslíte o umístění skupiny Ortel i zpěváka Ortela na 2. místě ve Slavíku?
Nemůže to být nějaká fraška? Nebo nějaká levárna? Nebo nevím co?
Osobně proti nim nic nemám, nejsem ANTIortelák, dokonce se mi jejich některé skladby jakžtakž líbí, ale jak může vyhrát kapela či zpěvák, který nehraje (skoro vůbec) v TV, rádiu, na youtube má pár desítek tisíc shlédnutí atd?
Jak to můžou vyhrát před takovýma kapelami, které tu jsou 15-20 let nebo fungují i dnes a mají statisíce shlédnutí, jejich písničky zná 90% lidí atd?
Například pokud se umístil Ortel ať už jako zpěvák nebo kapela, tak proč v nominaci nejsou kapely jako Wohnout, Insania, Walda Gang a další a další?
Nechápu to, ale klukům to jako přeji.
Proč v nominaci nebyly kapely Vámi uváděné ke konci dotazu nevím.
Co vím jistě, tak asi nesledujete aktuální dění u nás a ve světě?
Je to forma protestu, proti politice EU i politice naší vlády. Pan prezident a ostatní prominou. Je to hlas národa, protože zatím to jinak projevit nemůže. Ač okolo 80ti procent takto smýšlí, tak jsou nazývání xenofobové a fašistami. Paradoxní je, že i IS má fašistickou ideu.
Pokud někdo hlásá, že ateisty je poprávu s koránem likvidovat a křesťané mohou za určitých podmínek zůstat a žít, ale musí za to zaplatit příslušný obnos, tak kde to jsme! Jakmile překročí nějaké procento lidí, vyznávající islámskou víru, množství obyvatelstva, tak se vše mění a přizpůsobuje této víře. Na úkor té původní. Nehledě na zavedení Kalergiho plánu, genocida původního obyvatelstva, Merkelová dostala v roce 2010 Evropskou cenu C. Kalergiho, aby tento plán zdárně uvedla a dokončila. Proto nikdo nekoná, vše je naplánované. Záleží, jak jsme uvědomělí, jak ctíme svoji zem, rodinu, jakou máme národní hrdost. Zatím, podle určitých západních politiků nejsme prý moc zlomení. Proto ta cenzura a mediální masáže, obviňování z porušování práv uprchlíků a menšin atd. atd.
Rozumím, co jste tím chtěl říct. Ale je Ortel jediná skupina, který zpívá proti tomuto jak to nazvat "dnešnímu světů"? Už jen Landa napadne asi každého (nejsem velký fanda Landy), a aby se umístil Ortel před Landou, mi přijde, podivné..
Něco v tom bude a mě by zajímalo co.. Je taky divné, že na své FB stránce měli nominaci do Slavíka, že to asi myslí fanoučci vážně atd, což po včerejším večeru zmizelo.
Jinak vím, že je to hlasovací soutěž a že výsledky BY MĚLO ovlivnit hlasování, ale jeslti je to reality, protože když je na druhém místě (v ČR tuhle kapelu překonali jen Kabát) kapela, která ma na FB 8000 fans, tak to je divné ne? Protože i kdyby poslalo hlas 100%, tak je to jen 8000 hlasů a ostatní kapely mají statisíce fans, kde ikdyby poslalo jen 10%, je to v kapse. Samozřejmě se nedá řídit jen FB, ale nějaké měřítko tam asi bude ne?
Nebo si myslíte, že například v USA, Německu apod by podobnou cenu vyhrál někdo (2.místo za Kabáty beru jako výhru) někdo, kdo mí na FB jen 5% fans oproti hvězdám, které se umísťují pravidelně na 1-3 místě? A někdo, koho zná možná jen 10% obyvatel? Že by třeba Rihhanu, Jacskona apod porazil někdo, kdo má jen 10% fans na FB?
Milý Udivený diváku...
Když se podíváš na výsledky hlasování, tak zjistíš, že kapele Ortel stačilo na druhé místo pouchých 27.000 hlasů. A taky zjistíš, že kdyby dostala jen o 3.000 hlasů více, tak skončili první.
viz: ceskyslavikmattoni.cz/...
A proč to dopadlo, jak to dopadlo? Je to náladou ve společnosti, aktuálními událostmi, atd. Jak už psali kolegové, je to hlasovací soutěž a když se podíváte na počty hlasů, tak Vám dojde, že je to soutěž která moc lidí zřejmě nezajímá.
Mimochodem já třeba zase neznám vámi jmenované kapely... možná jsem od nich něco slyšel, ale netuším, že se jednalo zrovna o ně.
no,tak jestli jako měřítko bereš nějakej FB,tak se pak nedivim těm názorům,srovnávat Orlík a Ortel je o něčem jiném...
Tak přemýšlím trochu nad volbou našeho protestu, kromě psaní do diskuzí a chození na demonstrací. Pokud nebude pozdě a volby nebudou zrušeny /víme, že se to již v jiné zemi stalo/, tak jít opravdu všichni k volbám a pečlivě zvážit, koho budu volit. Protože, kdo nepůjde, tak dává hlas protistraně. A další možnost je, pokud opravdu naše holubičí povaha bude nevědět kudy kam, tak generální stávka. A to už nám půjde opravdu o krk.
Nenechejme se uklidnit, že tady je klid, že jsme mimo zájem migrace. Vše se změní. A pokud se někdo zamyslí, co bude v průběhu dalších desítek let, tak je to nasnadě...V Iráku a v Sýrii probíhá válka především mezi šíity a sunnity. Mezi náboženskými skupinami panuje obrovská nenávist. V těchto oblastech jsou křesťané prvořadým terčem útoků a jsou masakrováni. Lze srovnat s fašistickým holokaustem za 2. světové války. Většina muslimů vidí v křesťanovi, Židovi, Izraelci svého nepřítele, ateista je automaticky jejich nepřítel. /v naší republice přes třicet procent ateistů/
Irák nebyl do roku 640 let n.l. vůbec muslimský, arabský. Ale právě tehdy došlo k velké vlně muslimských uprchlíků /stejně jako nyní do Evropy/. Po pěti generacích byla země muslimská a po deseti generacích se stala chalifátem a ovládnuta Osmanskou říší. Podívejte se, jak to nyní v Sýrii vypadá a stejný scénář ukazuje současná doba. Toto čeká i nás.
V průběhu desítek let nás početně předstihnou, zavedou právo šaría. Kdy nemáte nárok na život, majetek, vše si můžou beztrestně, v souladu s Koránem vzít. /toto platí zvláště pro výše uvedené ateisty/
Islámské náboženství není umírněné, ani mírumilovné. Zabití jinověrce a ateisty je příkazem v Koránu. Český překlad Koránu je upraven, neposkytuje pravdivou brutalitu originálu.
Jak se bránit? Trvat na dodržování naší ústavy, žádné vyjímky a zvýhodňování. Pokud se podřídíme, budou nás brát jako slabochy a budou chtít víc a víc. Chtějí nás dostat do podřízené role.
Čerpáno z článku bývalého muslima, znalce Koránu Dr,. Salmanem Hasanem, generálním ředitelem ICOM a který pod hlavičkou nadace NF G1 zachraňuje vybrané křesťanské rodiny ze severního Iráku před zvěrstvy IS.
Souhlasím s pomocí jezídům, křesťanům, ale ne kvóty dobrovolné i nedobrovolné. Mysleme na svoje děti, vnuky, pravnuky.
O tom, že se jedná o legální genocidu Evropy tzv. C. Kalergiho plán Panevropy, se již začíná mluvit více a více.
Divíte se, proč tedy skupina i zpěvák obsadili takové místo ve Zlatém slavíku? Toto je malé vysvětlení, ale přečíst si o tom můžete na mnoha místech na internetu. www.freeglobe.cz, www.eportal.cz, www.czechfreepres/..., www.pravyprostor.cz
Děkuji za hodnocení ve výše uvedeném příspěvku.
Hlasovací soutěže jsou ovlivněny počtem hlasujících.
Vůbec to neřeším. Když jsou nějací lidi ochotní hlasovat v podobných soutěžích, musí mít zájem utratit peníze za zviditelnění někoho jiného. Babiš si to zaplatí sám, slušný člověk nikoho nezajímá... je doba, kdy se můžete dostat na světlo kamer jen způsobem, jako to dělá Ortel.
Je jedno, jestli má člověk hlas, umí hrát ... prostě jde o finanční podporu. A kdo ji nemá, získá ji jen u puberťáků, kteří jsou tak lehce zpracovatelní. Jsou nadšení, když jim někdo ukazuje sprosťárny, vykřikuje nadávky nebo radikalizuje...
Proč myslíte, že se lidé stále připojují k IS, když je v podstatě celý svět odsuzuje?
No, vážení. To je to celé smyšlení našich mocipánů. Oni potřebují tupé stádo, které bude mít v hlavě pouze to "šu.ání", jak nám krásně repuje Banga. Není přece dobré, abychom přemýšleli nad texty skupiny Ortel, zrovna tak jak kdysi nechtěli, abychom poslouchali třeba právě toho Kryla.
Ortel jenom nahlas říká to, co si většina nás šušká. Jak mně je nějaké hlasování Slavíka naprosto jedno, jemu svůj hlas opět pošlu.
Mám obavu, že příští rok již bude Slavík v pánu.
Oni nepochopili, že to je revolta obyčejných lidí a vyjádřili svoji nespokojenost a hlasovali pro Ortela. Nebo pochopili, ale potřebují všechnu revoltu zadupat do země, osočit, dehonestovat, nazvat xenofoby, nácky atd.
Plakát s texty vynikající.
- to je jednoduchý - kromě umělců- vítačů existují (naštěstí) i umělci, kteří v islamizaci naší kultury vidí nebezpečí a lidi s nimi vesměs souhlasí. Jak vidíte, úspěch se opakoval i letos a bude se opakovat, dokud budou mít naši lidi ještě trochu svobody. A "Zlatý Slavík" je dnes už stejně záležitost spíše společenská.
Podle mě 2 důvody:
- část společnosti (nevím jak velká) nesouhlasí se vymezuje proti přijímání uprchlíků a tímto to dává najevo, něco jako protest
- zbytek "nominovaných" je taková žumpa, že kontroverze Ortela je uplně přebije. Myslím takový ty činasky, flusy klusy a další hudební mainstream, který oproti tomu je jako vypraný toaletní papír . Nevím, zda tam byl někdo, kdo má nějakou hudebně-uměleckou-pěveckou hodnotu,třeba tam byl Eva a vašek a pak mi je záhada, proč nezvítěžili.
...přestože u nás (prý) není cenzura,je naprosto jasné,proč je nehrají v rádiu,no a slavík je fraška sama o sobě,tak jim fanoušci Ortelu trochu zamotali hlavu,protože takto je do médií dostali...
a mimochodem,ty kapely,co si jmenoval,to myslíš vážně?,co nezaplatí,tak jim nehrajou...
Čekal jsem, že se ozve někdo takový a bude mluvit o tom, že oni říkají vlastně něco úplně tajného a hrozného, co mezi normální ovce nepatří...
Ale já nejsem fanda ani odpůrce ani Orlíku, ani Landy, ani Žita, ani Ortelu ani těch kapel, co jsem psal. Myslím si, že jsem napsal širší výběr, ano dost komerční už Wohnouty co dělají hudbu už s rozmyslem a nějakým úmyslem, tak Insania, která si myslím že do rádia taky asi nepatří (zkus si od nich pustit pár kousků), ale mohl bych jmenovat dál a dál ano Walda Gang dělá za prachy hudbu například do filmů, ale třeba na ŠKWOR jsem zapomněl úplně a určitě na dalších cca 10 kapel, co mohly být alespoň nominované a ne hned na 2.místě.
Napsal jsem si myslím dost široký rozhled kapek abych byl objektivní od komerčnějších až po undergroundové, co je měřítko? Ať to jsou kapely co nikde nehrají v rádiích (ŠKWOR, Insania) až po ty komerčnější Wohnout, Walda, tak jako tak skončily hluboko za Ortelem.
FB není samozřejmě měřitko, ale zeptám se co je měřítko? Mají minimum fans na FB, minimun shlédnutí na Youtube, malé koncerty taky nejsou měřítko? Nebo snad vedou top v prodeji či stažení singlů nebo CD?
Proto mi to vrtá hlavou. KAPELA JE TO DOBRÁ! Ale v čem je o tolik lepší, než dalších 50 kapel, které skončily za nimi?
Píšeš - Jak to můžou vyhrát před takovýma kapelami, které tu jsou 15-20 let nebo fungují i dnes a mají statisíce shlédnutí?
Ale např. Ortelova Mešita má skoro 3 Miliony shlédnutí za pár měsíců ,
že ho neznají staré babky co poslouchají Káju půl století je věc jiná ,
ty budou psílat Kájovi hlasy pořád ,
a nakonec získá Kája Zlatého Ťuhýka .
Vemte si...kdy si kdokoliv vzpomene na Slavíka? Když si o tom někde přečte nebo uslyší ve zprávách...a když se pomalu v každé té zprávě neřešilo nic jinýho, než že bude mít nejspíš Ortel úspěch, tak si pak lidi jdou ze zvědavosti pustit Mešitu a když s tím souhlasí, řeknou si- no tak tomu musím dát hlas, abych ho podpořil. A kromě toho si můžou o hlasy žádat na svojí stránce. Takže asi tak. Třeba Wohnoutům je Slavík ukradenej...sleduju je na FB a nikde jsem nic o Slavíkovi nezaznamenala...protože jejich styl s touhle snobárnou stejně vůbec nejde dohromady.
Jinak, proč byl Ortel na druhém místě je jasné. Za prvé kvůli náladě ve společnosti a za druhé kvůli protestu proti tomu, že někteří sluníčkoví papáláši se za každou cenu snažili o to, aby Ortel vůbec nebyl nominován a neustále hledali kličky, jak je odstřelit. A to tak trochu lidi naštve a proto navzdory výše zmíněnému pro Ortel hlasovali. Ortel je fajn kapela, která ve svých písních komentuje dnešní dění u nás a ve světě, které sejří většinu normálních lidí.
Tato otázka je uz podle data rok stará?
V kazdem pripade Ortel muze dekovat sve letosni popularite hlavne diky socialnim sitim !
Loni se sice umistil, ale na 3.miste, druhy byl Klus, ale v dotazu je zminka o aktualnim druhem miste, takze šotek?
Anketa Zlatý slavík měla být už dávno zrušená, dobrých 10-15, možná, že i 20 let. Účastní se jí jen pár lidí a hlasy pošlou těm, koho zrovna poslouchají, nebo stálí hlasující z nostalgie stálicím. Nebýt Slavíka o Ortelu ani nevím. Asi ale budou dobří, když je v rádiu nehrajou a přesto se umístili.
V rádiu je nehrají proto, že pár sluníčkářským pacientům, bohužel na vysokém postu vadí. To jen pro upřesnění. To víte, zpívají pravdu a pravda holt někomu vadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.