Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde reklamovat zboží?

Od: rv* odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem zboží přes internet a má závadu. Musím ho reklamovat u prodejce (balení, posílání poštou, ...), nebo mohu přímo u záruční opravny (kterou mám za rohem a klidně to tam hodím).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

2x
domluvte se s prodejcem… pokud prodava zbozi pro cr, resp to v te opravne opravi na zaruku vyrobce, neni duvod to posilat prodejci. aby on to posilal zase smerem k vam do servisu, servis zpet prodejci a on vam.
rv*
hodnocení

Tak jsem se ještě podíval na kasa.cz kde jsem kupoval, a tam to jako jedna varianta je: Nejrychlejší reklamace vede přes autorizovaný servis výrobce. Seznam středisek, ve kterých odstraňují závady na zboží, naleznete v návodu k výrobku nebo přímo na záručním listě. Aktuální informace o nejbližším servisním středisku najdete obvykle také na internetových stránkách výrobce. Před odesláním výrobku k reklamaci doporučujeme servisní středisko telefonicky kontaktovat. Některé výrobky totiž není nutné do servisu zasílat, přijede je přímo k vám domů opravit servisní technik (velké domácí spotřebiče, televize, počítačová technika, apod.).

bruno*
hodnocení

0x

Reklamuje se vždy a zásadně u prodejce!

asd1

Fakt? Velice často to jde i kdekoliv v servisní síti ;)

Domluvte se s prodejcem.

ladinpraha*
hodnocení

0x
Opravna prijima do opravy, at uz zarucni nebo pozarucni, nikoli reklamace. Reklamace se uplatnuje zasadne u prodejce, pokud ten vyslovne nestanovi jinak.
doplněno 07.12.15 19:03:

Ono je taky podstatné, čeho chceš reklamací docílit. Zda opravu, výměnu, či odstoupení od kupní smlouvy. Pokud chceš záruční opravu, pak je servis nejjednodušší řešení. Ale vždycky záleží na prodejci a jeho obchodních podmínkách.

hodnocení

0x
Zavolejte do servisu a domluvte se. Ja většinou vše řešil tímto způsobem. Jen u pračky samsung jsem musel několikrát volat přímo na samsung a servisu to po týdnu předali oni. Servis pak přijel prakticky hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]