Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poruseni insolvence

Od: levandule* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,mám schválenou insolvenci,cisty příjem 21tis.I.správce mi výplatu vzal a mi vyplatil 10.600. Dluh v30% nám 80tis.tj celkem 250tis.mám studující dítě v péči a nevím jak dál vyjít s penězi,byt platím 8tis.Měsíčně mi zbývá s ditetem asi 2500kč. Lituji toho že jsem podala insolvenci,když jsem měla exekuci zbývalo mi 14tis. Poraďte jak dal a nezadluzit se ještě víc než dřív.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Poděkujte tomu, kdo Vám špatně sepsal Návrh. Vysvětlil Vám, kolik budete platit? Přeci jste musela vědět, jaké budete mít splátky nebo ne? Proč jste tedy do oddlužení šla?

Vy jste měla možnbost požádat o splátku ve výši cca 4.000,- Kš za měsíc. Proč se tomu tak nestalo? Kdo Vám sepisoval Návrh?

levandule*
hodnocení

Sepsání zadosti mi pomohla občanská poradna a bylo mi řečeno že výši splátek mi určí soud. Určil,podle insolvenční kalkulačky o které jsem neměla ani páru že existuje a jinak a méně to splácet nejde,vše prý podle zákona.O insolvenci jsem žádala proto že mi na plat přišla exekuce a nezbyly mi fin.prostředky na placení konsolidace. Nevím jak dál tuto situaci řešit a děkuji za každou radu.

hodnocení

0x

Ještě jednou, někdo vám poradil jít do insolvence s dluhem 250 000 Kč s tím, že za pět let zaplatíte 30% z této částky a budete v klidu? To jako vážně? 30% je 75 tisíc, děleno pěti lety, dvanácti měsíci=1250 Kč (zavání mi to vyčůraností, která stejně takto neprojde) K zaplacení plné částky za pět let potřebujete 4167 Kč/měsíčně. Dohodnout splátkový kalendář, bez smrtonosných pokut a úroků nebo se místo toho nechat buzerovat pět let, zůstat NAVŽDY v registru a do smrti nedostat půjčku ani na skládací kolo? Rada nad zlato, úplný nerozum. Nebo už tomu nerozumím já ... za kolik vám toto poradili?!?

sebod*

wlezley. Tak ono oddlužení pro tazatele nemuselo být tak špatnou volbou. Jenom měl jít za někým, kdo se tím opravdu zabývá. A v ŽÁDNÉM případě nevolit bezplatnou poradnu. Mám s nimi jen tu nejhorší zkušenost. Návrhy jsou sepisovány naprosto neprofesionálně. Děs a běs. Nakonec je to krásně vidět i v tomto případě.

Na 30% zaplaceného dluhu jste musela zapomenout již při sepisování Návrhu. Splátka se VŽDY vypočítává z výše Vašeho příjmu. Ten je ve Vašem případě dost vysoký. Takže opravdu vše nad 10.600,- Kč jde na splátku. Tím pádem budete mít splaceno dříve, než za pět let ( necelé 3 roky). Ale... ale měla jste možnost uvést do Návrhu, že požadujete to, aby Vám byly splátky rozpočítány na maximální povolenou dobu oddlužení - tudíž 5 let . Splátka by byla cca 5.200,- Kč. Toto by Vám bylo schváleno na 100%. Ale mohla jste jít ještě dál. Mohla jste požádat o nižší splátky. Potom byste platila necelé 4.000,- Kč. Schvaluje se tak v 90ti %.

Jakého máte správce? Rozumného? Zkuste s ním situaci probrat a napsat žádost o to, aby Vám splátky byly rozpočítány na 5 let. Ale zde opravdu moc záleží na soudci, kterého máte. Někteří toto dodatečně neschvalují.

Když tak mi napište do vnitřní pošty na sebe tel kontakt. Zavolám Vám a pokusíme se ještě něco vymyslet. Ale nevidím to moc nadějně. Chyby v Návrhu jdou opravit jen těžko.

Hlavně, prosím, nikomu tu poradnu nedoporučujte.

levandule*
hodnocení

V době podání žádosti o insolvenci jsem měla menší příjem. V práci jsem vydělala 12-13tis.po zadosti jsem nastoupila na 12hod provoz, příjem 17tis.a během insolvence mi byl priznan inval.důchod 4tis. Nechci se zadluzit po dobu insolvenci ještě víc a proto hledám zákonnou radu. Konsolidace byla nejlepším řešením me situace ale do toho přišla exekuce tak mi bylo doporučeno požádat o oddlužení. Vím že když budu splácet tak zaplatím všechny dluhy ve 100% za dva roky ale problém je že 2500kč mi na živobytí s studujicim ditetem opravdu nestačí a stačit po dobu zaplacení mého celého dluhu nebude
.Žádala jsem i.správce o pomoc a sdělil mi že jsem s tim měla počítat a nejlepší východisko bude nemakat jak debil a snížit příjem který bude i tak stačit na pokrytí isolvence. Skončit v práci je taky řešení ale připadá mi celá tato situace neřešitelná. Do práce chodím,příjem velký a dluhy splatim ale zadluzim se možná po tuto dobu splaceni dluhu ještě víc než dluhy které jsem měla.potřebuji mít finance na živobytí mě a dítěte,
další zadluzovani od znamych na jídlo není řešení a opravdu jsem v situaci kde nevim co dal a děkuji za každou radu.
levandule*
hodnocení

Chci dluhy splatit a nevyhybat se tomu. Ale jak když člověk nemůže vyjít s tím co mu zůstane. Daň za mé dluhy( spíš za přítele který mě oškubal) jsem už zaplatila tím že jsem musela prodat dům po tatínkovi v kterém jsem žila celý život ale to nestačilo na pokrytí všech jeho dluhů. Zůstaly mi po něm jen upisy a neřekl ani sbohem. Dluhy zůstaly na mě a chci je co nejrychleji splatit a začít žít bez dluhů. Za chyby se platí ale musí člověku zůstat alespoň na jídlo, ne?
iz*

V průběhu splátkového kalendáře nesmíte dělat další dluhy.

Nemohl by Vám v těch dvou letech tu a tam student pomoci nějakou brigádou?

levandule*
hodnocení

Na brigády chodí ale z peněz co si vydělá používá na oblečení a osobní věci které potřebuje k maturitě. V červnu se stěhuje do Prahy a bude studovat dál na VŠ. Budu muset platit ještě výživné a nezadluzovat se dal prostě ani nejde. Zvažuji porušit insolvenci a dál platit dluhy exekučně aby mi zbylo existenční minimum a dalo se s tím vyžít. Opravdu lituji že jsem do isolvence vůbec šla.

sebod: Ano, pod tohle se kdykoliv podepíši. Bohužel s tím několik let pracuji a výsledek, který tazatelka popisuje, stává se v ČR standartem. Smutné, že lidi nečtou a podepisují :(

sebod*

ivzez. Nemáte pravdu. NIKDE v insolvenčním zákoně není napsáno, že dlužník v oddlužení nesmí dělat dluhy. Ono to logicky ani nejde. Jestliže bydlím v pronájmu, tak vlastně mám dluh. Je na mě napsaná elektrika - mám dluh. Jestliže takovému dlužníkovi někdo půjčí peníze, není to v rozporu s IS. Dokonce dlužník v oddlužení může bá¨ýt i zažalován či na něj může být podána nová exekuce, aníž by to mělo vliv na jeho nové oddlužení. Tedy pouze v případě, že s tím nový věřitel nebude nic dělat. A on by byl hloupý, kdyby dělal.

sebod*

levandule. Teď tady budu kamenována, ale ... Opravdu je zbytečné, abyste chodila do práce na 12ti hodinové směny. Najděte si raději brigádu "na černo". Jinak to oddlužení neutáhnete ani po zdravotní, ani po finanční stránce.

doplněno 30.11.15 16:36:

Levandule, jste další dlužník v dlouhém smutném seznamu klientů bezplatných poraden. NEUMÍ svoji práci ! Do oddlužení posílají lidi, kteří by to tak ani řešit nemuseli. Nad tím bych ještě možná mávla rukou. Jejich zpracovávání Návrhů na povolení oddlužení je katastrofa. Viz Váš případ, kdy Vám to měli rozpočítat na oněch 5 let. Věřitelé by nebyli nijak kráceni a Vy byste to utáhla docela dobře. Udělat žebříček nejhorších zpracovatelů Návrhů, tak na první příčce by byly bezplatné poradny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]