Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o pomoc. Je mi 15 let, alkohol nekonzumuji, pouze jsem měsíc kouřil. V úterý mě z ničeho nic začalo bolet břicho - oblast okolo pupíku. Teplotu nemám, nezvracím, stolice 2x - 3x denně - žádý průjem, bolesti hlavy sem tam.
Předtím jsem asi tak měsíc kouřil, potom přestal. Nyní když cítím cigaretový kouř, zvedá se mi žaludek. Po jídle mě vždy začne břicho o trochu víc bolet.
Břicho bolí při chůzi, i když sedím, nebo ležím. Ve středu jsem navštívil chirurgii na Poliklinice Sever v Českých Budějovicích, tam mi řekli, že tam nic hrozného nevidí a při zhoršení mám navštívit amb. v nemocnici na chirurgii.
Od středy je stav stejný, mám si dojet do nemocnice a nechat udělat vyšetření moči, krve aj.? Co to může být?
Předně by o tvém zdravotním stavu měli vědět tví nejbližší, rodiče. V případě náhlého zhoršení na nic nečekat, doktoři tomu říkají náhlé příhody břišní. Nemusí to být nic vážného, ale také může a pak jde o čas. Zdraví máte jenom jedno a nejlépe mu rozumí lékaři.
Jesli váš zdravotní stav umožňuje, abyste sám s někým z rodiny jel k lékaři, asi pojedete sami, jak vám již poradili na poliklinice. V náhlých situacích si lidé zavolají sanitku, tak zvanou rychlou. Na dispečinku jsou 7 dní v týdnu, 24 hodin denně a po zavolání 155 se vyptají o co jde a kde to je i na adresu a pak přijede lékař, který už ví, co dělat.
Např.může to být zánět slepého střeva – bolest nejprve začíná v okolí pupku a je tupá, neurčitá. Může ale nemusí být doprovázena nevolností a zvracením. Postupně se bolest přesune do pravého podbřišku a stává se ostrou. Přidávají se horečky, průjmy nebývají typické. Nebo to může být pupeční kýla. Ale nato by vám na chirurgii přišli.Může to být prostě cokoliv - hodně zánětů a komplikací se projevuje právě bolestmi břicha.Diagnózu vám určí jen a jen lékař ! Od nás na poradně se dočkáte akorát úvahy,která vám stejně k ničemu nebude.
Mohla by to být i pupeční kýla,ale 100% běžte k lékaři! Nepodceňujte tu bolest,není bez příčiny!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.