Nejste přihlášen/a.
Slyšel jsem,že pokud nastoupím do stejného zaměstnání i po tomto datu,bez prodloužení smlouvy nebo bez nové smlouvy,jde o to samé zaměstnání u téže firmy...pracovní poměr se údajně prodlužuje automaticky na dobu neurčitou. Jak to tedy je? Je to pravda? Za odpověď děkuji.
3x
Dobrý den. Ano. Pokud Vám zaměstavatel po uplynutí sjednaného dne v pracovní smlouvě bude dále přidělovat práci, změní se pracovní poměr automaticky na dobu neurčitou.
Viz. §65 odst. 2 zákoníku práce:
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
2x
měli jsme to doma na taliři asi před 3 léty zapoměli na manželku a po dvou měsících po uplynutí na dobu určitou ji chtěli dát zas podepsat na dobu určitou se zpětným datem před dvěma měsíci poradil jsem se tady s přispivatelkou ivzez a poradila mi správně že jak se budou cukat ,že máme zavolat na inspektorát práce nebo pohrozit právníkem pomohlo to a žena dostala hned na neurčito děkuji ivzez
doplněno 27.11.15 12:18:
hlavně se neposr.. a neucuknout zákon e na Vaší straně vžy Vás můžou vyhodit, ale s odtupným
1x
Ano, je to pravda – viz zákoník práce, § /... .
Ale pozor, k automatickému prodloužení pracovní smlouvy na dobu neurčitou nestačí
po datu ukončení přijít do práce. Je nutné pracovat s vědomím zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.