Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní poměr na dobu určitou

Od: zalesak odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,mám pracovní poměr na dobu určitou a sice jeden rok do 30.11.15.
Slyšel jsem,že pokud nastoupím do stejného zaměstnání i po tomto datu,bez prodloužení smlouvy nebo bez nové smlouvy,jde o to samé zaměstnání u téže firmy...pracovní poměr se údajně prodlužuje automaticky na dobu neurčitou. Jak to tedy je? Je to pravda? Za odpověď děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ano. Pokud Vám zaměstavatel po uplynutí sjednaného dne v pracovní smlouvě bude dále přidělovat práci, změní se pracovní poměr automaticky na dobu neurčitou.

Viz. §65 odst. 2 zákoníku práce:

(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.

hodnocení

2x

měli jsme to doma na taliři asi před 3 léty zapoměli na manželku a po dvou měsících po uplynutí na dobu určitou ji chtěli dát zas podepsat na dobu určitou se zpětným datem před dvěma měsíci poradil jsem se tady s přispivatelkou ivzez a poradila mi správně že jak se budou cukat ,že máme zavolat na inspektorát práce nebo pohrozit právníkem pomohlo to a žena dostala hned na neurčito děkuji ivzez

doplněno 27.11.15 12:18:

hlavně se neposr.. a neucuknout zákon e na Vaší straně vžy Vás můžou vyhodit, ale s odtupným

hodnocení

2x

A zbytečně na sebe neupozorňovat než bude 1.12. .

iz*
hodnocení

1x

Ano, je to pravda – viz zákoník práce, § /... .

Ale pozor, k automatickému prodloužení pracovní smlouvy na dobu neurčitou nestačí

po datu ukončení přijít do práce. Je nutné pracovat s vědomím zaměstnavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]