Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych zrušit věcné břemeno, které se vztahuje na celé patro mého domu, jehož jsem jediným vlastníkem. Dočetla jsem se že je to možné pouze pisemně, a to Dohodou o zrušení. Ale oprávněná osoba mi tuto dohodu NEPODEPISE. Tak co s tím? Stále si zde chce zachovat jakási "zadní vrátka". Důvody ke zrušení VB mám jednoznačné. Oprávněná osoba z VB se před 2 lety odstěhovala (trvalý pobyt zde ale zůstal) a do těchto "svých prostor" mi nastěhovala cizího nájemníka, který kromě energií neplatí ani korunu klasického nájemného. Ověřila jsem si, že na toto neměla oprávněná z VB právo, neboť v notářském zápisu máme, že tyto prostory bude využívat výhradně oprávněná a to k trvalému bydlení. Dále také mohu doložit , že oprávněná osoba z VB vlastní byt, který se nachází v jiném městě. Tento důkaz by měl údajně být dostatečný ke zrušení VB. VB bylo zřízeno v době, kdy nebyla vlastníkem žádného bytu. Dnes je situace opačná. Nyní tímto vlastně dokážu, že věcného břemena zneužívá. Je to opravdu takto jednoduché? Najdu někde vzor Dohody o zruseni? Děkuji
Já už jsem Vám dávala v minulé odpovědi odkaz na stránky, kde najdete i vzor dohody : vzory.cz/...
doplněno 29.08.09 10:51:Bylo to tento odkaz: obcanskepravo.juristic.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.