Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení majetku

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

Můj syn si koupil dům na hypotéku.Jezdil do práce ,kde musel pobývat 2dny v týdnu-nepřetržitě.Je ženatý mám 2 děti ,,jeho žena nikdy krom vyučení nepracovala a byla pouze na mateřské.Děti jsou malé 4a7 let.Manželka se odstěhovala k matce -údajně ,že chce konečně žít Našla si muže.Jedno dítě to starší je u syna a ona nastoupila do práce Teď má podnájem a čeká ,že syn prodá dům a vyplatí jí .Jak to má udělat,když na vyplacení nemá .Prodat dům na kterém pracoval a co dál? Koupit se byt nějaký,zbavit se nechtěně domu a vyhovět ženě že ji vyplatí? Jaké je z toho východisko? Navíc do domu dal dědictví po otci i já jsem tam vložila dost peněz. To každý člověk který se rozhodne tak jak se rozhodla má nárok tomu druhému úplně vzít domov? Děkuji za slušnou odpověď..

doplněno 25.11.15 20:36:

Ještě jsem zapomněla napsat,že nejsou rozvedeni ,ale žádost je podána.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plavest*
hodnocení

0x

Dokud je syn ženatý, tak nikoho vyplácet nemusí.Ale asi se chtějí rozvést a vyrovnat si i majetek.Takže od ceny domu odečte dary a zbytek na půl. Cenu domu si buď dohodnou a když nedohodnou, tak musí požádat znalce, který ji za pár tisíc odhadne.A k poslední otázce- ano má nárok rozvést se a požadovat svou půlku. Tak končí každé druhé manželství.Bohužel.

Jj souhlasím, pokud můžete doložit dary a dědictví, pak ty odečíst od hodnoty domu a zbytek ceny rozdělit půl na půl. Jen nezapomeňte, že ženě náleží také polovina dluhu - nesplacené hypotéky, což je třeba ve vyrovnání zohlednit. Dům, syn prodávat nemusí, pokud bude mít na vyplacení manželky.
doplněno 26.11.15 15:21: Pokud nebyl ženatý v době koupě domu, dům nespadá do SJM. Hypotéka je též jen na syna? Syn je v katastru psaný jako jediný vlastník?
Nepíšete úplné informace.

plavest*
hodnocení

0x

Tak soud je rozvede a majetek řešit nebude. Nejpozději do 3 let po rozvodu by měl jeden nebo druhý požádat o rozdělení majetku soudem. Jinak po 3 letech se z bezpodílového majetku stane podílový. Je lepší ale zároveň s rozvodem udělat i dohodu o vypořádání společného majetku. Tzn. on dům, ona auto, nábytek, peníze apod.Pokud dokáže dary od vás, odečtou se od hodnoty domu a pak se zase dělí na půl.

slzicka*
hodnocení

0x

Najděte všechny doklady o tom, že jste něco do domu vložila vy, doložet i to dědictví, to se ze společného majetku odpočítá, zbytek se rozdělí, dělí se i dluhy, na doplacení si může dobrat druhou hypotéku.

plavest*
hodnocení

0x

Pokud se dohodnou,je možné i polovinu vyplácet postupně, ne vše naráz. I to, co je reálná polovina záleží na jejich domluvě. Třeba se jeden spokojí i s menší polovinou výměnou za jiný ústupek.To vše může být v dohodě.

lordweb24*
hodnocení

0x
Hlavne by bylo dulezite vedet kdy a kdo dum ziskal do vlastnictvi... Zda syn jeste pred tim nez byly manzele? Nebo az za doby manzelstvi?
hodnocení

pepa*
hodnocení

0x

Je důležité, co jste schopni prokázat jako váš majetek. Že ta ženská chce konečně žít znamená, že váš syn má asi zdechnout, zatímco ona bude požadovat alimenty na děti, vyrovnání majetku. Kupovat barák bez promyšlených postupů pro případ rozvodu je pitomost na druhou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]