Nejste přihlášen/a.
Můj syn si koupil dům na hypotéku.Jezdil do práce ,kde musel pobývat 2dny v týdnu-nepřetržitě.Je ženatý mám 2 děti ,,jeho žena nikdy krom vyučení nepracovala a byla pouze na mateřské.Děti jsou malé 4a7 let.Manželka se odstěhovala k matce -údajně ,že chce konečně žít Našla si muže.Jedno dítě to starší je u syna a ona nastoupila do práce Teď má podnájem a čeká ,že syn prodá dům a vyplatí jí .Jak to má udělat,když na vyplacení nemá .Prodat dům na kterém pracoval a co dál? Koupit se byt nějaký,zbavit se nechtěně domu a vyhovět ženě že ji vyplatí? Jaké je z toho východisko? Navíc do domu dal dědictví po otci i já jsem tam vložila dost peněz. To každý člověk který se rozhodne tak jak se rozhodla má nárok tomu druhému úplně vzít domov? Děkuji za slušnou odpověď..
doplněno 25.11.15 20:36:
Ještě jsem zapomněla napsat,že nejsou rozvedeni ,ale žádost je podána.
0x
Dokud je syn ženatý, tak nikoho vyplácet nemusí.Ale asi se chtějí rozvést a vyrovnat si i majetek.Takže od ceny domu odečte dary a zbytek na půl. Cenu domu si buď dohodnou a když nedohodnou, tak musí požádat znalce, který ji za pár tisíc odhadne.A k poslední otázce- ano má nárok rozvést se a požadovat svou půlku. Tak končí každé druhé manželství.Bohužel.
doplněno 26.11.15 15:21: Pokud nebyl ženatý v době koupě domu, dům nespadá do SJM. Hypotéka je též jen na syna? Syn je v katastru psaný jako jediný vlastník?
Nepíšete úplné informace.
0x
Tak soud je rozvede a majetek řešit nebude. Nejpozději do 3 let po rozvodu by měl jeden nebo druhý požádat o rozdělení majetku soudem. Jinak po 3 letech se z bezpodílového majetku stane podílový. Je lepší ale zároveň s rozvodem udělat i dohodu o vypořádání společného majetku. Tzn. on dům, ona auto, nábytek, peníze apod.Pokud dokáže dary od vás, odečtou se od hodnoty domu a pak se zase dělí na půl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.