Nejste přihlášen/a.
Najde se zde někdo, kdo má zkušenosti s nákupem v čínském eshopu? Zajímaly by mě veškeré informace, tedy jak a kdy probíhá platba, jak dlouho trvá dodání, jaká je cena dopravy,v případě dodání vadného nebo nesprávného zboží jak probíhá reklamace, výměna případně vrácení zboží, prostě veškeré vaše zkušenosti s nákupem.
Mám v plánu koupit zatím nějaké drobnosti přes Aliexpres, což by měl být ten největší a nejznámější čínský eshop. V okruhu mých známých není nikdo, kdo by tam nakupoval, takže se nemám koho zeptat.
Případně přivítám i odkazy na další ověřené shopy.
Já tam občas nakupuji, ale jen maličkosti, abych nepřekročil celní limit. Zatim vše v pohodě, ikdyž někdy dost dlouhé doby dodání. Reklamaci jsem neřešil a při těch cenách bych stejně hodil do popelnice.
Ten Aliexpress vlastně zaštíťuje jednotlivé eshopy které běží v jeho systému a také nějakým způsobem ručí za nedodání.
Pro komunikaci s obchodníky je tam formulář a šokovalo mne, když jsem poslal dotaz a za pár minut byla odpověď, u ních v noci. Také mne šokuje, když pošlou i maličkost za nějaké EUR bezplatně přes půl planety.
Za mne je to SUPER i když jsem třeba z 10 LED žárovek již 3 zahodil. Z jiné várky žádnou. Kdysi jsem kupoval i na Dealextreme, na Aliexpressu mi přijde levnější a je tam neskutečný výběr. Navíc tam člověk koupí noname zařízení a po vybalení zjistí, že je vyráběno a brandované dobrou značkou. Já tam koupil modem na LTE za třetinu ceny u nás a bylo v balení pro německého T-mobile. Na jejich webu jsem si stáhl program a funguje výborně.
Je dobré mít třeba u FIO eurový nebo dolarový účet s kartou, je oboje bezplatné a z něj platit, aby člověk nepřicházel o peníze za konverze z Kč. A ten nabíjet zase přes Valuto.com
Ještě k dobám dodání, cca od 10 dnů do 6 týdnů. Některé zásilky mají kody které se dají zadat i do sledování zásilek České pošty.
Nebo třeba zde: global.cainiao.com/...
h0nz490: přes Paypal tam nejde, jinak správné
jen bych dodal, že v tom centru sporu běží nějaká lhůta, do kdy je nožné spor otevřit. Pokud vyprší bez otevření sporu, již není možné jej otevřít a prodejce dostane peníze. Pokud potvrdím dodání dříve, dostane prodejce také dříve. Pokud ke konci lhůty zboží ještě nepřišlo, tak se dá pomoci formuláře v tomto centru poslat prodejci žádost, aby lhůtu prodloužil. Mě se to již stalo 2x, že se blížil konec lhůty, tak jsem požádal o prodloužení a zboží přišlo až za další dva týdny. Teď mám jednu položku s prodlouženou lhůtou a zatim ji nemám. Ani se nedivím těm lhůtám, snaží se posílat co nejlevnějí. Na druhé straně, známý přeze mne kupoval nějaké drahé žárovky do hlavních leflektorů do auta a bylo to u mne doslova bleskově. Cena asi hrála také roli, jaký způsob dopravy použili.
ohneta: ten odkaz je výborný, já jsem se tedy přes to prokousal sám, v začátcích by byl užitečný, dal jsem ti bod
imhad: sranda je, že to nemusí být vůbec padělek, může to být zboží které je vyráběno pro nějakou značku a Číńané si to prodávají sami a nejde přes oficiální distribuci, je to tedy padělek nepadělek, jak to ale posoudí celnice je jiná
já tam koupil karburátor pod nějakým jejich jménem a když jsem jej vybalil, bylo na něm Keihin, což dávají na motorky Japonci. A kvalitou tomu i odpovídal, již mi jezdí a perfektně funguje. V Evropě by mne několikrát více. A modem LTE jsem zmínil výše, je to Alcatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.