Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zablokovat poštovní zásilku po odeslání?

Od: sanyo* odpovědí: 6 změna:

Prosím někoho, kdo má zkušenost s případným, zablokování odeslaných balíčků Českou poštou, které jsem odeslal dnes odpoledne? Před chvílí jsem totiž kontroloval podací stvrzenku na 4 zásilky a zjistil jsem , že paní na poště mi úplně domotala ulice a čísla adresátů z jiných balíčků, takže zásilky určitě nedojdou a já by chtěl jen uspíšit jejich navrácení, abych je mohl rychle po opravě poslat zpět. Na poště bylo hlučno, plno diskutujících mezi sebou diskutovali a o paní pošťačce ani nemluvím.. Dotčené balíčky jsem poslal cestou "balík na poštu" a použil jsem zákaznickou kartu..Je prosím nějaké řešení?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

3x
no když jdou na postu, tak bude stačit když bude sedět PSČ a jméno adresata, ne? ulice a čísla adresatu nejsou podstatné...

hodnocení

2x

Taky moc nevím, co je "domotáno". Podací lístky jste měl přece předvyplněné takže jména na stvrzenkách s adresou musejí sedět. Pokud nesedí číslo zásilky na podacím lístku a samotném balíčku tak to nevím, jak jste to zjistil, když Vám už pošťačka zpět balíček neukazuje když na něj nalepí příslušné kódy.

doplněno 25.11.15 11:35:

Ale zablokovat už to nejde. Zásilku lze stornovat, ale jenom v případě chybnýho záznamu a nebo když zásilka ještě leží na poště, tzn. většinou v ten samý den nebo před hodinou odvozu zásilek.

buss
hodnocení

2x

Relevantní info podá pošta, pokud bude adresa domotaná, vrátí se zásilka s největší pravděpodobností zpět. Paní na poště jak domotala, když adresy jste zapsal vy? Volejte, jděte, pošta určitě nekouše.

sanyo*
hodnocení

nejen pro buss, jamra - ano, to jsem psal, , že se asi balíčky vrátí zpět, já jen psal, že bych to navrácení chtěl uspíšit a pod. A za druhé, pro informaci pro vás dva připomínám, že jsem uvedl, že jsem použil zákaznickou (svou) kartu, z čehož je pro znalé zřejmé a patrné, že já jsem nic nemusel vypisovat - tedy ani podací lístky a pošta mi pak počítačově vydá jednu souhrnou písemnou stvrzenku A 4 s uvedením zcela veškerých dat včetně adres ( posílal jsem 4 balíčky) . Mimochodem, minimálně jedna z popletených adres byla již doručena i přesto, že pošťačka totálně domotala ulice a čísla a to jen díky tomu, že tyto 2 zásilky byly zaslány metodou "balík na poštu", kde je podstatné pro doručení prý pouze jméno a příjmení adresáta - toto mi řekla paní v tamní poště. Tak to jen pro informaci nám všem, bude dobré to myslím vědět...

PS : bussi - ten bodík jsem vám dal omylem, ale přesto slušně děkuji.., a proto, aby to bylo fér, tak i pro jamru *pivo*

atreus*

To je pro mne novinka.

Ale adresu na balíčky jste napsal vy a správnou? To by mělo být asi rozhodující.

sanyo*
hodnocení

Ano, adresu jsem napsal.prokazatelně úplně správně - tedy alespoň tu jednu obálku ze dvou, protože jsem tam dnes volal a na adresu jsem se konkrétně zeptal - vše sedí. Ale na obálce, ne na podací stvrzence formátu A 4 , kde byla jiná ulice a číslo domu. To v praxi znamená, že bude dobré si u přepážky kontrolovat výpis podacích údajů - ale to jen v případě použití zákaznické karty ČP, protože když si píšete podací lístek sám, tak to je jiná situace. Ale pošta zase i zde vkládá do systému odesílací údaje V případě zákaznické karty, údaje adresátů píše pouze vedoucí pošty.A pokud píšete, že je rozhodující, zda jsem napsal já správnou adresu na balíček, tak bohužel to rozhodující není. A víte proč? Co když se ten druhý balíček ztratí, tedy nebude doručen, adresát jej nedostane a já podám reklamaci? V rámci rekl. řízení se zjistí, že na prodejním servru je adresa úplně jiná a tuto jsem mohl sám poplést já a ne pošta? Co včíl? Budu namydlenej..Alespoň se může toto hodit jiným rádcům jako zkušenost s ČP. Budu informovat, jak jsem dopadl..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]