Nejste přihlášen/a.
Prosím někoho, kdo má zkušenost s případným, zablokování odeslaných balíčků Českou poštou, které jsem odeslal dnes odpoledne? Před chvílí jsem totiž kontroloval podací stvrzenku na 4 zásilky a zjistil jsem , že paní na poště mi úplně domotala ulice a čísla adresátů z jiných balíčků, takže zásilky určitě nedojdou a já by chtěl jen uspíšit jejich navrácení, abych je mohl rychle po opravě poslat zpět. Na poště bylo hlučno, plno diskutujících mezi sebou diskutovali a o paní pošťačce ani nemluvím.. Dotčené balíčky jsem poslal cestou "balík na poštu" a použil jsem zákaznickou kartu..Je prosím nějaké řešení?
Taky moc nevím, co je "domotáno". Podací lístky jste měl přece předvyplněné takže jména na stvrzenkách s adresou musejí sedět. Pokud nesedí číslo zásilky na podacím lístku a samotném balíčku tak to nevím, jak jste to zjistil, když Vám už pošťačka zpět balíček neukazuje když na něj nalepí příslušné kódy.
Ale zablokovat už to nejde. Zásilku lze stornovat, ale jenom v případě chybnýho záznamu a nebo když zásilka ještě leží na poště, tzn. většinou v ten samý den nebo před hodinou odvozu zásilek.
Relevantní info podá pošta, pokud bude adresa domotaná, vrátí se zásilka s největší pravděpodobností zpět. Paní na poště jak domotala, když adresy jste zapsal vy? Volejte, jděte, pošta určitě nekouše.
nejen pro buss, jamra - ano, to jsem psal, , že se asi balíčky vrátí zpět, já jen psal, že bych to navrácení chtěl uspíšit a pod. A za druhé, pro informaci pro vás dva připomínám, že jsem uvedl, že jsem použil zákaznickou (svou) kartu, z čehož je pro znalé zřejmé a patrné, že já jsem nic nemusel vypisovat - tedy ani podací lístky a pošta mi pak počítačově vydá jednu souhrnou písemnou stvrzenku A 4 s uvedením zcela veškerých dat včetně adres ( posílal jsem 4 balíčky) . Mimochodem, minimálně jedna z popletených adres byla již doručena i přesto, že pošťačka totálně domotala ulice a čísla a to jen díky tomu, že tyto 2 zásilky byly zaslány metodou "balík na poštu", kde je podstatné pro doručení prý pouze jméno a příjmení adresáta - toto mi řekla paní v tamní poště. Tak to jen pro informaci nám všem, bude dobré to myslím vědět...
PS : bussi - ten bodík jsem vám dal omylem, ale přesto slušně děkuji.., a proto, aby to bylo fér, tak i pro jamru
To je pro mne novinka.
Ale adresu na balíčky jste napsal vy a správnou? To by mělo být asi rozhodující.
Ano, adresu jsem napsal.prokazatelně úplně správně - tedy alespoň tu jednu obálku ze dvou, protože jsem tam dnes volal a na adresu jsem se konkrétně zeptal - vše sedí. Ale na obálce, ne na podací stvrzence formátu A 4 , kde byla jiná ulice a číslo domu. To v praxi znamená, že bude dobré si u přepážky kontrolovat výpis podacích údajů - ale to jen v případě použití zákaznické karty ČP, protože když si píšete podací lístek sám, tak to je jiná situace. Ale pošta zase i zde vkládá do systému odesílací údaje V případě zákaznické karty, údaje adresátů píše pouze vedoucí pošty.A pokud píšete, že je rozhodující, zda jsem napsal já správnou adresu na balíček, tak bohužel to rozhodující není. A víte proč? Co když se ten druhý balíček ztratí, tedy nebude doručen, adresát jej nedostane a já podám reklamaci? V rámci rekl. řízení se zjistí, že na prodejním servru je adresa úplně jiná a tuto jsem mohl sám poplést já a ne pošta? Co včíl? Budu namydlenej..Alespoň se může toto hodit jiným rádcům jako zkušenost s ČP. Budu informovat, jak jsem dopadl..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.