Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
skoro po 3 letech vztahu se rozcházíme s přítelem. Vztah nebyl růžový - měl své mouchy. Miluji ho, on mně prý ne. Podvedl mně, ale chtěla jsem mu vše odpustit a zapomenout. Chvíli to vypadalo, že je všechno při starém, ale pak přišel s tím, že miluje jí. Znají se z práce a podle toho co říkal, tak se s ní setkal jen jednou - když mě s ní podvedl. Myslím si, že to není láska, ale jen okouzlení něčím novým. Ale teď k věci.
Jak se vyrovnat s rozchodem? bydlíme spolu a máme spolu vcelku hezky zařízený byt. Největší potíž je v tom, že ač vydělávám, tak hodně z mých peněz půjde po odstěhování na pokrytí půjčky a splátek. Mohu si dovolit byt, ve kterém bych platila max. 5000měsíčně i s poplatky, tak, aby mi zbyly 2000 a já s tím vyžila.
Momentálně mám i brigádu k práci, jenže brigáda mi končí na konci prosince a v práci jsem ve zkušební době.
O to je vyrovnávání se s rozchodem těžší. Plno těch dluhů jsme si nadělali dohromady, abychom to doma měli hezké. Dluhy jsou ale psány na mně, ale vždy splátky platil on. Je nějaká pravděpodobnost, že najdu podnájem, na který budu mít a dokážu to utáhnout sama? Mám mu nechávat věci, které jsou psány na mně? Prý ty věci splácí on, tak by měly být jeho. Prosím o radu a popř. o tipy co a jak byste udělali v mé situaci vy.
Předem děkuju
Zdravím, každý rozchod je těžký, já se rozešla po téměř pěti letech letos na jaře a i když jsme spolu nebydleli, tak mě to ještě občas zamrzí. Začít znovu půjde jen s čistým štítem - základní otázka, čí je byt? Jste ve vlastním, nebo v nájmu? Kolik jsi toho financovala, od čeho máš papíry? Pokud jsou dluhy (za věci) psané na tebe, ale platí je on - tak by bylo fér mu ty věci nechat, bohužel. Nebo se zkusit domluvit tak nějak půl na půl - platíš některé dluhy přímo ty sama? Samozřejmě - pokud věc splácí on, ať urychleně přepíše dluh na sebe - a tím se zbavíš aspoň části.
Viděla bych to na sehnání brigády, až ti aktuální skončí. Nějaký čas to asi bude tvrdé... , nepomohli by třeba rodiče, sourozenec, dobrý kamarád? Jen do začátku, než přijde to nejhorší?
Ach jo, Zapomínáš že poradte.cz čtu taky.
Mám mu nechávat věci, které jsou psány na mně? Prý ty věci splácí on, tak by měly být jeho.
Řikal jsem že si můžeš z bytu vzít co chceš dokonce bez mé přítomosti. Neřikal jsem nic o tom že věcí jsou moje i když je všechny splácím. Dokonce jsem ti i nabízel že bych splácel i nadále přes to že bych si pračku/postel/televizi atd musel koupit znovu. Takový jsem vůl.
Ano podvedl jsem tě. Chtěl jsem se rozejít normálně jelikož to stálo pěkně za h****. Bohužel ti to nešlo jenom říct. Tak jsem očekával že nevěra je ten největší důvod k rozchodu. Zřejmě asi ne.
cca před rokem smsky ty víš komu? a Lhala a lhala a zapírala do té doby než jsem vytrhnul telefon z ruky a našel důkaz. Nevím co si od toho očekávala ty. Pro mě to byl pokus o nevěru.
Mám malinko náročnější práci jak na nohy tak na hlavu a moje práce nekončí po 8mi hodinách , neustále jí řeším i kolikrát z domova. Nesedím v kanclu na zadku s dortíčkama na stole jako ty a po 8mi hodinách máš čistou hlavu a jdeš domu.
Dorazím domu unavenej a vydeptanej z práce a slyším z gauče: Miláčku neumyješ prosím nádobí? Pak jdu konečně do vany, šahám pro čistý trenky a ponožky a oni nikde? Koš na prádlo narvanej k prasnutí, pračka vypnutá , Ordinace v ružový zahradě v televizi a vaše přítelkyně ten pohled typu "Co jako? Jsem unavená".
Do hospody nechodím , doma nepiju , do práce chodím pravidelně , peníze ti nosím o vše se starám. Tak mi odpusť že si trenky neperu a že mám plnou hubu keců když mám luxovat.
Nakonec to stejně dopadlo tak že jsem románek ukončil. Doma jsem dostal čistý trenky a ponožky za to. Vše jsme si odpustily a máme se daleko více rádi než kdykoliv předtím. Myslím si že nám to vztah spíše vylepšílo než pokazilo.
Jenom na závěr si musím rejpnout... 2 000kč Na celý měsíc? Když se ti zadaří tak to utratíš za týden a vidět to nikde není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.