Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek, blbost

Od: pavel21* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, předem chci říct, že jsem neskutečný vůl, před půl rokem mě okradli na bazaru o 10 000 Kč, policie to * řešila * ale.. nic, nevím jak jsem to mohl udělat, je to selhání jako člověka, podal jsem taky falešný inzerát, nevím jestli jsem se chtěl pomstít, nemám na to právo, zvlášť, okradený je nevinný... byla to částka 1500 Kč, včera tu byla policie a je mi jasné, že nic takového už nikdy neudělám, peníze vrátím, omluvím se a zaplatím přestupek.. nevím kolik to je.

Já na tom určitě nemám co uvažovat, po tom co jsem provedl.. ale mých 1500 Kč se řešilo hned a částka 10 000 Kč, neustále chodící papíry, že se to řeší, ale nikde nic... nevím co si o tom mám myslet, ale jak říkám, po tom co jsem provedl, jsem chytřejší a je mi jasné, že takovou volovinu už nikdy neudělám, kolik budou chtít za přestupek nevíte? ale Policii už nevěřím a doufám že to byla poslední zkušenost s touhle institucí, poučil jsem se

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawara*
hodnocení

0x

...jo, celkem výstižně se hodnotíš :). Částka nad 5 000 to není. Takže přestupek, pokuta, a poučení, pak co nejdříve zapomenout. Stávají se horší věci ;).

hodnocení

0x

Blbost to byla, to už víš. Kdysi se mi stalo, že si jeden obchodník opsal z mojí karty údaje. Myslel si, že firma nepostřehne tu 3000,- tam 5000,- nebo jen dobití kreditu. No mýlil se. Je pravda, že jsem dlouho váhal, co jsem platil, zvláště pak za tak "kulaté" ceny. Neohrozilo by mě to, ale nechtěl jsem být "dojnou krávou". V té době jsem ještě nevěděl, kdo to je, podal jsem trestní oznámení, v spořitelně nahlásil, že tyto platby jsem neprovedl a chci je ihned zpátky. Obrovským překvapením bylo, že spořitelna peníze připsala na můj účet zpět do půl hodiny. Zázrak, bez šetření, okamžitě prachy zpět. Tím stoupla vcelku nenáviděná Spořitelna v mých očích na nejvyšší místo, ale o to tu nejde.

Ten kluk zjistil, že po něm jde Policie, všechno ihned spořitelně vrátil a jelikož to byl jeho první prohřešek, bylo trestní stíhání ze strany Policie zastaveno. Kluk přišel k rozumu a věřím, že se poučil. Prostě to zkusil a zjistil, že tudy cesta nevede.

Takže možná nebude žádný postih, uvidíte. V životě přijdete ještě o větší peníze, s tím se pravděpodobně smiřte. Bolí to, nekdy to i se.e, protože nebyla patřičná opatrnost, ale stane se. Důležitější je zdraví.

buss
hodnocení

0x

Za přestupek je tolik, jaká je sankce za něj v přestupkovém zákonu - 200/1990.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]