Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo a jak financuje internetové poradny

Od: sanyo* odpovědí: 31 změna:

Ptám se zde veřejně, kdo, jak a z čeho, financuje internetové poradny, včetně té naší? Hrají zde roli naše adresy, maily a podobně? Děkuji za přímé a konkrétní odpověďi.

doplněno 23.11.15 19:30:

dejme tomu, že a) má příjmy z reklamy - ty jsou vesměs téměř jasné... b) jak někdo již napsal, dostává za kliknutí ..., ale kdo zaplatí ten "klik"?, čistě obecně.. No a další možnosti, které jsem nastínil, jsou ve své podstatě otevřeny? Jak zároveň dodávám, se neptám v žádném případě jizlivě, ale právě dnes jsem narazil kdesi na něco podobného, kde nějaký majitel něčeho..., veřejně promluvil...a tam právě doznal, že hlavním zdrojem jsou právě naše adresy..., ale poradna to asi nebyla.., pokusím se to najít

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Můžu čestně prohlásit, že jsem nikdy neprodal ani neprodam emaily uživatelů. Bytostně nesnáším spam a nikdy bych tomu nenahral.
Příjmy jsou jasné, reklama. Ať už bannery nebo odkazy umístěné na přímo. Nic víc.
Uvažoval jsem o PR článcích nebo odpovědích, ale to bylo zamítnuto sys.
Tož tak :)

Admine když nám prozradíte trošku víc o tom klikání na tu reklamu tady na poradně tak vám klidně občas pomůžu(určitě nebudu sám) a na nějakou tu reklamu (i když je osobně nesnáším) taky občas kliknu. ;)

Klikněte jen když vás osloví. Vaše nabídka by jinak hraničila s podvodem a to si dovolit nemůžeme. :)

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je docela komické, když někdo řeší poradnu/y a možné zneužití mail.

adresy a potom na sebe dobrovolně na FCB napráská intimnosti ze svého života a přidá třeba i fotky. Zdravím!

doplněno 23.11.15 21:38:

culdabulda1 - každý e-shop vyžaduje mail. adresu, člověk nemá jistotu, co s ní udělá, ale nákup na internetu jenom kvete a vzrůstá. Google šmíroval, šmíruje a šmírovat bude. No, a nový OS Windows 10 je prý také dost "velké ucho". A ten FCB snad ani nemá význam dále komentovat.

doplněno 24.11.15 18:51:

sanyo - ne, nemělo to být rýpnutí, ale spíše obecný povzdech, že se někdo obává o svou mail. adresu, ale jinde je naprosto otevřený. Je třeba si uvědomit, že mám-li připojení na internet, tak nemám žádnou jistotu soukromí. Část informací vkládá uživatel dobrovolně a zbytek si může někdo z PC vytáhnout nebo sledovat pohyb. Myslím, že podobný dotaz zde již byl. Tam šlo o to, že měl někdo obavu, že někdo (admin) sděluje informace, protože se zobrazují zde reklamy na to, co chvilku před tím hledal tazatel na Google. Ona je to pravda, ale za to mohou cookies v prohlížeči a schopnosti Google - stačí prohlížeč vyčistit a je klid.

culdabulda1*

bene -

- no právě !

sanyo*
hodnocení

Bene předpokládám, že jste tím rýpnutím nemyslel mne?

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Jestli si pamatuji dobře, tak jsem za tu dobu, co jsem tady nikdy nekliknul na nějakou tu pověšenou reklamu. Určitě spíš rozklikávám firmy z odkazů. To ale asi nemá nějaký zvláštní vliv na nějaké finance.

Budu asi muset změnit svůj přístup a občas kliknout na nějakou tu reklamu, aby jsem udržel našeho Admina ,,nad vodou,,.

Někdo mi pomůže?

Tak snadné to není. Google na to má algoritmus a pokud zjistí, že se někdo vymyká tak ho nezapocita. Chrání i rozpočet inzerentů, protože kdyby jim někdo vyklikal neúčelně rozpočet, už by u Google příště neinzerovali.
A pokud si někdo myslí, že těch kliku je hodně, tak úspěšné je nad 1%, takže jeden klik na každou stou reklamu se bere jako poměrně slušný úspěch. *smich*
doplněno 23.11.15 20:12: Ale můžu nás tady veřejně pochválit, že podle dostupných informacích jsme v oboru poraden, co se týká návštěvnosti, stále na špičce. *uspech*
stranger*

A pravděpodobně to má i ochranu - jeden proklik na IP za určitou dobu. *smich*

blbá reklama je taky reklama, a já na ni kliknout musel, protože mě fakt zajímalo, co se skrývá za tlačítkem "HRÀT NINÍ" *smich*

Kdo a jak financuje internetové poradny

A tso tam bilo? :-P

Tohleto mám přesně napsáno když chci vytáhnout z televize USB. "Niní můžete USB vytáhnout..." Už jsem si zvykla. *uf*

slzicka*

Na špičce nejspíš dlouho zůstanete:)

Líbí se mi tu:) Líbí se mi, že mi nikdo neopravuje i/y, nedoplňuje otazníky, ani čárky, necenzuruje:)

Dík patří vám všem, dík za to, že si člověk zde může večer v klidu odychnout, něco se dočíst a mnohdy se i zasmát:)

doplněno 23.11.15 22:36:

Já myslela, že syslové mě tu neopravují a necenzurují:)

Jinak ať má každý svůj názor takovej jakej chce, hlavně když nezasahuje do toho mojeho, třeba i chybného:)

ladinpraha*

Neboj, to všechno přijde. :-D

Zatím jsi tu příliš krátce. Pokud tu vydržíš, tak sama poznáš, co od koho můžeš čekat.

lucie*

*frajer*slzicka je zde krátce,neznalá poměrů.Jen počkej,jak budeš mít jiný názor v nějaké debatě.Místo argumentů k debatě se na tebe sesypou narážky na tvůj pravopis,vzdělání a životní zkušenosti.Jsou zde takoví*cert* a určitě se objeví.Zažil to tady snad každý.

ohneta*

Slzičko, chybí vám tečky za větama :-P.

Což tečky, ale oddychnout se píše se dvěma D :)

slzicka*

:-D teď aspoň poznáte, kdyby se za mě chtěl někdo vydávat :-D :-D :-D

culdabulda1*

humbucker -

- samozřejmě, dobrej nápad. !

nikdo*
hodnocení

1x

Ty adresy jsou blbost, neb zdroj adres tady je skoro konečný.

Adresy lze vyzobávat, když už s nimi někdo chce kšeftovat tak, že se stanete členem mnoha těch "velekruhů" přeposílaných blbostí, politických, ekonomických, vtipů sranda videí, řetězových mailů atd(skoro každý je členem alespoň jednoho). Vzhledem k tomu, že nikdo(skoro nikdo) nemaže rozdělovníky, tak jste schopen vyzobat z jediného E-mailu až sto adres. Proč si dělat do vlastního hnízda, když existuje jednodušší způsob?

iz*
hodnocení

1x

Sanyo,

najděte prosím a napište nám, kdo přiznal ty adresy a e-maily,

ať víme, kam se neregistrovat a kam nemáme odkazovat.

"Za klik" platí zadavatel reklamy, ale v důsledku jej uhradí platící zákazníci zadavatele (náklady provozovatele eshopů, různých služeb, apod. se promítají do cen zboží, služeb apod.)

Poraďte pokud vím vydělává na reklamách. Nevěřím, že by zdejší majitel/admin někomu prodal naše e-maily nebo adresy.

Podle mne je tento přístup k uživatelům jedním z hlavních důvodů úspěšnosti této poradny. Lidé se zde nemusí bát zaregistrovat, vědí, že zde nikdo jejich údaje nezneužije... A od toho (m.j.) se odvíjí i návštěvnost.

sanyo*
hodnocení

Bohužel, se mi zatím nepodařilo tu zprávu uvěřit, v každém případě to určitě nebylo na nejaké poradně v diskusi, bylo to v nějakých odkazech, kde majitel asi nějaké firmy.., nevěnoval jsem tomu však patřičnou pozornost.. Ztížené na tom je, že ani nevím,, zda jsem to našel až doma, nebo ještě v práci.. Ale asi nemám důvod nevěřit tomu, co napsal admin. Ale hledám dál..

hodnocení

0x

To jsem teda upřímně zvědavá na odpovědi. Podle mne si to asi financuje zakladatel. Myslím ten počátek a uvedení do provozu. Pak asi záleží na návštěvnosti takové poradny a podle toho má majitel poradny zřejmě nabídky od firem, které hledají možnost umístit své reklamy. Z toho mohou nějaké finance plynout. Kolik netuším. Ale pochybuji, že by v tom hrály roli naše adresy a emaily. Ty jsou přece důvěrné a je to i všude napsáno. Myslím v pravidlech poradny. Třeba se pletu, nikdy jsem nad tím neuvažovala, až teď. Ale pochybuji, že by majitel "prodával" naše internetové adresy.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- tak o to jsem se už tady taky zajímala ... ale z dobročinnosti to provozovatel určitě nedělá

doplněno 23.11.15 19:40:

ohneta -

zajímalo mne to jen technicky a spíše v souvislosti s mazáním příspěvků - ale myslím, že by mi nevadilo, ani kdyby někdo zveřejnil můj mejl - stejně je moje internetová adresa veřejně přístupná, pokud na net chodím. Nemám co tajit - a pokud někdo má, jistě si svoje soukromí uchránit umí - nebo by umět měl.

Proto mám 2 maily - jeden pro soukromé účely a druhý pro přihlašování do e-shopu, poraden, sociálních sítí atd...

ohneta*
hodnocení

0x

Obávám se, že jediným adminovým příjmem téhle poradny jsou kliky z reklam, které se tu na poradně objevují.

doplněno 23.11.15 19:00:

culdo a neuvažovala jste, že ho to třeba jen baví? Není třeba za vším hned vidět bůhví co

doplněno 23.11.15 19:07:

Jediné co tu vidím, je banner na banán a pár zpětných odkazů. Zbytek je Adsense, tedy platba za kliky

doplněno 23.11.15 19:43:

Ten klik zaplatí zadavatel reklamy. Představ si, že máš firmu klik s.r.o. Vytvoříš si na Googlu Adwords reklamu, která se zobrazuje třeba zde na poradně a dalších webech. A nějaký návštěvník téhle poradny přijde, reklama ho zaujme a klikne na ni. Částka za klik se odečte inzerentovi z účtu a připíše se majiteli webu, na kterém si na ni klikl, v tomto případě našemu adminovi. Admin za ni pak může jet na dovolenou k moři, nebo koupit dětem zmrzlinu a manželce norkový kožich.

Nejenom kliky...inzerenti urcite plati nějaké poplatky za umístění své reklamy

stranger*
hodnocení

0x

Jelikož je to pasivní typ příjmu, tak peníze chodí pravděpodobně z Google AdSense - Google umístí na vaší žádost reklamy váš web a podle návštěvnosti a prokliků vyhodnocuje kolik peněz dostanete za měsíc. Částka je tajná, je to ve smlouvě od googlu.
Další možnost příjmu může být dohoda s nějakým prodávajícím nebo někým, kdo se snaží propagovat něco vlastního a požádá webmastera / majitele projektu serveru poradte.cz, který umístí na poradte.cz odkaz na jeho web, či nějaký odkazující text na jeho dílo za určitý měsíční poplatek.
Hlavní roli v těchto příjmech hraje pozice umístění na webu a velikost banneru - takový ten (občas) blikající blbinec, který vás láká a žádá vás o kliknutí. Pokud by majitel webu umístil banner na úvodní stránku, někde nahoře ve velikosti třeba 1200x150 až 200px, tak by měl asi nejvíc peněz, protože je to nejviditelnější pozice na webu a nemůžete jí přehlídnout. Samozřejmě tyto částky za pozice se dají domlouvat s lidmi, né s googlem. Google stanoví jednu hodnotu za jakoukoliv velikost banneru a jakékoliv umístění, tam už pak hraje roli jen návštěvnost a prokliky. To kam si reklamu dáte a v jaké velikosti si jí tam dáte je googlu ukradené, google dostane své peníze od lidí, kteří požádali o propagaci pomocí AdSense. A majitelé serverů, stejně jako Poradte.cz z těchto reklam dostávají nějakých ubohých 5% za proklik, možná ani to ne!

danek*
hodnocení

0x

co myslíš tím "zdrojem jsou naše adresy" Jak může být zdroj adresa? A pokud myslíš mailovou, jakým způsobem? Nebrání přece nic využívat dočasné adresy typu disposable mail, člověk pak neřeší, když mailová adresa unikne do rukou spammerů nebo reklamních magorů

stranger*

Pravděpodobně tím bylo myšleno toto: jisté nejmenované společnosti odkupují od provozovatelů nějakých serverů emailové adresy zaregistrovaných uživatelů na které poté odesílají reklamu - spam.

buss
hodnocení

0x

Mně to vůůbec, ale vůůbec nezajímá, je to problém vlastníka webu, proč takto činí. Je qanta webů (mimo firemních ...)jejichž vlastníci něco prezentují, nejspíše co je baví a mají z toho ..., radost. Sem tam se jim někdo ozve se stejným zájmem a mají se o čem bavit. Pokud bych si myslel, že je prodává a vadilo by mi to (koliik jich asi tady je?), není povinnost zde být. Je kopa robotů, které adresy sbírají, sdělujete je. A že by je prodával do Afriky, aby chodily nabídky na bankovní kšefty? Třeba egg bankingu, Pivodové s blahodárným sexem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]