Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápočtový list před ukončením PP?

Od: p4v3l odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chci se zeptat, zda-li je možné, aby mi zaměstnavatel vystavil zápočtový list ještě před ukončemím prac. poměru? Jedná se mi o to, že v nynější firmě mám smlouvu do konce prosince tohoto roku. Do nové práce nastupuji od 4.1.2016, ale už příští týden si jdu pro smlouvu a mám přinést zápočtový list.
Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

1x

No to Vám nikdo nedá. Nebo já bych Vám ho nedala. Mimo jiné se tam píše nemoc za poslední kal. rok. Co když si nedejbože zlomíte nohu? A ještě se ani nedělají listopadové výplaty. Natož prosincové. Zaměstavatel dává zápočťák do 8 dnů od ukončení prac. poměru. Možná jestli jste u nějaké malé soukromé firmyčky tak jo, ale u velké organizace těžko.

doplněno 23.11.15 17:28:

A hlavně se tam píše prům. výdělek, to mzdovka ví kolik si přesně vyděláte v prosinci? Jestli máte fakt pevnou výplatu a nic se Vám nestane tak Vám to třeba dá. Ale jestli máte zaměstnání kde jsou důležité hodiny tak se s tím rozlučtě.

jenda2*

Povinnost zaměstnavatele je vydat zápočtový den v den ukončení pracovního poměru. Za pozdější výdání mu hrozí sankce až 2000000 Kč.

podnikatel.cz/...

hodnocení

1x

Ne, není to možné. Nový zaměstnavatel by se s tím měl smířit, sám by těžko někomu zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) vystavoval dopředu.

iz*
hodnocení

1x

Potvrzení o zaměstnání (dříve "zápočtový list") lze vystavit až v poslední den trvání zaměstnání.

Při podpisu smlouvy novému zaměstnavateli vysvětlete, že zaměstnání stále trvá, a dohodněte

se s ním, že potvrzení přinesete v den nástupu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]