Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přestěhoval jsem se z rodného městečka. Nové město je vážně o mnoho lepší. Je větší. Všude je živo, plno obchodů, restaurací, barů, hafo firem a různých služeb. Problém je v tom, že jsem živnostník a pracuji doma na PC, takže se nikam moc nedostanu. Se seznamováním a poznáváním nových lidí mám problém od jakživa, ale nyní nemám ani možnost se setkat s nějakými lidmi. Práce je hodně, takže zabíjí všechen můj čas, peněz na rozhazování nemám. Můj jediný kontakt s lidmi je cesta na nákup. Znám člověka, který se také přestěhoval a narozdíl ode mne do úplného neznáma. Nikdy to nové místo nenavštěvoval, ale díky tomu, že stavěl dům, tak během té stavby potkal plno lidí a dnes se část z nich stala jeho přáteli. Já tady znám také nějaké lidi, ale spíše jen díky práci. Mám tady pouze jednoho jedniného člověka, kterého znám dobře a mohu ho nazvat kamarádem. Zrovna nedávno se mi stala nepříjemná situace při které jsem potřeboval od někoho pomoci a já z hrůzou zjistil, že nemám komu zavolat. Je mi z toho trochu smutno. Nevíte jak potkat nové a dobré lidi?
Taky jsem na tom podobně, oťukávám sousedy. Občas nezištně pomůžu, třeba i drobností. Své dlouholeté přátele a kontakty ovšem neopouším. Na nákupech přátele asi nenajdete, chce to občas nějakou společenskou akci. Neříkejte, že vás práce nikam nepustí . A potkat zajímavé a vstřícné lidi lze nakonec pomocí netu získat i v rámci města.
Vyberte su třeba nějaké vrstevníky v hospodě a dovolte si, jestli můžete přisešdnout. Třeba se zapojíte do rozhovoru a pak , ve vhodný okamžik se zmíníte, jak na tom jste a uvidíte reakci. Třeba Vás překvapí. Nebo se někam přihlašte na sport. A co takhle oslovit nějakou slečnzu a pozvat ji do kina, nebo na kafe? Zajít někam, kde se scházejí mladí? Dát si inzerát, že hledáte přátele v cizím městě /do místního plátku/?
Někomu jde seznamování pomalu někomu rychleji.Věřím ,že i u vás se časem vytvoří v tomto městě zázemí.Někdy stačí jeden kamarád ,který vás seznámí s druhým a za chvilku ,aniž si to uvědomíte, jste v dobré partě .Jen se nesmíte úplně uzavřít a malinko tomu pomoci třeba tím ,že vyjdete ven za sportem,zaplavat si,do kina,atd.
Jak jste starý? To je také důvod k různým přístupům. Mladý člověk nachází kamarády na jiných místech, než třeba starý člověk. Já bych se bez lidí zbláznila. Mám malého psa a díky němu, vlastně jí, mám spoustu známých a kamarádek. Nejen na popovídání na cestě do obchodu nebo při venčení, případně i jindy. Nemít psinu, tak promluvím jen s pokladní v sámošce. Ve svém okolí mám 3 mužské s pejskem a ti jsou hodně oslovování a je vidět, že je to těší. V létě sedneme s kamarádkami do zahrádky na jedno točené, přidají se sousedé. V zimě hubujeme na počasí, vyměníme recepty, zasmějeme se, postěžujeme si. Máme čísla v mobilech, mailujeme spolu. Je to moc fajn. A když se stane, že jdu bez psa, oslovuje mě hodně lidí, kdeže mám psa, jak se má pes. Už jsem se i jakože zadurdila, že se nikdo nezeptá, jak se mám já, každý se ptá na Dorku.
Je však pravdou, že to jsme lidé v letech. Ale díky psovi se se mnou dají do řeči naprosto cizí lidé. A už pak nejsou cizí.
Hledejte nkde, kde se můžete trošku pohnout. Prospěje to vaší fyzičce. Je mnoho všelijakých part v tělocvičně, na hřišti, na horách, na cestě za túrou v přírodě, na bazénu. Neseďte doma! Bude z vás otylý, nerudný jezevec.
Hodně štěstí!
Je mi 24 let. Psa bych si rád pořídil, ale až budu mít někoho ke komu ho budu moci dát v případě, že budu muset někam odjet. Třeba do zahraničí kvůli práci občas jezdím cca na 1 až 2 dny. Děsí mě představa kdo by se o psa postaral. V jednom období svého života jsem při práci hodně jezdil. Často jsme se s různými přáteli stavovali třeba na pumpách na kávu. Nebyl problém si udělat občas zajížďku. To mi hrozně chybí (jak kontakt s přáteli, tak to ježdění) Nejvíce přátel mám ze školy. Jsme stále v kontaktu, ale všichni jsme se rozutekli po celém světě, takže rok co rok se mluví o tom, že se sejdem, ale málo kdy se to povede. Chtěli jsme v létě, ale stále se to někomu nehodilo. Vánoce určitě ale výjdou - to se sejdem vždy. No ale o tento způsob přátelství mi nyní nejde. Nejsem typ člověka, který by se slušně zeptal zda si nemůže přisednout k partě cizích lidí. Šel bych třeba na rozsvícení vánočního stromu, ale samotnému se mi vůbec nechce.
Moje rada bude, že byste se měl podívat na stránky tělovýchovné jednoty, sokola, klubu šachistů, tenisového klubu, házenkářů a podobných týmových sportů u Vás ve městě. Seznámíte se více lidmi najednou, a třeba natrefíte i na jednoho - dva spoluhráče, kteří Vám budou sedět a budete si mít co s nimi povyprávět, poklábosit. Někdy se půjde posedět, někam vyrazit, zkuste i turistický klub.
pokud byste mohl nabídnout něco pro mládež, zkuste dům volnočasových aktivit, dětský dům a podobné názvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.