Dobrý den,moje ex na mě uvalila exekuci pro neplacení výživného. To bylo na začátku roku 2013. Po soudních tahanicích teď soud rozhodl,že dluh byl smyšlený a nařídil jí zaplatit náklady exekutorovi a mně. V polovině roku 2014 jí bylo schváleno oddlužení. Má to nějaký vliv na to,že mně má zaplatit? A pokud mně nezaplatí, co bude dál?
Jestliže Vám neuhradí Vaše náklady, tak je pro Vás asi nejlepší počkat si, až jí skončí oddlužení a poté dát IHNED exekuci. Jestliže během oddlužení neudělá další dluhy, budete první na řadě
ertl
Díky.a proč čekat až na konec jejího oddlužení?
sebod*
protože teď stejně asi nemá žádné peníze. když platí oddlužení.
ertl
A co když na ní uvalim exekuci hned?
sebod*
neznám podrobnosti případu. Takže obecně. Mohlo by se stát, že její oddlužení bude zrušeno. A Vy se tím pádem dostanete mezi ostatní věřitelé a na svoje peníze budete třeba čekat do nekonečna
Velmi záleží na tom, kdy Vaše pohledávka za dlužnicí vznikla. Jestli před zahájením jejího odlužení, pak jste se měl do tohoto přihlásit i s pohledávkou jako věřitel. Jestli po zahájení jejího oddlužení, pak Vám nezbývá, než počkat na to, až oddlužení bude ukončeno. Pak můžete pohledávku po ní vymáhat (to můžete i dříve, ale nebude mít z čeho Vám ji hradit...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.