Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem již na ÚP, pobíral jsem 5 měsíců podporu v nezaměstnanosti. Našel jsem si práci, však chtěl bych zkusit lepší zaměstnání Kdybych však přešel do jiné práce a třeba náhodou by mi to nevyšlo a vyhodili mě, dostanu podporu v nezaměstnanosti než si něco najdu? Mám strach, nemůžu být bez příjmu.
Kolik musím odpracovat když jsem již podporu vybral? Je to 1 rok nebo stačí jen 6 měsíců, když za poslední 2 roky bych měl odpracovaný 1 rok?
Pochopí mou otázku někdo?
Děkuji, jinak se ptejte
Dobrý den,
jelikož jsem v odkaze nepochopil, ptám se tedy konkrétně.
Pracoval jsem několik let, poté jsem šel na ÚP a pobíral 5 měsíců podporu v nezaměstnanosti. Pak půl roku pracuji a jdu na ÚP. Mám nárok na podporu?
Děkuji
Pokud jste při poslední evidenci vyčerpal podporu v nezaměstnanosti celou a nyní jste opět odpracoval šest měsíců a máte v posledních dvou letech od zaměstnavatele placeno rok soc. pojištění, tak máte znovu nárok na vyplácení podpory v nezaměstnanosti, po celou podpůrčí dobu, na kterou máte ze zákona nárok, podle Vašeho věku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.