Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problémy s koleny a s kyčlemi. V kyčlích mi vždycky praskalo a nijak jsem to neřešila, ale v poslední době mi začalo praskat i v kolenech a přidala se k tomu i bolest. Aktivně sportuji (tancuji, běhám a posiluji). Sportuji 5-6 do týdne. Běhám 3x týdně okolo 10 km, ted to omezuji kvuli té bolesti. Mám kvalitní boty do terénu cca za 2000 korun. Je mi 16 let, měřím 178 cm a vážím 63 kg. Byla jsem u ortopeda, ale ten mi řekl, že je to z běhání.. Bez toho aniž by mi udělal ňáké vyšetření. Napsal mi rehabilitace (elektrické proudy) a vůbec mi to nepomohlo a bolest přetrvává dál. Někdy mívám na jednom koleni i otok. Mám jít k jinému ortopedovi? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Nemyslím, že by MUDr. poradil špatně. Možná to chce opravdu zvolnit, zpomalit.
Ne každý jsme geneticky nastaveni dobře a stejně. Co jiné kamarádce nevadí a může běhat, tancovat a cvičit několik desítek let, u někoho se projeví špatná dispozice již nízkém věku. Pokud byste chtěla a byl důvod, měl by Vás doktor poslat na rentgen velkých kloubů.
To, že Vás něco bolí, tak tělo signalizuje, že něco není v pořádku. Buďto tělu dopřejete odpočinek, poskytnete mu dostatek klidu a správné stravy a potom uvidíte. Také záleží, kde běháte a jestli vůbec máte správný styl běhání. Není to jenom o ceně obuvi.
Kdysi davno mi bylo taky asi 16 let, kdy jsem denne hodne cvicila, behala. Sport jsem milovala ale.. Uz tehdy jsem si vsimla, ze me pravidelne pri cviceni kolikrat dost praskne v levem koleni. Nicmene zadna bolest, ale jen to vecne praskani, ktereho jsem si nevsimala radu let a proste na to doslova kaslala.. Potom po dalsich vice letech prisly deti, rodina.. Cvicit jsem uz nemela cas, protoze byly jine starosti atd.. Nicmene po case se mi z niceho to koleno zacalo zase ozyvat az jednou prisla prudka bolest v koleni, neschopnost pohybu.. Sla jsem k Dr., to mi bylo 35 let a dr. udelal rentgen a prej mam artozu v tom koleni, tak zasnu a rikam, ze v 35? Pry ano, ze dnes uz to maji lidi i v tomto veku a ne jako driv starsi treba kolem 60 let.. Ted si nadavam, ze jsem si to koleno nesetrila tenkrat v 16, protoze ted za to platim.. Nicmene jsem zacala jist ruzne tablety, ktere kolenu pomohly, ale uz ho radeji vice setrim..-)Jak uz bylo psano vyse, tak i ja si myslim, ze nekdo muze v 16 pres koleno tahat nakladak, ale jinemu v tom samem veku telo dava najvo, ze by mel ubrat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.