Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AliExpress - kde najdu údaje o platbě?

Od: ola® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím celníci mi zadrželi balík k proclení. Problém je v tom, že že na objednávce je cena 119 euro, ale aliexpres mi stáhl pouze 114,55 euro. Ten rozdíl 4,45 euro mi asi dali jako nějaký kupon, nebo slevu za předešlé nákupy, či co. Celníci po mě teď ale chtějí toto:

,, V objednávce od spol. Aliexpress jsou údaje o poskytnutých slevách standardně uváděny u údajů o provedené platbě (záložka FINANCIAL). Prosím Vás o zaslání dokladu s těmito údaji - celní úřad bude požadovat při celním řízení prokázání veškerých údajů.,,

Prosím, kde najdu na Ali tu záložku FANANCIAL? čumím na to jak debil už hodinu a nikde ji nemohu najít! (ty doklady o provedené platbě) . Prosím poradte, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Odkaz tu: jaknakupovatna.cz/...
Obrázek úplně poslední úplně dole na stránce.
Přihlásíte se do AliExpress, zobrazíte my orders, tam najdete objednávku a v záhlaví vedle čísla objednávky je view detail, tam klik. Zobrazí se podrobnosti o stavu objednávky atd a zhruba uprostřed stránky tam, kde je informace o sledování zásilky - trekovací číslo atd najdete právě i tu záložku financial.

hodnocení

0x
Celnikum stačí jakýkoliv doklad (faktura) a hlavně výpis z účtu. Popsal bych tento rozdíl slovy. Oni si s tím poradí. Hlavní je částka, která odešla z účtu.
dolna

Dobrý den,

potřebuji radu zkušeného. Syn si objednal spacák a více dalších věcí. Pošta po něm chce fakturu ale on zaplatil vše najednou a oni chtějí částku konkrétní, jediné co máme je objednávka na Ali Express...a to chce dokonce pošta a ne celníci. K těm se to ještě nedostalo. Už se v tom hrabu 3 dny a pořád je všechno špatně...

Děkuji za radu

Dana

doplněno 01.08.16 12:12:

Ještě doplnění - chtějí prokázat hodnotu zboží. Dá se napsat prodejci a požádat o fakturu a objednávku?

Děkuji

pošlete jim tu objednávku a přidejte výpis z účtu (stačí jen ta položka). to bude stačit.

dolna

Jenže na výpisu je celková částka a oni stím mají problém. Lze z toho účtu objednávka dostat?

Odpověď zde na stránce již máte. Dala jsem sem dokonce odkaz. U každé objednávky na AliExpress, máte záložku "financial", kde je přesně rozepsaná částka za zboží a i vyčíslena doprava (důležité, aby ji celníci nevyčíslili sami) . Pošlete jim screen této záložky a máte po starostech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]