Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
Můj problém je následující situace. Moje bývalá partnerka je Ukrajinka s trv. pobytem v ČR. Máme spolu nezletilého syna /občana ČR/. Já jsem taktéž občan ČR. Po rozchodu máme syna ve střídavé péči/soudem/. Bývalá partnerka hodlá vycestovat s naším nezl. dítětem na Ukrajinu,což se mi moc nelíbí,vzhledem k nynější situaci v této zemi. Jelikož Ukrajina není zemí EU bude syn potřebovat k vycestování s matkou cestovní vízum a písemný souhlas obou rodičů? Nemáte s tímto případem prosím někdo zkušenosti? Děkuji moc všem.
Vlastni pas mit musi.
Na Ukrajinu do 90 dnu mohou Cesi bez viza.
Pisemny souhlas nevim. Pro nej to sice je cizina, ale pro ni to je domov (ale zase ma trv. pobyt v CR, takze mozna pravne je jeji domov v CR)
Souhlas obou rodicu neni nutny.
Vycestovat nejspíš může ale otázka spíš je ta, jestli má v plánu se vrátit do ČR nebo si jej tam nechat a na rozsudek soudu ČR se vykašlat. Poradit se s advokátem, protože se vám může stát, že syna už jen tak neuvidíte..Jen by mě zajímalo, proč se tak na tu ukrajinu cpe. Co tam bude dělat za 2000 měsíčně, nulové přídavky na dítě atd atd atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.