Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Austrálie

Od: lenny* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rozhodl jsem se, že v Březnu vycestuji na rok do Austrálie studovat angličtinu. Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s touto zemí, případně i studiem.

Hodně jsem si toho přečetl, ale nikde nepíšou, jaké to je, když vycestuje člověk sám. Já osobně nemám s neznámým prostředím problém. Jsem extrovert a najít si přátele mi nepřijde zvlášť těžké. Tady je ovšem háček, v tom, že neumím pořádně jazyk.

Poté bych se chtěl zeptat, jak složité je najít práci, a jak se chovají australští zaměstnavatelé ke svým zaměstanacům.

Hodlám letět do Perthu.

Děkuji za Vaše ospovědi. Na případné otázky rád odpovím. S pozdravem Lenny

doplněno 19.11.15 21:15:

Ještě jsem zapoměl na jednu otázku.

Po příletu do ČR, jak na Vaši stáž koukali zaměstnavatelé v ČR? Umíte perfektně anglicky. Máte zkušenosti z jiné země. Já mám maturitu na tech. škole a pracovní praxi dva roky v elektrotechnice. Touto stáží se chci naučit plynně anglicky a pokusit se sehnat práci v buissnesu nebo reklamce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ideální je zajistit si minimálně ubytování a pomocníka již zabydleného předem. Pročtěte si pár webů...:

cestadoaustralie.cz/...

australie.informationplan/...

hedvabnastezka.cz/...

g8m8.cz/...

australie-cestovani.cz/...

Zkuste se přes různé cesty seznámit s českým osazenstvem v dané oblasti a předem vše dohodnout.

doplněno 19.11.15 21:15:

Pro vás je čech na začátek nutný - pro domluvení pobytu, pracovního povolení atd. Pak budete v jiném kolektivu a mezi anglicky mluvícími... S tím pomocníkem nebudete 24 hodin...

Možná by byla dobrá i ta pracovní agentura patrná z jednoho odkazu...

lenny*
hodnocení

Děkuji za odkazy. Kromě prvního a posledního odkazu mám vše přečtené. Určitě na začátek není špatný pomocník. Jen nesmí být čech. Potřebuju si zlepšit angličtinu a myslím si, že by mi s tím bohužel moji krajani moc nepomohli.

kklaban
hodnocení

0x

Ségra byla v Austrálii v Perthu. Byla tam už dvakrát, nedávno se vrátila a Anglicky za tu dobu umí perfektně. Australané jsou prý velmi přívětiví, ale nikomu se nechce dělat :)

a byli to australane nebo emigranti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]