Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prac.poměr mi byl ukončen 31.7.-zkušební doba.3.8.jsem na neschopence.,prý prvních 14dní nepobírám žádnou nemocenskou-kdo mi platí zdr.pojištění,soc.pojištění?díky
Dobrý den,
prvních 14 dní nepobíráte žádnou "nemocenskou", neboť zaměstnavatel platí jen náhradu mzdy za neodpracované směny, a ty ve vašem případě nejsou. Ovšem ani sociální, ani zdravotní pojištění neplatíte, stejně jako kdybyste byla stále zaměstnaná. Po ukončení PN je třeba se hlásit na ÚP, pak za vás bude platit zdr. poj. stát, soc. poj. se neplatí. Nebo po skončení PN nastoupíte rovnou do práce a budete pak platit pojistné jako zaměstnanec. Vy sama byste si musela platit pojistné pouze tehdy, pokud byste ukončila PN a nechtěla být evidována na ÚP, nebo příp. kdyby vás z evidence vyřadili - pak by to bylo zdr. poj. ve výši 1080 Kč měsíčně, soc. poj. se v takovém případě neplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.