Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové brýle

Od: minda® odpovědí: 10 změna:

dobrý den, potřebuji nové brýle - ale mezitím jsem se přestěhovala, nenašla jsem si tu ještě lékaře... když si nechám změřit oči přímo v optice, proplatí mi skla zdrav.poj., nebo musím kvůli tomu nejdřív k očaři? vím, že na obroučky je 1x za 3 roky směšný příplatek, o to mi ani tak nejde - spíš o ty skla... díky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by skla proplatila zdravotní pojišťovna jsem ještě neslyšel. Alespoň mě to stojí vždycky tak 20 - 25 tisíc a pojišťovna mi dá "balík" cca dvě kila na obroučky, ale na skla mi dá prd.

marekl

Prosím vás pěkně, můžete upřesnit, jaké máte brýle? Mně nikdy nestály brýle celkově víc než 5000,- kč...

Brýlové čočky ZEISS multifokální (cena jedné čočky kolem 8 tisíc), zatmavovací + obroučky za cca 4-5 tisíc.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je ještě stále aktuální to, viz odkaz, tak musíte k očnímu lékaři.

Citace:" Tyto pomůcky je oprávněn předepsat pouze lékař odbornosti oftalmologie." Zdravím! vzp.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

na skla mi připlácí zdr. pojiš´tovna cca 50kč je to směšný přípaltek...ale bohužel...

hodnocení

0x

pojišťovna dává malou slevu na skla i na obroučky, ale poukaz může napsat pouze lékař...kolem 200-300kč přesně si nevzpomínám

doplněno 17.11.15 09:56:

Dají se pořídit i obyčejné brýle cca do 1000kč. V optice je mají pod pultem, vytáhnou až na požádání. Nejsou na parádu, ale pokud nemáte mnoho peněz, jsou dostačující

"Oči" neví, zda máte brýle za 500kč nebo za 15000kč či 25000kč. Záleží na financích, kolik do toho chcete vrazit.

hodnocení

0x

zennioptical.com/...

Pokud znáte svoje parametry (přinejmenším dioptrie a rozteč, případně další (sph, cyl, axis...)), tak můžete mít supr brýle už od pětistovky i s poštovným. Já je už kupuju jen tam.

hodnocení

0x

Máme novou prodejnu optika a ten se snaží uvést na trh různými slevami. Nakoukla jsem tam a řekli mi, že mi udělají měření zdarma, když si u nich koupím brýle. A pak nabízeli různé akce. Např.: jedno sklo zdarma, sleva na rámcích atd. ;) Ale nikdo nedokázal říci konečnou sumu. Když jsem se zeptala přímo, tak za brýle k počítači, bych se i s měřením, měla vejít do cca 900 kč.

Takže asi bude i záležet na nabídce a akcích jednotlivých optiků.

doplněno 17.11.15 15:32:

Mindo, já být vámi, tak zajdu k očnímu a požádám o brýle k počítači. Ty se jinak měří. Doktor vám dá poukázku na brýle, které si můžete vybrat a zaplatit sama. Ale určeno budete mít od zkušeného lékaře a ne od obchodníka, který se sněží prodat.

hodnocení

děkuji všem za rady :) o parádu mi nejde, pouze o funkčnost - jsou to brýle k počítači, tak co nejlevnějc...

jethro - právě, že své hodnoty neznám... ale zvážím to

babka - dík za tip, kouknu, jaké akce místní optiky nabízejí...

hahanaj - jenom 50? tak to se na několikahodinové čekání asi vykašlu...

rebeka*
hodnocení

0x

Jestli to nemáte daleko do Polska, tak tam získáte brýle o mnoho levněji než u nás. V optice vám změří oči, nebo může být recept od našeho očního lékaře a podle toho udělají brýle. Mně to dokonce poradila sestra u očního lékaře, když jsem byla na kontrole a lékařka mi napsala dvoje brýle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]