Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě co se děje okolo poplatku za havla, třeba na črtvrtníček tv jsem viděl občas dole běžel marque text "Poplatek za použití jména václav havel zaplacen".
--´Pak jsem taky četl někde, že v Česku se nějak pořídily nějaký lavičky, ale muselo se extra platit "někam" 30 000 Korun, bez daně.
-Dál, že při použití u Letiště václava havla se to platit nemuselo.
-Pak až někde že chtěli za havla zaplatit až někde v Izraeli
Tak mě zajímá:
Kdo vlastně řekl, že se ten poplatek platit musí?
Jaká byla motivace k zavedení?
Komu ty poplatky za havla jdou?
Za co přesně se má platit?
Jak byla odůvodněná cena za jednoho havla?
Z jakého pozici vůbec ten kdo to uvedl, vybírá ty peníze?
Z jakého důvodu se to vůbec platí?
Je to nějaká licence na havla nebo m nějaká omezení platnosti?
Jsou nějaké sankce (případně trest ) za nezaplacení? Je to nějaký protiprávní chování?
Kdy ty poplatky přestanou platit?
Dobrý den, kde je jméno Čtvrtníček, tam hledejte nadsázku, humor a recesi. Pusťte to z hlavy a kochejte se vtipem. Zdravím!
doplněno 17.11.15 01:25:Ještě něco o lavičkách VH.
doplněno 17.11.15 09:05:ju - dejte odkaz na ten poplatek, ať to nemusíme hledat. Díky.
doplněno 17.11.15 10:05:ju - budiž. Tuto informaci jsem neznal. Ovšem, stále si myslím, že pan Čtvrtníček to pojal jako recesi. Jinak - nemusíte odvozovat, jaký mám názor a na co (i když je asi jiný, než ten Váš).
Celý život je třeba brát trochu z nadsázkou.I tady v poradně dojde někdy k šavlovačkám prakticky pro nic .Když nejde o život...Já jenom vím ,že havel už je zase o 5.Kč dražší.Holič.A Čtvrtníčka není opravdu třeba brát vážně.
Jestli je to opravdu ,pak už může v téhle zemi být všechno .Od těchto úvah radši dál ,když o tom člověk nic neví.
Lidi co to tady melete, ten poplatek existuje a už si nepamatujete jak to chtěli po izraelcích a tuhle ostudu rovnalo MZ, ale v našich plátcích se objevila jen noticka...takže nesluníčkujte!
Pokud patříte k predelohavloamerickým lezcům - tak speciálně pro ně - a sluníčko ať je spálí a čert odnese do ameriky, pokud ne tak se omlouvám...,jinak stačí požádat strejdu GOOOOOOg echo24.cz/... instory.cz/... mediahub.cz/...
Takový menší přivýdělek. Pozůstalí vh zjistili, že v tomto případě nechal tesař - zákonodárce díru, tak proč jí nevyužít. Akorát v Izraeli tito nenažraní narazili a muselo to řešit Ministerstvo zahraničních věcí a nenažranci začli měřit každému jiným metrem, viz letiště Praha Ruzyně. Věřím, že ten, kdo z přesvědčení někde instaloval lavičku vh už tak přesvědčen nebude. To vh není neznalost, ale úmysl.
To jsem ani netušila a čtu to dnes poprvé...30tis za použití jména . Tak mě napadlo, Havlů bude v republice určitě dost a určitě bude alespon jeden který se jmenuje Václav. Šlo by aby tento Václav Havel z Horní Dolní, sepsal s městem smlouvu o použití jeho jména na lavičku, dejme tomu za 100,-Kč? Na tom by přece nic protiprávního nebylo, ne
?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.