Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce a zdravotní pojištění

Od: ronysek* odpovědí: 4 změna:

Mého syna vyřadili z evidence uchazečů o zaměstnání z Úřadu práce pro půlhodinové zpoždění dostavení se na schůzku, kde se jednalo o zjískání zaměstnání. Podotýkám, že podporu v nezaměstnanosti nepobíral. Od té doby (asi 4 měsíce) nikde ještě nepracoval a zdravotní pojištění si platí sám z úspor. Zajímalo by mne, za jak dlouho a za jakých podmínek se může opět zaregistrovat na Úřadu práce, aby mu platili zdravotní pojištění. Děkuji za odpověď. Karel

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x
Co znamená"jednalo se o získání zaměstnání"?ÚP nikoho nevyřadí bezdůvodněÚčast ve výběrovém řízení nebo na pohovoru jsou důvody, pro něž ÚP omlouvá i nedostavení se na domluvenou schůzku (nejen půlhodinové zpoždění). Nevylíčil Vám syn situaci "trošku jinak" – odlišně od skutečnosti?Po sankčním vyřazení z evidence je možná další registrace po uplynutí šesti měsíců.Podmínky jsou stejné pro všechny uchazeče o zaměstnání – je nutné dodržovat termíny schůzek, sám si hledat vhodné zaměstnání a poskytovat ÚP potřebnou součinnost.Více informací najdete v právech a povinnostech uchazečů o zaměstnání, s nimiž byl Váš syn při registraci seznámen (což potvrdil svým podpisem).

hodnocení

1x

Nepochopím že se někdo nechá vyřadit z evidence na pracáku kvůli půlhodině zpoždění !.!.!

Kdyby to šel vaš syn vysvětlit ještě ten den nadřízené(mu) zprostředkovatele/ky ke které(mu) patřil tak by ho určitě nevyřadili. Nezlobte se na mně ale nějak mi to nesedí. Několikrát sem přišel na pracák pozdě i o několik hodin a nikdy se kromě kecání nic nestalo.

slzicka*
hodnocení

0x

Po sankčním vyřazení se může jako uchazeč o zaměstnání zaregistrovat za půl roku.

Může se také egistrovat hned jako zájemce o zaměstnání, sice mu nebudou platit pojištění, ale budou mu zprostředkovávat práci a od toho tu úřad práce je. :)

doplněno 16.11.15 16:50:

registrovat :)

hodnocení

0x
Jsou dvě varianty: za 3 nebo za 6 měsíců podle toho, proc byl syn vyřazen z evidence. Ať se syn zkusí zeptat na pracáku
doplněno 16.11.15 17:19: Tedy za 6 měsíců. ..došlo ke změně. Psala jsem dle starých podmínek. Pardon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]