Nejste přihlášen/a.
Jakmile začnete dítě přikrmovat z flašky, tak už od vás z prsu nebude chtít pít. Je to jednoduché. Z flašky se nemusí mimino tolik namáhat jako z prsu. Kromě toho v určité době kojení, možná zrovna nyní u vás, dochází k laktační krizi. Buď ji překonáte, a budete kojit i nadále (to jsem udělala já), nebo skončíte natrvalo u flašky. Jakmile nebudete dítě k prsu přikládat, nebude prso stimulované ke tvorbě mléka... Podle mě by bylo potřeba začít mimino přikládat k prsu co nejčastěji. Zároveň se péče musí obrátit i na vás - musíte pít dostatek tekutin - např. čaj pro kojící matky, z čeho to mlíko se má tvořit? No a vydatně jíst. Mě pomohlo i hltání čokolády během období kojení... a pozoro neztloustla jsem. Tvorba mléka je pro ženský organismus velmi energeticky náročný proces. Pokud se odbýváte na jídle, mléko se vám tvořit moc nebude.
Pokud máte mléka dostatek, proč dáváte dítěti UM? To se pak nedivte, že postupně přicházíte o mléko. Prvních 6 týdnů je tvorba mléka řízena hormonálně, potom už funguje systém poptávka-nabídka. Čím méně si dítě vezme, když ho dokrmíte UM, tím méně se mléka vytvoří. Jak jste přišla na to, že to dítěti nestačí? Nepřibírá? Že se nakojí a za 20min chce někdy znovu, to je úplně normální. Pokud chcete v kojení pokračovat, přestaňte dítěti dávat UM a kojte co to dá, jiná rada není.
Kojit jen z jednoho prsu je také normální, měla jsem to tak poslední měsíc, syna jsem kojila do 11měsíců.
Jakou máte antikoncepci, že je vhodná pro kojící matky a je při ní menstruace? Já znám jen Cerazete a při té se nemenstruuje.
Jsem na tom podobně.Děti mají 2,5měsíce.Mám dvojčata,takže dokrmuju (nenatalem1)už pár týdnů.Jak jsem za nima nastoupila do nemocnice,kde byli prvních pár týdnů tak najednou mlíko přestalo.Do té doby jsem jim jen mlíko odsávala a nosila na jipku,ale pak jsem děti měla pořád u sebe, krmilo se co tři hoďky,nespala jsem,divočinaa mlíko s toho "šoku"na pár dní přestalo.Pak se rozjelo zase v poho,ale jak začal menzes,tak to zase přestalo.V jednom prsu více,v druhém skoro nic.Jak kdy a nepomohla ani homeopatika na rozjetí tvorby mlíka.Určitě je to změnama v těle jako menzes,antikoncepce...U mě po menzes nejsou už prsa tak pevná a nalitá,množství mlíka je menší.Tak hodně piju a zkouším to pořád.Jediná rada-hodně pít,pořád dítě přikládat a třeba zkusit ty homeopatika CH5 v každé lékárně a většině pomohly.Diskuze o tom najdeš na každém baby webu.
Jen chci říct,že jim pořád odsávám mlíko,takže mám přehled kolik a jak to jdeNa kojení byli slabí a teď už nám to tak vyhovuje.Každopádně znám minimum maminek co kojily.Skoro všechny co znám dostaly teploty,záněty apod.a kojení se nekonalo.Takže jsme rádi i za málo na přilepšenou
jééé,asi Vám nepovím proč to vzniklo,až tak jsme to nerozebíraly.
Jinak máte pravdu,pamatuju si jak říkaly sestřičky ,že by se nemělo v žaludku miminka mísit natrávené mlíko s novým nenatráveným.Takže odstup aspoň dvě hodiny by měl být.
ještě doplním,že by se mlíko nemělo mísit v žaludku asi kvůli citlivému zažívání miminek,kolikám atd.Blíže jsem to nezjišťovala,ale sestřičkám na neonatologii nebyl důvod nevěřit.Přece jenom odrkmily a vypiplaly více miminek jak kdokoli jiný.Jinak nemůžu souhlasit s některými,že kojení je příjemné.Děti milujem,ale příjemný pocit souznění to ve mě určitě nevyvolalo.Spíš je mi to dost proti srsti.Jsem raději,když může tatínek krmit s náma odsávané mlíko z lahvičky a užije si krmení dětí stejně jako já a sblížuje se s nima i on.
Kojit se má kdykoliv, kdy dítě chce. A kdy dítě chce nepozná nikdo lépe, než maminka. Takové ty rady "rozestupy mají být aspoň 2 hodiny," kdo to řekl? Kdyby radši holky místo shánění hloupých rad na různých mimibazarech a emiminech daly na to, co jim říká srdce... Plno holek cpe do dětí zbytečně brzo umělou výživu, všelijak si to zdůvodňují (nemám mlíko, mám záněty...), ale ve skutečnosti se jim samotným do kojení nechce. Proč? Nechápu. Asi aby si nezkazily postavu Že jim ještě není třicet a už váží sto kilo jim přitom pak nevadí... Kojení je pro mámu to nejpohodlnější co může být - perfektně vyvážená strava, vždy ohřátá, vždy všude s sebou po ruce, a navíc - úplně zadarmo. Pro mámu i dítě je to příjemná záležitost, vzájemné souznění, které jen upevňuje jejich spojení, posiluje city na celý život a dítěti dává nenahraditelný základ imunity proti všem možným zdravotním problémům do budoucna... Navíc je to něco, co se pak už nikdy nebude opakovat a trvá to tak krátce i když kojíte třeba přes rok. Nevzdávejte se toho předčasně!
Přikládat co nejčastěji k prsu... k jednomu k druhému, stále opakovat. Ať se pořádně rozkojíte...v osmi týdnech miminka nevidím důvod k přikrmování, pokud prospívá tak jak má...píšete, že jste měla mléka dostatek, proč tedy příkrmy. Pokud je miminko hladové nabídněte mu prso...pokud užíváte antikonepci vhodnou pro kojící matky, ta nijak neovlivní tvorbu mléka. Pijete dostatečně? Pestrá vydatná strava?
Nikdo nemůže vědět, jak antikoncepce pro kojící matky bude učínkovat právě na vás. Podívejte se na nežadoucí účinky...u každého člověka mohou být jiné reakce. Může to mít souvislost s tvorbou mléka
Já byla kojená do roka, a mám alergie.. kamarád co nebyl nikdy kojený jen z láhve tak je naprosto vpohodě.. prostě "kus od kusu" :P
Naopak jsem spíše chtěla naznačit, že když se nedaří, nemusí to znamenat, že je bude něco špatně..
bluby nejrozumnější je se ptát rovnou na laktační lince,jejich tel.najdete na stránkách laktační ligy.Já třeba dostala tel.číslo přímo v porodnici a děti jej mají i v průkazech.Prý umí dobře poradit,takže proč to nezkusit.
Jinak dostanete spoustu různých rad,protože každá generace,každá matka si obhajuje svůj postup.Dřív se matkám vštěpovalo,jak je moderní krmit sunarem,dnes je zase velký návrat ke kojení"baby friendly".Každá doba nese své,každý je jiný a má i doma jiný režim jak fungovat s dítětem.Hlavní je ,aby byla matka v poho.Když bude nervozní,unavená,protivná a bude jí to nepříjemné držet dítě celý den u prsu,tak kojením žádná psychická pohoda mezi matkou a dítětem určitě nevznikne.
1. Čím více přikládáte dítě k prsu, tím se ho tvoří více. Po přidání umělého mléka se množství sníží.
2.Pokud chcete nadále kojit, přikládejte dítě k prsu třeba po půl hodině - k oboum
3.Je úplně jedno, jestli kojíte jen z jednoho. To množství by se mělo vytvořit.
4.Své třetí dítě jsem kojila do 4 let a protože mi vyhovovalo kojit z levého prsa, již od narození jsem si to tak sama zavedla a 4 roky žádný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.