Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu ještě vyrůst?

Od: aligator odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám čerstvě 17 let a trápí mě jeden problém.

Na můj věk jsem poměrně malý, měřím 167cm.

Myslíte si, že ještě mohu vyrůst? Sestra má 190cm, matka výšku jako já a otec taky těch 190cm.

Popř. existuje něco, co by podpořilo růst? Třeba nějaké prášky apod.?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, můžete ještě vyrůst. "Roste se" až cca do 20ti let.

duch*
hodnocení

1x

Ano, u chlapců je to velmi pravděpodobné. A půjde to samo.

hodnocení

1x

Určitě ještě něco vyrosteš,chlapi rostou do 21ti let.Ke správnému růstu ale nestačí jen genetická predispozice, ale i vyvážená strava s dostatkem vitamínů a minerálů, pravidelný pohyb a pobyt ve zdravém prostředí.Doporučuje se jíst hodně hrušek a chodit často plavat.Taky se pozná ,jak vyrosteš, podle velikosti bot.Čím větší, tím vyšší. Tady ti posílám, jak si přibližně můžeš pravděpodobnou výšku vypočítat :

K tělesné výšce rodiče stejného pohlaví přičteme výšku druhého rodiče zvětšenou (u chlapců) nebo zmenšenou (u dívek) o 13 cm. Součet poté vydělíme dvěma. Získáme nejpravděpodobnější dospělou výšku dítěte. Rozmezí, do jakého doroste naše dítě s 95% pravděpodobností, získáme, pokud k výsledku přičteme i odečteme 8,5 cm.

Příklad: Tatínek měří 180 cm, Maminka 158 cm. Jakou výšku bude mít syn?

180 + (158 + 13) = 351

351 : 2 = 175,5

175,5 + 8,5 = 184

175,5 − 8,5 = 167

Nejpravděpodobnější dospělá výška syna bude 175,5 cm. S 95% pravděpodobností doroste do výšky mezi 167 a 184 cm.

hodnocení

0x
Je sice pravda,že chlapci rostou déle.
Může se ale také stát,že budeš mít genetické dispozice ze strany matky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyrůst

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]