Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám čerstvě 17 let a trápí mě jeden problém.
Na můj věk jsem poměrně malý, měřím 167cm.
Myslíte si, že ještě mohu vyrůst? Sestra má 190cm, matka výšku jako já a otec taky těch 190cm.
Popř. existuje něco, co by podpořilo růst? Třeba nějaké prášky apod.?
Děkuji.
Určitě ještě něco vyrosteš,chlapi rostou do 21ti let.Ke správnému růstu ale nestačí jen genetická predispozice, ale i vyvážená strava s dostatkem vitamínů a minerálů, pravidelný pohyb a pobyt ve zdravém prostředí.Doporučuje se jíst hodně hrušek a chodit často plavat.Taky se pozná ,jak vyrosteš, podle velikosti bot.Čím větší, tím vyšší. Tady ti posílám, jak si přibližně můžeš pravděpodobnou výšku vypočítat :
K tělesné výšce rodiče stejného pohlaví přičteme výšku druhého rodiče zvětšenou (u chlapců) nebo zmenšenou (u dívek) o 13 cm. Součet poté vydělíme dvěma. Získáme nejpravděpodobnější dospělou výšku dítěte. Rozmezí, do jakého doroste naše dítě s 95% pravděpodobností, získáme, pokud k výsledku přičteme i odečteme 8,5 cm.
Příklad: Tatínek měří 180 cm, Maminka 158 cm. Jakou výšku bude mít syn?
180 + (158 + 13) = 351
351 : 2 = 175,5
175,5 + 8,5 = 184
175,5 − 8,5 = 167
Nejpravděpodobnější dospělá výška syna bude 175,5 cm. S 95% pravděpodobností doroste do výšky mezi 167 a 184 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.