Nejste přihlášen/a.
Můžu po braní krve když se to místo dostatečně nezmackne vykrvácet? Jako na vnitřní krvácení?
Ahoj, no já bych si tím úplně jistý nebyl. Teoreticky bys krvácet neměl, ale jde o to, jakou máš srážlivost krve. Většina lidí s tím problém nemá, ale jsou lidé, kteří mají s tímhle problém, a buď se jim ranka zacelí až za nějakou dobu, nebo i vůbec. I takové případy jsou a takoví lidé by opravdu vykrvácet podle mě mohli. Řeší se pak různými léky na srážlivost. Takže podle mě: asi to není úplně pravděpodobné, NIKOLI však nemožné.
Původně jsem to chtěl taky do své odpovědi zahrnout, ale nakonec jsem to nepsal. Jednak je to vzácné, navíc nevím, jestli by to hrozilo i z tak malé ranky jako je vpich po odběru a pokud jo, tak navíc nevím, jestli by v takovém případě vyřešilo to řádné zmáčknutí po odběru.
No po odběru jsem si to místo měla zmacknout ja. Nevím, ale jestli to bylo dostatečně. Místo mě ale nebolí a žádnou modřinu tam nemám, to nevím.
Nemůžeš vykrvácet. Krev je brána z žíly, kde není velký tlak. Žíla je pružná a po vytažení jehly se zatáhne. Pacient jí pomůže tím, že na místo vpichu zatlačí. Starým lidem se stane, že žíla ztratila pružnost, napraskne nebo se rachle ranka nezatáhne a pak se maloučko krve vylije pod kůži a mají modřinu, která se časem vstřebá. Po lécích, které krev ředí, musí pacient po odběru krve být v klidu a několik minut sedět.
Ty se nemusíš vůbec obávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.