Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brání krve

Od: andy45 odpovědí: 10 změna:

Můžu po braní krve když se to místo dostatečně nezmackne vykrvácet? Jako na vnitřní krvácení?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, no já bych si tím úplně jistý nebyl. Teoreticky bys krvácet neměl, ale jde o to, jakou máš srážlivost krve. Většina lidí s tím problém nemá, ale jsou lidé, kteří mají s tímhle problém, a buď se jim ranka zacelí až za nějakou dobu, nebo i vůbec. I takové případy jsou a takoví lidé by opravdu vykrvácet podle mě mohli. Řeší se pak různými léky na srážlivost. Takže podle mě: asi to není úplně pravděpodobné, NIKOLI však nemožné.

andy45
hodnocení

Už jsem několikrát na odběru krvebyla, nic se mi zatím nestalo

rd*

Původně jsem to chtěl taky do své odpovědi zahrnout, ale nakonec jsem to nepsal. Jednak je to vzácné, navíc nevím, jestli by to hrozilo i z tak malé ranky jako je vpich po odběru a pokud jo, tak navíc nevím, jestli by v takovém případě vyřešilo to řádné zmáčknutí po odběru.

andy45
hodnocení

No po odběru jsem si to místo měla zmacknout ja. Nevím, ale jestli to bylo dostatečně. Místo mě ale nebolí a žádnou modřinu tam nemám, to nevím.

Pokud není modřina tak jste vpich stiskla dostatečně a máte dobrou srážlivost,takže bez obav.

rd*
hodnocení

1x

Kdysi jsem si rozřízl v práci celou dlaň, potom mi to šili deseti stehy a přesto že to byla otevřená rána, tak to ještě před tím, než to vůbec na chirurgii šili, přestalo krvácet. Takže po jednom vpichu malou jehlou to opravdu nehrozí.

hahanaj*
hodnocení

1x

určitě to nehrozí

hodnocení

0x

Buď v klidu. Kdyby ti to pořád krvácelo ven, tak to uvidíš, a pořešíš. A jestli myslíš to vnitří krvácení jako že ti to poteče ze žíly, ale někam pod kůži a ne ven, tak tolik místa v tý ruce není aby se tam vešlo tolik krve, že dřív omdlíš než si toho všimneš, a zase to pořešíš.

zirir
hodnocení

0x

Klídek, kamarádce pravidelně při odběrech praskaj žíly - celá žíla praskne a na ruce pak má obrovskou modřinu od té vyteklé krve (ta krev teče samozřejmě dovnitř). Takže po odběru krve fakt nevykrvácíš, max. budeš mít modřinu.

hodnocení

0x

Nemůžeš vykrvácet. Krev je brána z žíly, kde není velký tlak. Žíla je pružná a po vytažení jehly se zatáhne. Pacient jí pomůže tím, že na místo vpichu zatlačí.:-D Starým lidem se stane, že žíla ztratila pružnost, napraskne nebo se rachle ranka nezatáhne a pak se maloučko krve vylije pod kůži a mají modřinu, která se časem vstřebá. Po lécích, které krev ředí, musí pacient po odběru krve být v klidu a několik minut sedět. ;) Ty se nemusíš vůbec obávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]