Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše částečného invalidního důchodu

Od: jirkaabc odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit.Začínám si vyřizovat ČID a nyní mám nastoupit do zaměstnání ne zcela dostatečně finančně ohodnoceného.Poradil by mi někdo přibližně v jaké výši se můj důchod bude pohybovat?Pokud můj poslední čistý průměrný výdělek dělal něco kolem 19000kč čistého.Splnuji i jiné podmínky pro přiznání důchodu.je mi 35let.Bude někdo cirka vědět?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Váš poslední průměrný výdělek ke stanovení výše důchodu nestačí. Vyměřovací základ se počítá z vyměřovacích základů (vesměs hrubých mezd) od roku následujícího po 18. roku věku a dělí se počtem pojištěných dnů za stejné období, navíc se dopočítávají dny do dosažení důchodového věku a výsledná částka se redukuje. Obecně lze říci, že procentní výměra částečného invalidního důchodu je polovina výměry plného invalidního důchodu (nebereme v úvahu pevnou část, která je pro všechny důchody stejná, tj.letos 1700,-)

invalidni.duchody.cz/...

Snad Vám tento odkaz napoví. Zkuste některou důchodovou kalkulačku, získáte aspoň obecnou představu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]