Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné pro dítě

Od: aranka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,moje dcera je těhotná,otec dítěte o ni nejeví zájem,protože ho svým způsobem podvedla.On dítě nechtěl.tak mu řekla, že používá antikoncepci.Nevím,co ji to napadlo,strašně nás tím zklamala.U nás být nechce,chce si pořídit jiné bydlení,Chtěla bych se zeptat,zda má nárok na nějaké výživné na dítě od otce. Může si on nějak vědomě snížit výživné-tak aby jí nemusel moc platit.Vím,že nejednala zrovna fér,ale dítě je jeho.On splácí hypotéku na byt nebo dům, (nevím přesně),pak nějaké výdaje za jídlo,něco platí doma za provoz domácnosti,mobil,provoz auta atp.Může mít u případného soudu vliv také to,že to dítě nechtěl,že to udělala,tak jak už jsem napsala.Prosím nepište mi,že se vám její jednání nelíbí,já na to zrovna hrdá taky nejsem,ale my ji podporovat nemůžem,oba máme zdr.problémy ,já dokonce ID II.stupně. Děkuji Aranka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xfhdfjdf
hodnocení

2x

Přesně, soud nezajímá, jestli bylo dítě chtěné nebo ne, na výši alimentů to nemá vliv a na alimenty určitě nárok má.

Krom toho když mladík dítě nechtěl, má používat kondom. Jako by braní antikoncepce ženskou byla jediná metoda ochrany. Měl by nadávat nejen na vaši dceru, ale i sám sobě.

lidus*
hodnocení

0x

Soud se neptá kdo dítě chtěl, nechtěl a proč. Soud po určení otcovství (pokud ho nepřizná dobrovolně) určí, jak bude na dítě platit a upraví styk s dítětem.

hodnocení

0x
A dcerka má nárok též na příspěvek od otce na výbavu, kočárek, postýlku atd.. pro dite a též na výživné pro sebe jako neprovdane matce...tuším nějak do dvou let věku dítěte. Našla bych ten paragraf ale jsem na mobilu a blbe se mi hledá
doplněno 13.11.15 20:35: Děkuji ivzez...viz příspěvek pode mnou. Upřesněnila, co jsem napsala ja. Na mobilu se tak blbe pise, ach jo
doplněno 14.11.15 12:17:

pepa ------- co mi tady nadáváte? Na to jsou zákony, já si to nevymyslela. Samozřejmě muž má právo na testy otcovství. "Samo" se dítě neudělá

iz*
hodnocení

0x

Na výživné od otce bude po narození mít nárok dítě.

Matka dítěte má od otce dítěte nárok na příspěvek na výživu a na náklady spojené s těhotenstvíma slehnutím. Na příspěvek na výživu bude mít nárok maximálně do dvou let věku dítěte.

Dcera by se měla obrátit na soud.

mcmac
hodnocení

0x

Soud v naší zemi nezajímá, že lhala s antikoncepcí a pořídila si dítě vlastně sama sobě, ovšem před soudem pro oba. Platit bude otec muset. Takže, co se financí týče o to se bát dcera nemusí. Já osobně, být dcerou, bych se spíše obával svého zdraví. Přítel může vzít spravedlnost do svých rukou a podvodnici někde stranou davu propleskat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]