Nejste přihlášen/a.
Je otázka, co chcete hrát. Jestli si chcete zabrnkat pár písniček, tak si ho za těch 20 000,- kupte. Dětem, co hrají a mohou v budoucnu hrát složitější skladby, se doporučují ta mezi 20 000 - 60 000,- a co jsem slyšela ze zkušenosti, stačí to. Já hrála vážnou hudbu, na keyboard bych nesáhla, křídlo je křídlo. Ale docela by mne zajímalo, jak hrají ta, co stojí 300 000,-...
Nechte si poradit v hudebninách, oni vědí, co je šunt a co ne. Nejlépe tam, kde jsou schopní poradit bez ohledu na vlastní zisk. Můžete si je tam i vyzkoušet, ale zase nevím, jestli tam nebudou mít jen dražší kousky.
Dobrý den, pokud se chcete učit hrát na piano, opravdu na piano, nemůžete si koupit něco, čemu říkáte keybord. Musíte si koupit digitální piano. A pokud to myslíte seriozně, potřebujete tkaové digitální piano, které má pedály (což je samozřejmost), mělo by také přiměřeně znít jako piano a mělo by mít i přiměřenou dynamickou odezvu. Tj. umí hrát potichu či nahlas podle toho jak mačkáte klapy, prostě jako normální piáno. To žádný keybord neumí. Keybord vydává jen elektronické zvuky a dynamickou odezvu nemá žádnou, jen tlačítkem navolíte jak nahlas hraje, ale všechny tóny stejně, bez vlivu toho,jak mačkáte klávesy.
Jak hodně bude zvuk podobný opravdovému pianu není až tak rozhodnující, pokud nejste virutozní umělec,když všechna kvalitní digitální piana mají zvuk přiměřený a to i ta levnější dobrých značek (Yamaha). A teď se dostáváme k ceně za výkon. Pod 20 tis. piano pro učení nenaleznete. Kupoval jsem dceři digitální piano před asi 5 lety, začínala hrát. Je velký omyl, že pro začátečníka stačí podřadný stroj. Nestačí, začátečník si potřebuje vybudovat vhodné návyky a to i pokud jde o dynamiku hry. A k tomu potřebujete co nejvěrnější odezvu. Jak jsem se tím probíral, zjistil jsem, že pod 30 tis se nemohu dostat. Nakonec Yamaha stála 40 a myslím, že to je ten ideální kompromis mezi cenou a výkonem, podle toho co nabízejí. Je to vlastně piáno, nejlevnější z té nejvyšší řady, která končí někde kolem těch 250 tis. u digitálních křídel. Má vše co od piána je možné požadovat a i slušný zvuk. Nemá třeba dřevěné klávesy, které samy o sobě zdraží nástroj třeba o 5 - 10 tis. ale to je spíš marketing. To nepotřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.