Fermentace potravin

Od: Datum: 13.11.15 20:00 odpovědí: 7 změna: 19.12.15 23:06
avatar

Prosím Vás,mě se občas dostane k svačině nějaká slanina ,je to Rakousko nebo Itálie,a je tam psáno,že výrobek je fermentovaný.Je to krájený velice slabě,ale připadá mi to jako syrový,tak to můžu jíst hned,a nebo je to na vaření a co je to ta fermentace?Díky moc.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 13.11.15 23:00
avatar

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a tam se to dočtete. V tom Vašem případě jde zřejmě o nevyuzený výrobek a takto je konzervován. Zdravím!

P.S. Jíst to můžete syrové, resp. hned.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92242.aspx

doplněno 14.11.15 12:35:

koko - myslím, že by stačilo odpovědět na původní dotaz a nešířit zde (pochybnou) osvětu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.15 10:49

Kvalitní trvanlivé salámy jsou též pouze fermentované.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: koko*
Datum: 14.11.15 11:59

fermentovaná uzenina se jí hned.Bez vařeníJe to salám.Ale dost rakovinotvorná,ještě o trochu více než obyčejné uzeniny.Je jich plné regály v hypermarketech a přitom je to zdraví škodlivé.Všechny fermentované salámy

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.15 12:05

Co je na fermentaci rakovinotvorného?


doplněno 14.11.15 12:43:

Aha, takže ne kvalitní fermentované salámy, ale levné sanytrované. Ale o nich nebyla řeč.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: koko*
Datum: 14.11.15 12:23

samotný fermentovaný salám není zdraví škodlivý ale škodlivé jsou ty konzervační sajrajty,co pak do nich cpou při výrobě.Stejně jako u uzenin.Samý konzervant a svinstva.Stačí se kouknou na zadní stranu obalu


doplněno 14.11.15 12:32:

http://www.femina.cz/magazin/…nstvi-rizikove-potraviny.html

Ohodnoceno: 0x
 
Od: koko*
Datum: 14.11.15 13:51

salám jako salám.Ještě jsem neviděl v obchodě fermentovaný salám,který by byl bez konzervantů a jiných sraček.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jejd
Datum: 19.12.15 23:06

Navíc se do fermentovaných salámů musí dávat dusitany,aby uzrály.A dusitan je zdraví škodlivá látka.Takže ty kecy o zdravých fermentovaných salámech,uherácích je jen reklamní trik výrobců,aby měli velké odbyty svých výrobků

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.