Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fermentace potravin

Od: vanasi® odpovědí: 7 změna:

Prosím Vás,mě se občas dostane k svačině nějaká slanina ,je to Rakousko nebo Itálie,a je tam psáno,že výrobek je fermentovaný.Je to krájený velice slabě,ale připadá mi to jako syrový,tak to můžu jíst hned,a nebo je to na vaření a co je to ta fermentace?Díky moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a tam se to dočtete. V tom Vašem případě jde zřejmě o nevyuzený výrobek a takto je konzervován. Zdravím!

P.S. Jíst to můžete syrové, resp. hned.

bezpecnostpotravin.cz/...

doplněno 14.11.15 12:35:

koko - myslím, že by stačilo odpovědět na původní dotaz a nešířit zde (pochybnou) osvětu.

hodnocení

0x

Kvalitní trvanlivé salámy jsou též pouze fermentované.

koko*
hodnocení

0x

fermentovaná uzenina se jí hned.Bez vařeníJe to salám.Ale dost rakovinotvorná,ještě o trochu více než obyčejné uzeniny.Je jich plné regály v hypermarketech a přitom je to zdraví škodlivé.Všechny fermentované salámy

Co je na fermentaci rakovinotvorného?

doplněno 14.11.15 12:43:

Aha, takže ne kvalitní fermentované salámy, ale levné sanytrované. Ale o nich nebyla řeč.

koko*

samotný fermentovaný salám není zdraví škodlivý ale škodlivé jsou ty konzervační sajrajty,co pak do nich cpou při výrobě.Stejně jako u uzenin.Samý konzervant a svinstva.Stačí se kouknou na zadní stranu obalu

doplněno 14.11.15 12:32:

femina.cz/...

koko*

salám jako salám.Ještě jsem neviděl v obchodě fermentovaný salám,který by byl bez konzervantů a jiných sraček.

jejd

Navíc se do fermentovaných salámů musí dávat dusitany,aby uzrály.A dusitan je zdraví škodlivá látka.Takže ty kecy o zdravých fermentovaných salámech,uherácích je jen reklamní trik výrobců,aby měli velké odbyty svých výrobků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]