Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,Ukončila jsem prac.poměr ve zkušební době,31.7.,3.8.-mám neschopenku,dnesjsem dostala u lékaře -potvrzení o trv.prac.nschop.-kam jí poslat,,,?do bývalého zaměstnání,nebo správa soc,zabezpečení?děkuji J
Pošlete doklad na OSSZ, lístek na peníze zaměstnavatel nepotvrzuje. I ukončení můžete poslat rovnou na OSSZ. Nezapomeňte si přečíst druhou stranu lístku a doplnit datum, podpis a vyznačit, co je třeba. Je důležité, abyste doklad poslala na správnou okresní správu - podle sídla zaměstnavatele, protože marodíte v ochranné lhůtě.
Nschopenku pošlete zaměstnavateli,ale asi Vás nepotěším (bohužel- mě ale nespílejte -to pánům zákonodárcům - ti to vymysleli a sami mají půl roku nemocenskou plný plat a jaký plat()!),ale to by bylo na jinou a delší diskusi),prostě prvních 14 dnů PN nedostanete nic.
Protože už nejste zaměstnanec ,jak píšete a nenáleží Vám tedy náhrada mzdy ,tak se to teď jmenuje a jelikož Vám žádná mzda neušla ,není Vám tedy co nahrazovat.Pokud budete nemocná více jak 14 dní,tak od 15 dne se to jmenuje pět nemocenskáa vyplácí ji ČSSZ,o vše se musí postarat zaměstnavatel,ptž marodíte v OL.
Hm... tak vidím, že se nám asi podařilo tazatelku zmást... počátek nemoci už má za sebou, lístek na peníze vůbec nemusí přes zaměstnavatele jít - lidi to nosí přímo na správu od doktora, a konec neschopnosti, na ten by měl zam-tel potvrdit, že zam-nec začal pracovat dne... Ale paní má ukončený PP, čili zam-tel nemá co potvrdit. Na ELDP se nemoc v OL už neuvádí, pokud vznikla v 2009.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.