Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce ve výpovědní lhůtě

Od: vladan odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,dostala jsem v práci výpověď.Dle zákona mi náleží odstupné.Výpovědí lhůta mi končí 31.ledna 2016.Nyní jsem doma,jelikož pro mě nemají na ty dva měsíce práci .Takže budu ještě 2 měsíce pobírat plat.Už jsem si našla jinou práci s nástupem 1.12.2015.Ráda bych nastoupila,taková nabídka nejde odmítnout.Zajímalo by mě zda nepřijdu o to odstupné z bývalé práce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak podle mě může paní úplně klidně uzavřít pracovních poměrů kolik chce. Nikde není napsané, že každý může mít jen jeden pracovní poměr. Na odstupné z nynějšího zaměstnání může mít vliv pouze důvod rozvázání pracovního poměru, tedy pokud je to z důvodů uvedených v § 52 písm. a), b), c) nebo d), náleží odstupné, i kdyby paní mezitím pracovala nevím kde. Jenom se musí nový zaměstnavatel smířit s tím, že paní mu přinese potvrzení o zaměstnání až za měsíc, pokud by je chtěl.

A nemůže se stávající zaměstnavatel "rozhodnout", že práce pro paní na ty dva měsíce nakonec nějaká je, a ona nebude moct přijít, protože už má nové zaměstnání (a pracovní doby kolidují)? Nebude mít pak problém v tomto? Samozřejmě neznám povahu práce ani to, jestli je možné, že jí stávající zaměstnavatel zase zadá práci na nějakou dobu před termínem ukončení HPP, ale čistě hypoteticky?

slzicka*

Já se připojím k inžinýrce, podle mého názoru pracovní poměr uzavřít může. V každém případě bych nového zaměstnavatele o tomto informovala.

Zajimavé to bude se slevou na dani, tu odečte jen v jedné práci. Nebo ji neodečte nikde a po novém roce si to zůčtuje komplet sama.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud máte pracovní poměr do 31. ledna 2016 nejde dost dobře uzavřít druhý HPP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]