Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvá převod peněz z ČS do KB?

Od: kbacs odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se zeptat, mám úvěr a dobu splatnosti 16.Zajímalo by mě, když mám trvalý příkaz 13, teda zítra ráno by měli peníze odejít, zda je tam budou mít včas. Peníze odcházejí z České spořitelny do Komerční banky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro jednu splátku se toto dá použít jak správný předpoklad.

Všechny své splátky jsem ale zadával vždy min. o 4 dny dříve, než byla splatnost. První den odchází peníze, druhý den by reálně měly být na dalším účtu. Jenže pozor na víkend - odešlete v pátek, přijde to až v pondělí. Každá firma pak má systém upomínek, který může být nastaven i tak, že ráno tam nic není - tj. upomínka - splátka se připíše večer... a pak zbytečně voláte, co to má jako být za blbost, že už je zaplaceno...

doplněno 12.11.15 17:56:

Z pravidla každá splátková společnost má určitou "rezervu" pro připsání peněz. Jenže každá má také své podmínky v dané smlouvě - některé společnosti první dny prodlevy neřeší, některé vás upozorní sms, některé vám dají smluvní pokutu za prodlení. Pokud máte možnost vybrat hotovost a uhradit přímo jejich bance na pokladně, budete mít jistotu.

hodnocení

0x
Banka má na mezibankovní převod v rámci republiky 3 dny. Přes snahu vlády bankám tuto lhůtu zkrátit. Bohužel právě Česká tuhle lhůtu vždy využívá bezezbytku. Je to v tomhle směru snad nejhorší banka u nás.
kbacs1
hodnocení

A 3. pracovní dny nebo jak? Budou tam peníze v den splatnosti, tedy 16.? V bance mi řekli, že by to tam měli mít ještě zítra odpoledne a druhý bankovní poradce říkal zase v pondělí odpoledne. Teď mi jde o to, jestli v essoxu budu mít problém, když datum splatnosti je 16.11.2015 a peníze tam budou 16.11.2015, ale odpoledne.

sunset*

Pane totak, nestrašte tady, jsou na to také nějaké zákony. V národních převodech a SEPA (€)platbách platí pravidlo D+1, tedy přípis max. 1 pracovní den po odeslání. Takže v pátek odešle ČS peníze. KB obdrží přípis v průběhu pondělí a do konce pracovní doby musí být přípis zapsán u příjemce na účtu.

Nezažil jsem případ, kdy by to bylo jinak, zažil jsem spoustu případů, kdy se klient vymlouval na banku, ale platbu neodeslal včas...

Každopádně zde splátku stíháte úplně v pohodě.

Banka má ze zákona na vnitrostátní převod jeden pracovní den a v praxi se to dodržuje, podle mých zkušeností. Peníze odeslané v pátek budou u příjemce v pondělí.
(šestnáctého je stejně dopoledne jako odpoledne)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Psali, že včera byla Spořka prohlášena za nejlepší banku roku 2015. Asi je něco špatně. Včera byla výplata a kolegyně se zlobila, že jejich bankomat ji prachy ještě večer nedal. Mají to tak skoro pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]