Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, opatrně uchopíte klasickou a ostrou žiletku, kterou tlakem prstů zmáčknete do tvaru U. Potom opět opatrně tím vrcholem žiletky vyříznete z papíru písmo (ovšem, pouze vrstvu s písmem - neproříznout papír). Jde to, ale musí se to nacvičit. Zdravím!
doplněno 12.11.15 05:45:pletiplot - radíme, protože je zde takový dotaz. Jak toho tazatel využije je pouze spekulace.
Nebo nebudeme radit ani na dotaz ohledně nabroušení nože, protože se zřejmě ptá někdo, kdo chce někomu ostrým nožem ublížit? Takže, jedna věc je rada a druhá věc je to možné zneužití rady (ale, to zde nevíme).
Otázka moc jasná není, poněvadž nevíme, co je to za papír a do jaké míry má propiska zmizet. Jasně, bylo by ideální, papír potřít zmizíkem tak, aby propiska beze stopy zmizela. Ale i zmizík na obyčejný inkoust nechává fleky. Obávám se, že žádný zázrak na zaschlou propisku není. Jediné, o čem vím, že tím pouští zaschlá propiska, je brzdová kapalina (DOT4, jinou jsem nezkoušel). Ovšem zanechává na papíru ošklivé fleky. Pokud je brzdovky málo, je flek fialový, při lepším vyprání růžový nebo šedý. Možná, že mapu by šlo za mokra vypláchnout jinou kapalinou, ale obávám se, že rčení "papír snese všechno" tady neplatí a mechanicky by to už nevydržel.
Nerozumím, je na mysli, co bylo napsáno propiskou? Je na to jakýsi korektor, nebo jak to nazvat, lze to vygumovat. Poradil mi to jakýsik autoservis, k čemusi, možná k "převozce"..
Mimo dotaz, na vojně jsem našel prázdnou vycházkovou knížku, když jsem chtěl ven, tak jsem vymazal benzínem poslední data a nahradil vloženým dvojlistem s vlastním, záznamem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.