Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit propisku z papíru?

Od: propiska odpovědí: 18 změna:

Otázka je jasná :) Jak odstranit propisku z papíru?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, opatrně uchopíte klasickou a ostrou žiletku, kterou tlakem prstů zmáčknete do tvaru U. Potom opět opatrně tím vrcholem žiletky vyříznete z papíru písmo (ovšem, pouze vrstvu s písmem - neproříznout papír). Jde to, ale musí se to nacvičit. Zdravím!

doplněno 12.11.15 05:45:

pletiplot - radíme, protože je zde takový dotaz. Jak toho tazatel využije je pouze spekulace.

Nebo nebudeme radit ani na dotaz ohledně nabroušení nože, protože se zřejmě ptá někdo, kdo chce někomu ostrým nožem ublížit? Takže, jedna věc je rada a druhá věc je to možné zneužití rady (ale, to zde nevíme).

hodnocení

1x

Otázka moc jasná není, poněvadž nevíme, co je to za papír a do jaké míry má propiska zmizet. Jasně, bylo by ideální, papír potřít zmizíkem tak, aby propiska beze stopy zmizela. Ale i zmizík na obyčejný inkoust nechává fleky. Obávám se, že žádný zázrak na zaschlou propisku není. Jediné, o čem vím, že tím pouští zaschlá propiska, je brzdová kapalina (DOT4, jinou jsem nezkoušel). Ovšem zanechává na papíru ošklivé fleky. Pokud je brzdovky málo, je flek fialový, při lepším vyprání růžový nebo šedý. Možná, že mapu by šlo za mokra vypláchnout jinou kapalinou, ale obávám se, že rčení "papír snese všechno" tady neplatí a mechanicky by to už nevydržel.

hahanaj*
hodnocení

0x

to nejde- jedině překrýt korektorem... aspoň podle mě

hodnocení

0x

Vyškrabat, vydřít tvrdou gumou. Jinak nic.

buss
hodnocení

0x

Nerozumím, je na mysli, co bylo napsáno propiskou? Je na to jakýsi korektor, nebo jak to nazvat, lze to vygumovat. Poradil mi to jakýsik autoservis, k čemusi, možná k "převozce"..
Mimo dotaz, na vojně jsem našel prázdnou vycházkovou knížku, když jsem chtěl ven, tak jsem vymazal benzínem poslední data a nahradil vloženým dvojlistem s vlastním, záznamem.

joudic*
hodnocení

0x

ziletkou :) kolik petek jsem preskrabal na trojku apod :) ziletka se hodila i na vyrezavani stranky s poznamkou :)

michalskop

A učitelka si toho nevšimla?

hodnocení

0x

Jestli mě paměť neklame, jakousi "gumu na propisku" jsem skutečně někde viděl. Poptejte se v papírnictví.

joudic*

ta byla horsi nez ziletka, nic pro jemnou praci, clovek nemuze riskovat vyprask pouzitim neohrabaneho nastroje na jemnou chirurgickou praci :)

hodnocení

0x

Otázka je jasná, odpověď taky. NIJAK. Bez poškození papíru to zkrátka nejde.

jabraka*

Protože otázka je jasná,odpovím:Vezmu ji do ruky a odnesu ji.

JB

hodnocení

0x

Já nevím, že mu radíte. Chce falšovat nějakou listinu, upravit datum nebo tak něco.

sebod*

pletiplot. Kde, prosím, tazatel píše, že chce něco falšovat? Přehlédla jsem to. Děkuji.

jangrygar
hodnocení

0x

jednoduše vezmes tvrdou gumu a potom to vygumuješ

ale když tam jsou mezitím natištěné řadky tak ty to smaže taky.

hodnocení

0x

Lidi, ten dotaz je dva roky starý! Myslíte, že tazatel má ještě zájem?

ehm

No a co někomu se to ještě může hodit.. :D

ondras*

Mě to pomohlo teď... :DD

sitzu
hodnocení

0x
Kdyby se to ještě někomu hodilo: pokud to není uplně tenký papír, lze propisku vyškrabat měkkým pilníkem na nehty (zn. ne kovový) nebo jemným brusným papírem. Kniha z druhé ruky byla počmáraná a tohle mi pomohlo. Papír není nijak výrazně poškozený, na první i druhý pohled není vidu po propisce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]