Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, Matúši,
vy víte, že ta žena je sobecká a není schopna udržet vztah, že nechcete naletět, protože si ještě lížete rány z předchozího vztahu s hysterkou a uvažujete o takové ženě, s tím, že by se eventuálně dala změnit, případně se stane zázrak a zrovna s vámi jí to vydrží?
Neexistuje smůla na špatného partnera! Pokud někdo opakovaně sahá po poruchových partnerech, je to tím, že něco v nich ho přitahuje. Je jen na vás, jestli objevíte to, co vás k těmto ženám přitahuje a budete schopen to změnit, nebo si stále dokola budete nabíjet nos. K tomu můžete využít i psychoterapeuta, protože ne vždy je člověk schopen toto zkázonosné jednání vypozorovat sám na sobě.
Nemůžete do vztahu vstupovat s nárokem někoho měnit, ani na to nemáte právo. Musíte toho člověka akceptovat takového, jaký je, jinak pohoříte. Je to stejný omyl, jako některé ženy sedají na lep podvodníkům, vyžírkům, alkoholikům a narkomanům a doufají, že je napraví a oni se z lásky k nim změní. Nezmění. Ve 32 je to již hotová žena a pokud se změní, pak jedině stářím k horšímu.
Já myslím, že když vás to k nim táhne, umíte to naopak velice dobře. Dokonce tady jste to i pojmenoval, co vám vadí, jen si to nechcete připustit, protože přestože víte, že je tato žena pro vás krajně nevhodná, něčím vás stále fascinuje a lžete sám sobě do kapsy, že by se třeba dala změnit.
Je možné, že neuroticky opakujete nějaký starý vzorec chování z prvního vztahu, který jste měl. Psychoterapeut to s vámi rozebere a věřím, že tu kletbu zlomíte a přestanete stále točit stejnou chybu. Při neuróze se toto stává velmi často. Držím palce.
Myslím, že je nevyšší čas se vyléčit a užívat místo scén, trápení a ničení se konečně pěkný vztah s vyrovnanou ženskou, kdy budete jezdit na výlety, milovat se bez pronásledování a žárlení, plánovat budoucnost a vše to, co k normálnímu vztahu zralých lidí patří a jaký si zasloužíte. Tyhle ženské se ale nikomu nevnucují, nestrhávají na sebe pozornost ani chováním, ani dramatickými hábity, takže to chce výběr podle jiného klíče. ![]()
Sobecký člověk staví sám sebe vždy na první místo. To znamená, že sleduje jen své vlastní zájmy bez ohledu na druhé. Dobře poslouchejte, pokud budete s tou ženou komunikovat. Sobečtí lidé velmi často používají při komunikaci - já jsem, já mám, já chci..Prostě já..já..já..Myslím, že sobecký člověk se předělat nedá a vztah s takovým člověkem se stane dříve či později nespokojený. Ale to, co se povídá. nemusí být vždy pravda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.