Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení kartou v německu

Od: m86m® odpovědí: 11 změna:

ahoj rádci jezdíte také někdo nakupovat do německého kauflandu? Platíte kartou? Já pokaždé měním ve směnárně na eura abych měl na placení ale prý při platě kartou vychází výhodnější kurz protože odpadá prodej valut. Konkrétně mám Fio MasterCard. Účtují si nějaký poplatek za platbu a jak vychází kurz? Na pobočce nejsou schopni mi odpovědět...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

0x

Pokud na pobočce nejsou schopni odpovědět, tak bych změnila banku, přeci jen jim člověk svěřuje peníze a svěřit je někomu, kdo toto neví, je velkej hazard.

Já mám spořku a platit v zahraničí kartou mě příjde líp. Mám výhodnější kurz, má to tak většina bank.

hodnocení

0x

V Německu bývá potíž s tím, že často berou jen "německé" karty (i když nějaký Kaufland v pohraničí by to mohl mít nastavené přátelštěji). S kurzem těžko radit - jsou směnárny, kde se dá vyměnit hotovost s dobrým kurzem. Já používám v cizině kartu především proto, že se mi nechce nosit hotovost; kartu považuju za bezpečnější a pár korun kurzového rozdílu neřeším.

doplněno 10.11.15 14:03:

Platba u obchodníka je vždy bez poplatků (resp. provizi bance platí ten obchodník)

ctenar*

Aktualne.cz: Revoluce v německ/...

Novinky.cz: S kartami při pla/...

Na serveru Drazdany.info meli drive Nemci pro Cechy vysvetleni v cestine, proc karty nefungovaly.

doplněno 10.11.15 14:11:

Pro ty, kdo nevi, tak Drazdany jsou hlavni mesto Saska, coz je jediny (byvaly vychodo-) nemecky stat hranicici s CR. Drazdany jsou asi 30km od hranice.

hodnocení

0x
Zadal jsem do google \"platba kartou v zahraničí fio\" Bez uvozovek a druhý odkaz je Pdf ceník poplatků. V něm by podrobnosti měly být. Já narazil po chvilce prohlížení na zpoplatněný výběr z bankomatu v cizině ale platbu u obchodníka jsem zřejmě přehlídnul. Mám to jen na mobilu takže na počítači na to určitě budete vidět líp. Dal bych přímý link na ten ceník ale potvora mobil místo kopírování odkazu vyhodí dotaz na stažení souboru.

pppp
hodnocení

0x

Doporučuji "průzkum bojem". Bývaly doby, kdy v Německu některé obchody braly jen karty německé kartové asociace, některé obchody akceptovaly i karty mezinárodních asociací. Byly obchody, které braly i debetní karty, jiné obchody braly jen kreditní karty. Nemyslím si, že by v tom hrála roli poloha konkrétního obchodu z daného řetězce. Co se týká kurzu, tak při výměně peněz ve směnárně dostanete kurz valuty - prodej, při platbě kartou Vám banka strhne cizí měnu v kurzu devizy, což bývá výhodnější. Ostatně podívejte se na ty rozdíly ve směnárně.

stirecek*
hodnocení

0x

Já myslím, že najít ceník na stránkách fio zvládnete sám, ne? Na hlavní stránce najdete zároveň i aktuální devizové kurzy. Jednoduše řečeno, karta i její použití je zdarma a v zahraničí je akorát drahý výběr z bankomatu, proto je lepší platit kartou, protože je to zadara. Ale pokud seženete eura levněji než aktuální kurz deviza prodej, pak je lépe platit hotově. Pro ty, kdo mají levnější přístup k euru je lepší karta z equa banky, jelikož může mít běžný účet vedený kromě czk i v eurech a dolarech pouze s jednou kartou. Příklad - máte eura za 24, dolary za dvacku a pak touto kartou vesele platíte v evropě nebo us či v číně na aliexpresu a požadovaná měna se automaticky strhne bez konverze. Konverze proběhne jen v případě, že požadované měny není dostatek a bere se z czk účtu.

hodnocení

0x

Zdravím, jak je to prosím nyní? V příštím týdnu máme v plánu konkrétně navštívit Kaufland v Marienbergu, máte tam někdo zkušenosti s placením kartou (VISA). Díky.

V průběhu předloňského a loňského roku německé supermarkety a podobné obchody rozšířily možnosti placení kartou. Nyní se všude až na výjimky dá platit kartami Mastercard, Maestro, Visa, někdy i některými dalšími. Možnost placení je obvykle vylepena u vchodu do prodejny.

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že na bavorské straně hranic u Chebu, kam jezdíme nakupovat, jsem se v posledním cca půlroce nesetkal s tím, že bych nemohl zaplatit kartou Mastercard nebo Visa. Všechny obchody mají navíc bezkontaktní terminály.

čerstvá zkušenost ze soboty 10. 2. 18: Kaufland Marienberg - cestou jsem "na kafe" koupil eura u stánkaře za 25,50 Kč. V Kauflandu jsem platil kartou, po přepočtu za 25,90 kč. Karta MasterCard.

Jen doplním, že kurs Kč/€ je na spodní hranici kursu, ze nějž € prodávají české banky. Většina bank je ještě o několik haléřů i desítek haléřu dražší.

rk22
hodnocení

0x

Do německa nakupovat nejezdím. Mám to tam bohužel docela dost daleko. Pokud se nepletu tak platby kartou v zahraniči včetně Německa by u FIO měly být zdarma a nevím o žádné jiné bance která by to měla zpoplatněné. Je ale otázkou jestli někteří obchodníci nemají platbu kartou nějak zpoplatněnou což ale s bankou nemá nic společného. Pochybuji ale, že by tak velký obchodník jako je Kaufland platby kartou zpoplatňoval. Jinak já pro platby kartou v zahraničí nejvíce používám kartu od banky Creditas, protože ta má jedny z nejlepších kurzů mezi bankami v Česku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kurz eura

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]