Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj popis - kamarádství - kamarád/ka

Od: anonymous1999 odpovědí: 17 změna:

Ahoj, tedy k popisu mého problému.

Jsem 3. rok na škole, ale většina lidí ze třídy se mi nebaví. Po celé ty tři roky.

Myslím, že nejsem podrazák, že dokážu kamaráda podržet... Sice mám svoje mouchy, ale kdo je nemá...

Jsem dost stydlivý, pokud se dá to dá tak říct... Např. mám problém před nějakou holkou, která se mi třeba líbí mluvit, ale to s kamarádstvím nesouhlasí, to byl pouze příklad.

Říkají taky, že zapáchám, a to se pravidelně sprchuji... 1x za 2 dny v létě každý den. Používám deodorant popř. antiperspirant.

Holku jsem doteď neměl, za celej můj život se mi líbilo asi 5 holek, nikdy to nevyšlo (je mi 13 let)

Vážím: cca kolem 55kg

Měřím: cca 163cm

Myslím, že v tom by problém být neměl. Když se třeba s někým začnu povídat o tom, co bude dělat o víkendu, tak mi řekne co tě to zajímá apod..Takže v tom by mohl být taky problém, nevím jak začít nějakej rozhovor.

Asi jako kamaráda/kamarádku bych spíše bral kamaráda, ale ve třídě je vzhledem mírný nadprůměr (podle mě) hodná holka a chtěl bych navázat kamarádství. Jenomže nevím jak... aby taky neměla kecy... Ale hlavně nechci, aby si myslela že jí balím... Protože jako holku si jí nedokážu představit.

Ve třídě je jeden kluk, se kterým si docela rozumíme, jezdíme spolu tramvají, hrajeme hry přes skype atd... vše je v pohodě, ale ve škole se se mnou nebaví. Podle mě je to kvůli tomu, aby se mu třeba nesmáli, že se se mnou baví atd.. Prostě je odměřenej, ale ve škole... Třeba když chybí kluk, co s ním sedí, tak se ho zeptám, jestli si k němu mohu sednout, on je proti... tak nevím.

Díky za každé nápady

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, vezmu to popořadě:

Pokud je Ti třináct let, tak bys měl být asi tak v šesté nebo v sedmé třídě, je to tak? Pak tedy nerozumím, proč píšeš, že jsi na škole teprve tři roky, základní škola je přece povinná. Nebo snad chodíš do nějaké jiné školy?

Většinou je to tak, že se ve třídě vytvoří nějaké skupinky spolužáků, kteří si spolu mají co říci, a většinou je tam i někdo, kdo se prostě nějakým způsobem odlišuje - těch způsobů může být mnoho, například styl oblékání, celkový přístup, styl vyjadřování, a do kolektivu pak nezapadne a pak se to s ním táhne po celou dobu. Spolužáci ve skupinkách se baví mezi sebou a nikoho jiného nepotřebují. To je asi právě Tvůj případ.

Kluk, který s Tebou jezdí tramvají, s Tebou zřejmě vnitřně sympatizuje, ale jelikož moc třídy je velká a on kamarádí zřejmě i s ostatními či má dobrou pozici vě třídě, nechce si logicky pohoršit a tak k Tobě přistupuje tak, jak se mu to zrovna hodí - ve třídě dělá, jako by Tě neznal, aby vyjádřil souhlas s ostatními a neměl i on problémy, ale pokud jste sami, tak už je přístupnější. Buď rád alespoň za to.

Zkus si třeba i s pomocí daného kamaráda zjistit, v čem děláš asi chybu, že Tě ostatní neberou, v čem se lišíš. Tvůj spolužák by o tom mohl mít přehled.

Pokud Ti Tví spolužáci připomínají, že zapácháš, tak to může buď hraničit už se šikanou, že na Tobě hledají něco, co by zkritizovali a tím pádem srazili Tvou hrdost, což je přirozený přístup, nebo Tě naopak taktně chtějí upozornit na to, že se asi nadměrně potíš, takové problémy má hodně lidí a určitě je lepší, když si to lidé mezi sebou řeknou. Ale v Tvém případě bych se přikláněl spíše k té první variantě, nicméně neznám situaci ve třídě a mohu soudit podle toho, co jsi napsal.

To, že jsi ve 13 letech neměl a nechodil se žádnou holkou, bych vůbec neřešil, na holky máš ještě moře času ve svém věku. Pokud se někdo ve třídě nějakou holkou či zkušenostmi chlubí, tak věz, že sám má většinou máslo na hlavě a raději si vše vymyslí, aby nevybočoval.

Pokud chceš nějakou holku získat, musíš se také chopit sám iniciativy. Pokud chceš kamarádit se spolužačkou, tak to je velmi jednoduché - zkus ji třeba požádat o sešit s tím, že sis Ti něco chybí a potřebuješ si to dopsat, nebo chceš poradit s úkolem či si jej jenom zkontrolovat a pak se můžeš ptát na nějaká neutrální témata.

namyslenecek*
hodnocení

0x

1 za dva dny?to se mi teda zda byt nedostatecnou hygienou...kdyz cely den se potis a pak se vysprchujes az na dalsi den?to se mi zda byt oprvadu nedostacujici...jinak kdyz se s tim klukem dokazes lip bavit pres internet nezkousel jsi treba i s ostatnimi navazat kontakt spis pres ten skype nebo facebook?treba to bude jednodussi.Jinak tim, ze jsi 3 roky na skole jsi asi myslel to, ze jsi prestoupil na novou skolu?malo kdo se zaradi do kolektivu, ktery je uz vytvoreny...a kdyz jsi stydlivy tak je to docela bez sance.

anonymous1999
hodnocení

Ne. Chodím na gymnázium, jakoby do tercie. Ohledně té hygieny, většinou 1x denně, občas 2x denně, když třeba nesportuju, nebo tak. Nejvíc to dává jeden kluk najevo, neustále to vytahuje, třeba fuj já se ho dotknul. Předtím to dělalo více lidí, ale teď to opadlo a dělá to jenom on + nějaký jeho kamarádi. Co mám udělat,a by mi dal pokoj?

anonymous1999
hodnocení

Dneska zase.. Jenom on.

namyslenecek*

Tak ja nevim...vi o tom nekdo, ze te ve tride sikanujou?myslim rodice,ucitele?my jsme si kdysi davno s klukama taky delali srandu z jednoho kluka nejak v te 7-8 tride no...pak jsme z toho vyrostli...a musim rict ze nejlepsi zpusob je asi ignorace proste toho dannyho cloveka ignoruj a nevsimej si jeho urazek, casem ho to omrzi.

anonymous1999
hodnocení

Neví.

Jako že jako by nic neříkal? On je třeba metr odemě a fuuuj je tu (jméno)

namyslenecek*

Tak to nekomu rekni.Rodicum nebo tridni ucitelce proste aby se to zaclo resit.Jo ja vim, ze je to tezky si nekoho nevsimat kdyz te ponizuje ale tak jiny vychodisko tu neni kdyby jsi na to zacal nejak negativne reagovat tak se na tebe jedine vsichni sesypou a budou z toho mit jeste vetsi legraci takze v tehle situaci je nejlepsi ho ignorovat proste si rekni, ze ti za to nestoji, ze jsi nad nim a ze je to debil.Casem ho to stejne prejde.

doplněno 23.11.12 18:06:

:-/ tak jiny navrhy nemam...budes to proste muset pretrpet.

doplněno 23.11.12 21:54:

sebevrazda?kvuli tomu,ze ti nekdo neodepisuje na fb?a nezkousel jsis najit pratele mimo skolu?treba na nakym krouzku nebo v nakym sportu?

anonymous1999
hodnocení

To nemůžu říct učitelce, ani rodičům... To by bylo trapný brr... úplně se mi dělá husí kůže..

anonymous1999
hodnocení

Tkaže říkáš ignorovat? A s tím, abych si našel nějaké kámoše? :/

martinaa*
hodnocení

0x

1x za dva dny je málo. Sprchuj se každý večer, jinak ze sebe pot nesmyješ. A že se potíš, i když nesportuješ, to snad nemusím říkat:)

Používáš vůni? Deodorant je k ničemu, ten pach pouze překryje, používej ten antiperspirant a pak nějakou pěknou vůni. Oblékej se čistě a pak nebudou mít kluci důvod mít blbé řeči.

Pokud to opakuje jen jeden, možná ví, že se bojíš něco říct, tak si dovoluje. Až s tím zase začne, podívej se mu očí a klidně řekni "jo, to už jsme slyšeli", nebo "opakuješ se, frajere". Možná, když uvidí, že se umíš bránit, nechá toho.

A k tomu "kamarádovi"... vím, že je lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše, ale já byc takového srábka, co ve škole dělá, jak mě nezná a jak se spolu nebavíme, nechtěla. Je to faleš, a ta do kamarádství nepatří.

anonymous1999
hodnocení

A ta vůně je deodorant? takže to mám kobinovat nebo co?

anonymous1999
hodnocení

JInak, ten kluk o mě mluví jenom on... Ale jinak se se mnou skoro nikdo nebaví, a teď když jsem někomu zkoušel napsat ignoruje

anonymous1999
hodnocení

čÍM víc to řeším, tím víc jsem z toho na dně... :(Napadla mě i sebevražda, zní to hrozně, i mě se dělá husí kůže a nechci. Ale už mě to taky napadlo..

Prostě komukoliv napíšu, neodepíše na FB se ukáže zobrazeno a nic..

Fakt už nevím... :(

anonymous1999
hodnocení

To mě taky napadlo, jenomže jsme se přestěhovali cca 2 rok zpátky do nového města.. A skoro nikoho tu neznám.

jirkak*
hodnocení

0x

Kámo, vidím že jsi na tom opravdu, ale opravdu mizerně a nelíbí se mi, že ze sebe děláš slabocha. To, že ses nově přistěhoval do města není takový problém. Máš šanci poznat nové lidí, nejen ty ze své třídy. Je v tobě velkej problém, ale dám ti jednu radu. Záleží jen na tobě jak si to vezmeš k srdci. Určitě se musíš změnit, musíš být větší frajer. Měl bys začít číst nějakou motivační četbu. Jako první bych doporučil shlédnout film Tajemství (The secret). Na Youtube ho najdeš v češtině. To by tě mělo trochu nakopnout, pokud to opravdu chceš. Pak už další knihy a články, na kterých je internetu dost. Někdo může říkat, že to nejde. Ale když budeš tomu VĚŘIT, tak to opravdu pujde. Znám takové jedince, co se změnili a celkem rychle. Hodně štěstí ;)

anonymous1999
hodnocení

Zkusím to zítra.. Dám vědět a děkuju

anonymous1999
hodnocení

Nevím, co si o tom mám myslet. Asi tomu můj mozek věří, ale má někdo podobnou zkušenost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]