Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to snad jen zvyk?

Od: mončulka odpovědí: 12 změna:
S mým přítelem jsem rok a půl.. Když jsme se potkali, nevěděla jsem co je to sex přímo a spousty dalších věcí jsem objevila až s ním.. Prvních čtrnáct dní bylo bez problémů, pak jsem začala objevovat jeho lži..Kde bral stále peníze?Říkal, že má zkrtáka bohatýho tátu..Bydlí tady v Praze ve velkym bytě, kam mě ale nikdy nechtěl vzít..V té době mu bylo 18 a mě stále říkal, že je mu 19.. Jenom samé lži.. Chtěla jsem to po měsíci s ním ukončit, nenávidim lhaní, nenáviděla jsem jeho.. On mi pak řekl, že mi lhal proto, aby mě neztratil, že si myslel, že když mi řekne pravdu, že neměl kde bydlet, že ted bydlí u kamarádu a tak, že nemá peníze, že ho zkrátka nebudu chtít.. Nerozešla jsem se s ním, pár dní to bylo krásný a pak začal nový problém.. Začala jsem zjištovat další věc, s kterou jsem tenkrát ještě neměla žádnou zkušenost.. Drogy.. Bydlel u kamarádů, kteří brali, ted ale nemluvím o perníku ale jne o hulení, o perníku kdybych věděla už nazačátku, nepouštím se do toho..kdykoliv jsem za nim přišla, jen ležel rozvalenej na sedačce, když jsem chtěla bay mě vyprovodil domů, nešel, ani nevztal, jak byl zhulenej, kamaradi me pak utišovali, že ej to magor zhulenej, že za to nemůže..probrečela jsem kvůli němu strašně moc nocí a vůbec dnů.. A ono se to stále opakovalo, nechodil na rande, nepřišel ke mně, jenom ja za nim a sama i zpátky.. Myslela jsem, že se zblásnil, nevim proč jsem ho nenechala v té době, nevim, a je mi to možná ted líto..? Pak přišlo naše první milování, můj první sex.. Neodhrálo se to ani trošku jak jsem si představovala.. Nepečoval o mě, vlastně jsem se odpanila sama, protože jsme byla na něm..Později jsem dokonce zjistila, že byl na dojezdu..Jenže já v tý době byla naivní holka, hodná, nezkušená, která nikdy nezkusila drogu a ani se s ní do té doby nesetkala.. Jenže tím, jak jsem se s ním vyspala se mi vztah k němu změnil, měla jsem ho více ráda a potřebovala jsem s nim být, jo, trošku se to změnilo..Taky proto, že sjem začala hulit s ním.. A náš vztah se lepšil.. Jenže po týdnu krásným a po týdnu našeho společného prvního milování to zase odeznělo..Sice už jsem s nim i hulila ale on se mnou fakt hnusně zacházel..Ted jsem s nim rok a půl.. Nikdy jsem ho nepodvedla..On je hrozně žárlivý, nemůžu chodit s kamarádkama na kafe, protože si myslí, že ho hned podvádim, jsme jenom sále spolu a tím je náš vztah horší, není dne, kdy bychom se nehádali, hádáme se i kvůli tomu, že třeba otevřel okno, řeknu at ho zavře, on že ho otevře a už to jede.. JSem mladá, 17let a už si myslim, že jsem si zakusila ve zvtahu hodně..Je to s nim krásný, ale i hodně bolestivý, chtěla sjem se s ním několkrát rozejít, ale vždycky to dopadlo tak, že jsem zase spolu a chovali jsme se k sobě pár dní hezky a pak? Zase všechno nanovo..Nejspíš i vím, co mi napíšete.. At ho nechám, že takovýhle vztah nemá cenu, že jsem mladá, musím zkusit ješte více partnerů(třeba), že nemám zapotřebí se takhle trápit a ještě navíc, když bere drogy..Ale abyste mi rozumněli..On bere drogy jen tak jako že na náladu, neni závislej a třeba i měsíc si nic nedá, ostatně je to zlepšovač nálady, i když zbytečenej..Ale o drogy tu nejde..Jsme už na sebe dost navyklí, možná už jako brácha se setrou, snažim se mu navrhnout, abychom šli večer každý se svýma kamarádama..Já bych tak ráda šla, ale abych pravdu řekla, bojím se, aby se nezfetoval..Jinak bych to brala..Musíme chodit někam mezi lidi.. Je to dost hloupé. že to píšu, sama moc dobře vím na všechno odpovědi, ale spíš chci vědět váš názor..Zkušenost..?ještě něco, nevím, jestli ho miluji, i když asi jo, protoze pri kazdem jakoby rozhocu se k nemu musim vratit protoze mi chybi, i on se vraci, protoze me pry miluje..Jenze se mi zda, že je to ze zvyku?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sougirl*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahoj Mončulko,

no,velice jsi se rozepsala...

Na chvíli jsem zavřela oči a uviděla sebe v 16-i jako naivní holku s klukem,kterýho ho jsem tak milovala...

Byla to první láska,která trvala 2 roky...

Ze začátku bylo všechno tak perfektní:chodli jsme na procházky,blbli spolu,byli na sebe tak milý,pořád se pusinkovali a vodili za ruce...

Pak přišlo první milování...Moc se snažil,aby bylo krásné a já přesto později doma plakala a ani nevěděla proč...

Já chodila do školy,on si hledal práci.

Hned po škole jsem jezdila domů,kde mě čekal...Ko by takového kluka nechtěl?

Všechno bylo tak krásný a vypadalo na celý život:)

Pak přišlo období,kdy jsem zjišťoval,že se mi vzdálily kamarádky...

Už mi nevolaly a neplánovaly se mnou...

Vyměnila jsem je za"trávu",kterou mi dával...

Po roce se náš vztah změnil na to,že jsme jezdili na víkendy k němu,kde nikdo nebyl..

A jak jsme je trávili?

Zahulili jsme si,on koukal na TV a já si četla časopisy a učila se...

Tak to bylo pořád...každý víkend...

Ale mně to nevadilo...trochu,ale milovala jsem ho a myslela jsem si,že je každý takový vztah...

Po dalším půl roce se to změnilo...

Zkusila jsem od něj"perník"

jj,ze začátku to bylo fajn...

Zase se ten vztah něčím změnil a nebyl to takový stereotyp...

Pak nastalo období,kdy jsem chtěla být občas se svými přáteli...

Žárlil a zakázal mi to...Možná se bál,že si uvědomím,jak žiji v uzavřeným světě...

Začala jsem to dělat natruc...

Vyhrožoval,nadával a někdy přilítla facka...jjty drogy...

Pak mi sliboval,jak se to nestane,jak mě miluje...

Myslela jsem si,že ho změním...Nestalo se to a já to ukončila...

Moc ten rozchod bolel...ˇvždyť byl první se vším.Byl tak blízký a já si ho nedokázala představit s někým jiným...

Přebolelo to!

Nyní se na to koukám postupem času a asi i dospěle...

Občas ho potkám...Nezměnil se,je pořád stejný a přesto v mým očích někdo jiný...

Někdo,s kým bych nemohla chodit,mít děti,strávit život...

Jenže jsem byla mladá a nevěděla,že to všechno může být jiné a krásné...

Takže moje rada je opravdu taková,jakou čekáš:(

Promiň,ale měla by jsi se s ním rozejít.

Vím,že si říkáš,že nikdo nemůže vědět,jaký je...jen ty.

Jak jste si blízcí a nemůžeš to zahodit,jste spolu přeci tak dlouho,ale věř mi,že když to uděláš,spadne z tebe obrovský balvan...

Za pár let ho uvidíš s jinýma očima a budeš se tomu jen smát...

Já přeji dostatek síly,aby jsi to dokázala udělat.

Byla bych velice ráda,kdyby jsi se mi ozvala,jak to dopadlo!

PS:Víš,možná bych ti měla poradit,ať si s ním promluvíš a domluvíš mu...

Ale on se ti jen vysměje a bude se s tebou hádat-znám to:(

Tak HODNĚ ŠTĚSTÍ!

mončulka
mocmoc děkujinkuju, to co jsi napsala jsou uplně moje slova, i s tim perníkem i s tim vyhulovánim a i s tim ztrácením kamarádů..Proč jsem je ztrácela?Protože všichni hned věděli, že budu s nim a tak se ani nepokoušeli zavolat, kdyz sjem zavolala ja, rekli ze uz neco maji, ze necekali ze zavolam..dekuji dekuji dekuji, otevrelo mi to trosku vic oci a jsem rada, ze nejsem sama co si to zazila..nejsme skodoliba, ale snad jsi pochopila jak to myslim.. Nová zpráva je, že jsem to s ním asi před hodinkou ukončila, krátce po tom, co jsem sem vložila příspěvek, tím jak jsem si to napsala jsem si to pořádně uvědomila..A ono to není všechno, je tam mnohem mnohem víc hroznejch věcí, který sjem snad radši nenapsala, nebo jsem si to nechtela pripominat.. Děkuji, že mi přišel mejlíkem odkaz na tuhle stranku, ja se tu vypsala, protoze nemam kamaradku ktery bych to povidala, bud je daleko, nebo uz me ,,nezna".. Jen se bojim, že se to všechno dá dohromady, myslim, ze na nej nikdy nezapomen a popravdě je mi do pláče..ne je mi, ale já pláču a skoro ani nevidim na klavesnici..No nic, děkuji za odpověd i za tuhle stránku, snad se mi tak bude žít lépe, i když určitě měsíc to bude děs..:(
marie*
Mončulko, bude to pro Tebe asi moc těžký, když budeš sama, ale udělala jsi dobré rozhodnutí. Myslím si, že tenhle vztah by neměl žádnou budoucnost, bylo by to stále horší.Určitě si zasloužíš něco jiného. Věřím tomu, že na to budeš vzpomínat celý život i když se říká, že čas je milosrdný.Moc Ti držím palce, aby jsi našla novou lásku, takovou, která pro Tebe bude radostí a štěstím a ne jenom bolestí.ˇZivot žiješ jenom jeden, nedej si ho kazit, je jenom Tvůj a žij ho naplno a podle Tvých představ!Držím Ti palce a ozvi se jak to přežíváš!*srdce*
hanik*
Mončulko, myslím, že ses rozhodla opravdu správně! Přeju Ti hodně síly, aby si překonala těžké období. Uvidíš, že to zvládneš a až se zpětně na ten vztah podíváš, zjistíš, že to bylo to jediné, dobré pro Tebe co si mohla udělat. Znám to, věř mi, nemá cenu zsůtávat v takovýchto vztazích. Určitě potkáš muže, pro kterého budeš královnou a taky si Tě tak bude hýčkat. Drž se!
sougirl*

Jsem na tebe opravdu moc hrdá,že jsi to zvládla!

Asi se ti začal omlouvat atd...

Hlavně ho neber vážně...

Zabav se jinak...ono to půjde...

PS:Klidně dál informuj

mončulka

Jsem hloupá, včera jsem se mu ozvala nejdrive mi to nezvedal, pak zvedl a rekl, ze nemuze, ze je na dne, ze jsem mu ublizila..Ja a ublizila?Nerikam, ze nejsem dokonala, mam svoje chyby, jo rvala jsme na nej uz kvuli picovine, ale porad to neni to, co mi delal on..

TEd mi napsal, ze by se chtel stavit, tulit se ke mne ale ze se toho boji a ze se to boji dat znova dohromady, protoze by to asi zase pozdeji skoncilo a bolelo by ho to jeste vic..

Je mi z toho do breku..*bzum*

marie*
Mončulko, musíš si nejdříve sama uvědomit co chceš! Pakliže Tě vyhovuje co bylo v minulosti, tak se klidně vrat zpátky, ale myslím si, že Tě to docela bralo dech, jinak by jsi sem nepsala. Zkus si dát trochu delší pauzu a pak se na to budeš dívat jinak, já vím , že se to dobře radí, jinak se dělá...ale myslím si holčičko, že bys byla ještě víc neštastná, takový člověk se nezmění. Jestli Tě můžu radit vydrž. A hlavně si uvědom, ŽE TY JSI NIKOMU NEUBLÍŽILA . Chce to jít někam ven, i když prší, koupit si něco pro radost, nějakou maličkost a radovat se z toho, že jsi mladá, pěkná a zdravá holčina a nenech si kazit život, věř mi, nikdo za to nestojí.
mončulka

Jasný, musim bejt silná a hlavně mu nepsat a nevolat!:)

marie*
Vydrž, držím palce!*frajer*

darkmaster
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ukonči to. Je to neperspektivní vztah.
DarkMaster

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahojky souhlasím z DAKMASTER, má naprostu pravdu, myslím si že jsi ještě moc mladá, a n

eskušená, musíš si dávat moc pozor ským jsi, nejdříve musíš dobře toho člověka poznat,neupínej se na nikoho měj ho jako kamaráda přítele, musíš poznat jak stebou jedná jakou má povahu,jesli si spolu rozumíte, to vše musí ladit jinak budeš pořád padat dolů,přejí ti mnoho štěstí určitě najdeš toho pravého,SO.*srdce*:)

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Moje rada je odejít a nikdy se s ním nesejít.Chytil se špatný party a jen kdyby Tě měl rád a vážil si Tvé tolerance tak by se choval líp.A vztah,kde máš strach a stále nějaké starosti nemá pro Tebe perspektivu.Tvůj jako kamarád se nezlepší a hlavně nedej na jeho prosby,že budu líp.Nesmíš před ním couvnout a poddat se mu.Mohl by Ti i jednou ublížit/sfetovanej neví co dělá/.Přeju Ti vše nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]