Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze takto vrátit zboží?

Od: monte odpovědí: 10 změna:

Prosím někoho fundovaného v současném, platném obchodním zákoníku. Když koupím nějaké zboží, rozdělám obal a následně zjistím, že výrobek nesplňuje mé očekávání, mohu ho vrátit a dostat zpět peníze i když je obal porušený? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

Záleží jaký výrobek, z hygienických důvodů nejde vrátit třeba holící strojek...

monte
hodnocení

Jedná se o venkovní, bezdrátový zvonek v hodnotě cca 500Kč.

hodnocení

0x

Pokud byl zakoupen v eshopu, tak ano, s určitými výjimkami.

monte
09.11.15 18:03
hodnocení

S jakými?

Software, datové nosiče (pokud uživatel neporušil obal), noviny a časopisy, zboží vyrobené nebo upravené podle přání zákazníka, zboží podléhající rychlé zkáze, opotřebení nebo zastarání. Překvapivě ty higienické podmínky tam nejsou. Pokud jde o zvonek, tak tam je to v pohodě. Podstatný je ale čas, můžete to vrátit jen do 14 dnů od zakoupení.

netshopper.cz/...

monte
hodnocení

Tak děkuji za odpověď

buss
hodnocení

0x

Bez porušení obalu se na výrobek nedostanu, dokonce ho mohu použít a zjistím, že nevyhovuje. Jak přes obal vím, co tam vlastně je, zda mi to zboží vyhovuje, splňuje očekávání, nechám si ho bez vyzkoušení? Přečtetě si v OZ, když se o něm zmiňujete, Zvláštní ustanovení o závazcích ze smluv uzavíraných distančním způsobem a zvl. kdy spotřebitel nemůže odstoupit od smlouvy a jste doma. Možná i zákon o ochraně spotřebitele. Ještě jste neslyšel o lidech, co zboží vesele používají a ve lhůtě vrátí?

monte
hodnocení

Slyšel jsem o lidech, kteří kupují nejlevnější nářadí třeba v Lidlu, dva roky tomu dávaj čouda a před koncem záruky jdou reklamovat a většinou dotanou nové zboží. Ovšem podotýkám, že moje filosofie tohle není. Já si zaplatím kvalitní, drahé nářadí s tím, že mi dlouho vydrží.

S tím zvonkem to potřebuji kvůli dosahu od brány. Nerad bych měl zvonek za 500Kč jen na parádu.

yourlady*
hodnocení

0x

Ze zakona muzete vratit zboui kpupene v eshopu do 14 dni i v porusenem obalu,ovsem zbozi nepouzite.V kamennem obchode vracet nemuzete,jen pokud by ho obchod v dobre vuli vzal zpet - ale nevezme s porusenym obalem,uz ho neproda.

Musí vzít i zboží použité, ale nevrací pak plnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]