Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angína? možná

Od: quidoqa odpovědí: 7 změna:

Ahoj nikdy se mi to nestalo ale najednou mám na pravé mandli velkou bílou tečku a mám z toho blbý pocit, nevíte co to je? Info bolí mě trochu v krku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerez
hodnocení

1x

Je mi osmnáct a na hnisavou angínu trpím několikrát do roka (doktoři je chtějí vytrhnout a po těch letech asi k tomu opravdu svolím)... ted naposledy jsem měl angínu před 2 týdny a ehjle... příznaky mononukleózy a jaterní testy to potvrdily... půl roku v pr... včetně vánoc, silvestra, narozenin a maturitáku

ria*
hodnocení

0x

Určitě, bude se to horšit doktor a antibiotika.. jen to přečtení a už mám pocit, že jsem nemocná.. :)..

hodnocení

0x

dejte si cibulový zábal na krk a pijte cibulovou šťávu. jednu větší cibuli nakrájíme na kolečka, vyskládáme na čistý kapesník, připlácneme na krk a převážeme šálou; nechte to tak několik hodin něbo na noc. Obyčejně to má takovou sílu, že bolest zmizí (cibule je výborné přírodní antibiotikum - díky ní jsem umělá antibiotika v životě nepotřeboval!) - a pokud ne (tedy pokud je angína obzvlášť silná), stačí druhý den krk umýt a proces zopakovat.
100% účinnost, 100% přírodní, co víc si přát. Pro zvýšení pravděpodobnosti úspěchu lze ještě vzít dvě větší cibule, nakrájet na kostičky, dát do misky, prosypat cukrem a přiklopit víkem: za několik hodin cibule pustí šťávu, kterou je dobré ob několik hodin pravidelně pít. Nic moc dobrého, ale opět účinnost zaručena.

Cibuli každý nemůže. Já zrovna ne. Ani česnek. Mně pomůžou šalvějové pastilky. Dobré jsou od Dr. Maxe a Strepfen.

doplněno 09.11.15 15:06:

Už jak jsem četla o té cibuli, se mi dělalo nevolno. Jednou mi bylo strašně zle právě po cibuli.

pohanka*

Též je pomůže tvarohový zábal. A též je vynikající zkombinovat tvaroh s pokrájenou cibulí. Dopručuje se spíše netučný tvaroh a já používám ten ve staniolu, je hutnější.

krasula
hodnocení

0x

Angina = zánět mandlí. To bílé na mandlích jsou nejspíš tzv. čepy. Mandle "střeží" vstup do těla. V nich "válčí" bílé krvinky proti bacilům. Někdo zvládá boj bez teplot, někdo čep i vyplivne. Ale většinou tam sedí a signalizuje Tvou sníženou obranyschopnost. Rychle začni zdravě jíst / zelenina, ovoce, celozrnné pečivo.../, dostatečně pít,hodně spát, neprochladnout, nekouřit, odpočívat, slupnout nějaký ten B a C vitamin. Mandle se potírá nebo sprejuje růzými přípravky s jodem nebo Stopanginem. To i kloktadla Ti dají v lékárně. Dobré jsou cucací pastilky s propolisem, Tantum Verde a Panthenol. Kdyby se to rychle horšilo a kdyby se přidala horečka, tak k doktorovi. Někdo doporučuje omezit mléčné výrobky a cukr.

rv*
hodnocení

0x

Třeba je to něco takového (nevím, jestli to má český název)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]