Nejste přihlášen/a.
Již nějaký rok...Už nevím, co s tím. Samozřejmě jsem s ním o tom mluvila mnohokrát, ale stav je stále stejný. Dcerám se věnuje denně a soustředěně, mě velice výjimečně. Někdo by jej pochválil za to, jak je skvělý táta (to se moc nevidí). Jenže je zdravé, že můj muž miluje víc své dcery než mě? Ještěže je také miluji, jinak bych je musela nenávidět...Manželův postoj mě velmi zraňuje, říká mi tím, že nejsem pro něj tolik důležitá. Čím dál více jdu já bokem, už se téměř ani nenamáhá řešit naše krize. Někdy mám pocit, že mě "trpí", protože mě naše dcery přirozeně mají rády. Přijdu si jak služka, necítím se milovaná. Naše (tedy spíš moje) krize narůstají na intenzitě, ale na rozvod prostě nemám. Jak to psychicky zvládnout dál? Dá se nějak vedle sebe kvůli dětem žít jako kamarádi? Podaří se mi nějak zatvrdit srdce vůči manželově lhostejnosti? Ne, že by měl nenáviděl, to ne - jen mě prostě už moc nemiluje. To já cítím neopětovanou lásku, proto lítám mezi pocity lásky a nenávistí vůči manželovi, že mě už nemá rád. Dříve jsme se velmi milovali, ale přišly problémy a láska se v manželovi přesunula k dcerám , pro mě ji už mnoho nezbývá. Žádná nevěra nebo tak, to ne, to vím jistě.
Žádná nevěra nebo tak, to ne, to vím jistě.
Nikdy neříkejte NIKDY. A když to tak vezmete - proč ne? Proč si nezpříjemnit soužití s manželem (tedy s kamarádem)? Lásku nelze vynutit, takže se musíte spokojit se svými činy. Rozvod nechcete - přítele nechcete - nanžela nepředěláte = víte co chcete?
Co tak ze začátku se více o sebe starat, pečovat, nové hadříky a pravidelné večerní odchody alespoň 3 x týdně. I kdyby jste měla chodit sama na jeden a tentýž film. Vyčkejte reakci manžela a pak se zařiďte dle svého uvážení.
Pokud jste o tomto s manželem mluvila, pak Vám jistě také řekl i to, proč se jeho city k Vám změnily. Nebo proč Vám je nedává najevo. Lidé spolu zůstávají v manželství z různých důvodů. Dokud to vyhovuje oběma stranám, necítí potřebu svůj život měnit. Pokud manželský život nevyhovuje některému z partnerů, začne to dříve či později řešit rozchodem a novým vztahem. Pokud chcete v manželství setrvat a cítíte se manželem být zanedbávána, najděte si koníčky kterými vyplníte svůj čas a u kterých se odreagujete. Je jen na Vás jak dlouho vydržíte žít vedle partnera, který Vás nemiluje. Po lásce evidentně toužíte a chybí Vám...
Jste moc obecná. Píšete o Vašich krizích ale není jasné jakých vlastně. Píšete, že manžel má moc rád dcery, což je možné interpretovat tak, že je má rád zcela normálně a jenom Vás už tolik nemá a tak je to prostě jen kontrastní a nic víc. Je docela běžné, že vztahy chladnou, jsou vlažnější a více kamarádské..lidé se sobě prostě "okoukají" ale je to vážně tak velký problém? Není to prostě jen přirozrný stav, pokud konstatujete, že manžel je vám jistě věrný? Já si nedokážu představit, že bych neměl rád matku svých dcer. Dost dobře si to nedokáži představit. To byste mi musela vážně hodně.. ale hodně lézt z nějakého důvodu na nervy. Lidé dnes vše řeší rozvody a odtud rozvodovost 50%. Mají pocit, že když láska nevypadá jako z braků z juesej, potom je něco špatně. Je to tak správně?
Souhlasím s Uskou. Věnujte se více sobě, i když Vám ten druhý vedle Vás bude chybět.
Zamyslete se, jestli ten Váš manžel toužil po dětech a zvláště po dcerách. Vy jste mu splnila jeho sen. Dcery jsou jeho priorita a Vy jste na druhé koleji. Někdy se tomu říká opičí láska. Vy musíte fungovat jako vyvažující prvek, stojící oběma nohama na zemi a hlavně nemít na dívky nepřiměřené nároky. Ona te všeobjímající otcova láska může také začít dusit. Nebojte, děvčata si k Vám jistě najdou v dospívání svoji cestu, jenom si ji nyní neuzavřete vzájemnými hádkami a výčitky /s otcem dcer/.
Uvědomte si, že právě pro Vás bude jejich dospívání a první milostné vztahy asi o hodně lehčí, na rozdíl od vašeho manžela. Umíte si představit, až se děvčata zamilují, a přivedou své mládence do rodiny? Jestli vůbec budou moci?
Jak bude manžel žárlit, zakazovat, hlídat, trápit se? Možná, že nyní se trápíte Vy, ale v budoucnu tímto obdobím Vy proplujete lehčeji a snáze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.