Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodávání věcí na aukru

Od: sef* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, před časem jsem dostal takový nápad. Napadlo mě, že bych si mohl něco přividělat tím způsobem, že bych nakoupil nějaké zboží, ne moc třeba 10 kusů, a potom bych to s alespon nějakým ziskem na aukru prodal. Je to vůbec možné bez toho, aby mě potom popotahovali nějaký úřady, celníci a tak podobně? Ajestli to možé je, tak jaké jsou omezení, např. v kusech zboží, nebo ceně? Nechci se do něčeho pouštět když nevím jestli je něco takového vůbec legální.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

tohle zkusil náš mladej. Na aukru koupil fotoaparát a pak ho dal do další aukce a docela dost si vydělal. Koupil jiný fotoaparát a dal ho do další aukce a nechal na něm gatě.

Proto vám radím : Raději při obchodování na Aukru se ziskem moc nepočítejte.

sef*
hodnocení

Já bych spíš koupil něco levnějšího, ale ve větším množství. Třeba nějaké baterky na kolo nebo tak něco, ale nejsem si jistej jak to je aby se to nepovažovalo za podnikání, jelikož nemam živnosták.

danis

pokud to bude nákup a prodej za účelem zisku, tak si udělej živnosták a podávej daňové přiznámí. jinak se taky může jednat o nedovolené podnikání a tam je asi rok nebo dva na tvrdo:-P jinak zrovna aukro hodně blízce spolupracuje a rádo bonzuje příslušným úřadům.

iz*
hodnocení

3x

Není to možné.

Budete-li nakupovat a prodávat za účelem dosažení zisku, půjde bez živnostenského oprávnění

o neoprávněné podnikání, za něž hrozí dost vysoké pokuty.

hodnocení

1x

Když otevřete aukro, na úvodní straně až dole jsou veškeré informace,za jakých podmínek prodávat.

stonek*
hodnocení

0x

Je to jednoduché, co popisujete je podnikání a jak začnete někomu "lézt do zelí" zajisté se opostará o to, abyste narazil...

plavest*
hodnocení

0x

Zkuste to bez živnosťáku pro začátek s pár předměty. A pak sem napište, zda se vám podařilo pár korun vydělat.Nevěřím, že vyděláte. Konkrétně co chcete prodávat? Na aukru se prodávají ve většině staré šunty.

kawi*

Rozhodně ne obchodovat ve velkém.To, že prodáváš svoje nepotřebné věci tě určitě popotahovat nebudou.Ale rozhodně není zaručený výdělek.

Šunty se nabízejí také, ale určitě né ve většině:-D

luha*
hodnocení

0x

Za podnikání se považuje výdělek až od určité částky za rok (např. 40 tis.- přesnou částku si najdi). Na dědině báby pečou vánoční cukroví na kšeft a taky nemají živnosťák, dokonce ani průkaz o bezinfekčnosti.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]