Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cítili byste úzkostlivost?

Od: dorin odpovědí: 7 změna:

Můj muž kdysi neúmyslně vyhodil půl milionu (zkráceně: "do kanálu"). Pak například půjčil pro rodinné záležitosti 50.000Kč bez mého vědomí. Dnes jsem zase náhodou zjistila, že zásadně změnil projekt zateplení našeho domku, co nám bude dělat firma - a mě to ani neplánoval oznámit! Nedělá to naschvál, prostě je taková povaha a ne že bych ho na to tisíckrát neupozorňovala. Mám dojem, že teprve až v manželství jsem si vyvinula skoro až úzkostnou poruchu. Může pocházet z těchto zážitků - z toho, že nikdy nevím, co můj muž zase provede. Nikdo mi nemůže přece zaručit, že už žádný podstatný nesmysl neudělá.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

4x

Myslím si, že potřebu o všem rozhodovat sám má hodně mužů. Měla jsem to v manželství zrovna tak. Muž prostě něco vymyslel a hned to i realizoval. Vůbec se neobtěžoval zeptat se na můj názor, nebo mi to aspoň oznámit. Někomu to možná nevadí, nebo třeba i vyhovuje, že jiný jednal za něj, mě to tedy vadilo hodně. Nestresovala jsem se předem, co zase bude, ale když už těch "překvapení" bylo mnoho, rozvedla jsem se.

Nechci Vám radit totéž, zkuste s manželem promluvit a vysvětlit mu, že by Vás se svými plány měl předem seznámit. Nebo zajít do manželské poradny. Takhle asi nebudete šťastná, Vašim obavám z toho, co zase přijde rozumím. Ano Vaše úzkostná porucha jistě vznikla v průběhu manželství a je třeba to řešit ... oba dva.

iz*
hodnocení

3x

Manžel nemůže o věcech, které zásadně zasahují do rodinných financí, řešit bez Vás.

Ale je pravda, že si manžel dovolí vše, co mu dovolíte Vy sama.

Podle mne byste neměla řešit úzkost, ale její příčinu ► (nejen) komunikační problém s manželem.

PS:

Cítit lze jenom úzkost, úzkostlivost (= vlastnost) cítit nemůžete.

doplněno 08.11.15 13:56:

Oprava: Manžel nemůže o věcech,

které zásadně zasahují do rodinných financí,

rozhodovat sám, nemůže je řešit bez Vás.

pt®
hodnocení

2x

Myslím si, že to možné je. Oč je on víc nezodpovědný, lehkomyslný, o to Vy více jste úzkostlivá a starostlivá.

eulalie*
hodnocení

1x

Jestli bych při takovém jednání cítíla úzkostlivost? Ó nikoliv, cítila bych leda tak zlost...

figurek*
hodnocení

0x

1/ No možná ten dluh 50,000 považoval za svůj a vás nechtěl strašit. Je ten dluh zaplacený?

2/ Můžete trochu nastínit, jak váš muž zásadně změnil projekt zateplení vašeho domku? Si nedovadu představit, že se taková věc dá nějak zásadně změnit. Zásadně můžete změnit tak snad leda materiál a rozpočet. Zbytek těžko.

zgnchc
Dluh v manželství ale není jeho, to je ten problém. Je obou. Pro mě by tohle všechno bylo důvodem k rozvodu. Hlavně ty půjčky. Možná bych s ním sice zůstala, nevím, ale rozhodně bych se formálně rozvedla.

perry*
hodnocení

0x

Když to napíšete takhle, zní to hrozně a jednoznačně vám musí dát každá za pravdu. Co Vám na to říká, na Vaše výtky manžel, jaká je zpětná vazba? Měl jsem jednoho kamaráda, který si dovedl manželku, která si sedla do jeho baráku a jeho žena měla takové nároky, že plat nestačil a muselo se půjčovat, jinak oheň na střeše.. Ta nová sedačka se prostě musela za každou cenu koupit a právě teď..Úzkost z tohoto chování mít můžete. Dá se to předpokládat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]