Nejste přihlášen/a.
Hned po koupi padá cena telefonu. Kdysi jsem koupil mobil za 11 tisíc, ale asi do týdne jsem zjistil, že mi nevyhovuje. Prodal jsem ho za 4 tisíce v prvním "mobilním" bazaru za jejich nabídnutou cenu. Nepočítejte s tím, že ho někdo koupí za cenu co si představujete vy. Mobilů je na každým rohu tisíce a dva roky starý mobil je dnes skoro do muzea.
Počkejte ještě tak dvacet let, pak ho prodáte za balík. To myslím vážně. Pár stovek za mobil dnes vás jistě nevytrhne.
Zastavárny: Předáte věc, dostanete nějakou částku na ruku a potvrzení. Po čase vrátíte peníze a vyzvednete si věc. Dostanete málo a pak (za zastavárníkovy služby) vrátíte o něco víc. Toto ale nemám ověřené v praxi. Dostanete málo proto, že zastavárna nese riziko, že si pro zastavenou a špatně prodejnou věc už nepřijdete.
Bazary: Podle domluvy můžete věc předat za nějakou částku a hotovo. Častější je domluva, že se věc bere tzv. do komise. S pracovníkem bazaru se domluvíte na částce, za kterou se věc bude nabízet. Až si ji někdo koupí, dostanete peníze. Bazar si ponechá nějaká procenta z prodeje.
Ocenění věci v zastavárnách a bazarech: Věřte jejich nabídkám. Tito lidé jsou ohledně cen a prodejnosti nejinformovanější. Pokud v bazaru tuší, že se věc prodá, rádi cenu nadsadí, protože z vyšší ceny mají i oni vyšší zisk.
Množství mobilních telefonů v bazarech: Na jaře se mi pokazil telefon. Šla jsem do bazaru si rychle pořídit nějaký jiný. Nebyl tam ani jeden!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.