Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát mobil do zastavarny

Od: sasoryk* odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer.všem kolik jsem si nový telefon.a nevím co s ním na bazaru ho nikdo nechce je jak nový 2 roky starý.byl jsem se ptát i v O2 jak byla ta akce ze odevzdaně starý mobil a oni vám dají slevu.chtěly mi dát 200kč.což se mi zda za takový dotikovy mobil málo.počítal bych do ty 1000kč.napadlo me dat ho do zastavarny je to bezpečné a dají vám hned peníze nebo jak to tam funguje nikdy jsem tam nebil.dál bych jim to v originál krabičce s příslušenstvím.me uz doma leží tolik mobilu a jé mi líto je vyhodit.a tenhle je plně funkční.takže jsem se chtěl zeptat jak to v re tastavarne funguje.dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Zaregistruj se a napiš mi do vnitřní pošty, třeba se domluvíme.

Mobil jako nový,dva roky starý,je za zenitem.
Aspoň napiš,co je to zač,kdo se ti má vyjádřit k tomu,jakou to má cenu.

hodnocení

0x

Než ho dáš z ruky, ujisti se, že v něm nezůstaly nahrány kontakty. Tím, že vytáhneš kartu, nevyřešíš úplně všechno! *hej*

hodnocení

0x

Co je to za mobil?

hodnocení

0x

Hned po koupi padá cena telefonu. Kdysi jsem koupil mobil za 11 tisíc, ale asi do týdne jsem zjistil, že mi nevyhovuje. Prodal jsem ho za 4 tisíce v prvním "mobilním" bazaru za jejich nabídnutou cenu. Nepočítejte s tím, že ho někdo koupí za cenu co si představujete vy. Mobilů je na každým rohu tisíce a dva roky starý mobil je dnes skoro do muzea.

Počkejte ještě tak dvacet let, pak ho prodáte za balík. To myslím vážně. Pár stovek za mobil dnes vás jistě nevytrhne.

danis

opicaku, to tě pěkně natáhli! obratem ho vystavili min. za 8 tisíc! a právě z takových lidí bazary žijou! a ještě z čorek, jak jinak..:)

pokud chcete prodat, tak si dejte inzerát na nějaký internetový server.

hodnocení

0x

Zastavárny: Předáte věc, dostanete nějakou částku na ruku a potvrzení. Po čase vrátíte peníze a vyzvednete si věc. Dostanete málo a pak (za zastavárníkovy služby) vrátíte o něco víc. Toto ale nemám ověřené v praxi. Dostanete málo proto, že zastavárna nese riziko, že si pro zastavenou a špatně prodejnou věc už nepřijdete.

Bazary: Podle domluvy můžete věc předat za nějakou částku a hotovo. Častější je domluva, že se věc bere tzv. do komise. S pracovníkem bazaru se domluvíte na částce, za kterou se věc bude nabízet. Až si ji někdo koupí, dostanete peníze. Bazar si ponechá nějaká procenta z prodeje.

Ocenění věci v zastavárnách a bazarech: Věřte jejich nabídkám. Tito lidé jsou ohledně cen a prodejnosti nejinformovanější. Pokud v bazaru tuší, že se věc prodá, rádi cenu nadsadí, protože z vyšší ceny mají i oni vyšší zisk.

Množství mobilních telefonů v bazarech: Na jaře se mi pokazil telefon. Šla jsem do bazaru si rychle pořídit nějaký jiný. Nebyl tam ani jeden!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]