Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat životopis absolventa?

Od: davidvybiral odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

začal jsem si hledat práci a našel jsem zajimavou pracovní nabídku, která je vhodná i pro absolventy středních škol. V popisu práce je pochopitelně podmíka zaslání životopisu na adresu zaměnstnavatele. Nejsem si ale jistý jak napsat životopis, když jsem ještě nikde nepracoval. Na konci roku jsem odmaturoval na Obchodní akademii v Olomouci, obor Ekonomické lyceum.

Ve škole jsme si mnohokrát zkoušeli životopis nanečisto, ale vždy jsme tam museli mít spousty pracovních zkušeností, jenže nikdy jsme nezkoušeli životopis právě pro absolventy.

Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde na praxi jste nebyl? Odborné střední školy praxe mívají, ne?

Jestli je to nabídka i pro absolventy, tak s tím počítají, že v životopise bude jen praxe. Hoďte tam i veškeré brigády, pokud to zrovna nebylo dvoudenní doplňování v Kauflandu (ale pokud nemáte nic jiného, i to se hodí).

veverka*

Souhlasím s naufrago. Vypsala bych sebemenší studijní stáže nebo praxe a ještě u nich uvedla v čem spočívaly, jaká byla náplň práce nebo popsala stručně průběh. Dále bych klidně do životopisu uvedla např. životní cíle, aktivity ve volném čase, počítačové dovednosti (v dnešní době jich má každý dost).

krasula
hodnocení

0x

Buď mají zájem o strukturovaný životopis nebo o klasický. Vzor takových typů životopisu se najde na internetu. Snad vás budou inspirovat.

hodnocení

0x

.

Dobrý životopis by měl být stručný a výstižný.Na internetu je celá řada odkazů pro heslo "strukturovaný životopis formulář".

Osobní údaje: jen to nejnutnější.Bohatě stačí, když uvedete jméno, e-mail a telefon. Trvalá adresa není povinná, stejně jako datum narození. Do životopisu nepatří zmínky o rodinném stavu, náboženském vyznání či politické orientaci.

Na co si dát pozor: Založte si e-mailovou adresu v podobě jmeno.prijmeni@neco.cz. Adresy typu např .superman nebo king působí jako ze základky.Čím získáte body: Přiložte k CV fotku, na které vypadáte sympaticky a profesionálně.Údaj o vzdělání je u absolventů jednou z nejdůležitějších částí životopisu. Napište celý název školy i oboru.Co neuvádět: Základní školu – předpokládá se, že ji máte.Uveďte nějakou praxi(z oboru). Uveďte proto brigádnické i dobrovolnické zkušenosti pokud je máte. Vypište jazykové a počítačové znalosti,máte-li řidičský průkaz,uveďte také.Uvést můžete i své koníčky. Zvlášť, pokud se věnujete těm méně tradičním. Odlišíte se a personalista zjistí více o vaší osobnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]